Η Coinbase υποβάλλει αίτηση στην SEC εξηγώντας ότι τα staking δεν είναι securities

Η Coinbase, που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισε να επικοινωνήσει προληπτικά για το staking crypto, το οποίο είχε πρόσφατα προσελκύσει την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών. Η αναφορά της εταιρείας προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εξηγεί γιατί τα staking δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παγκοσμίως ως τίτλοι.

Το “Petition for Rulemaking” δημοσιεύθηκε στις 20 Μαρτίου. Σε ένα έγγραφο 18 σελίδων, η εταιρεία εστίασε στον τρόπο με τον οποίο η νομοθεσία περί κινητών αξιών αντιμετωπίζει τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την επικύρωση των πρωτοκόλλων proof-of-stake. Γράφτηκε ως απάντηση στην καταστολή του προγράμματος staking της Kraken από την SEC τον Φεβρουάριο — η SEC κατηγόρησε το ανταλλακτήριο ότι «αποτυχία καταχώρισης της προσφοράς και της πώλησης του προγράμματος crypto asset staking-as-a-service», το οποίο χαρακτηρίστηκε ως τίτλοι .

Στην αναφορά, η Coinbase υποστηρίζει ότι το staking δεν είναι μια ιδέα μονόλιθου λειτουργίας. Ενώ ορισμένα από τα υπάρχοντα μοντέλα ενδέχεται να εμπίπτουν στον ορισμό των προσφορών επενδυτικών συμβολαίων, άλλα σαφώς δεν μπορούν. Ειδικότερα, είναι οι βασικές υπηρεσίες staking που δεν πληρούν τα κριτήρια του Howey test, τονίζει η εταιρεία.

Οι βασικές υπηρεσίες staking δεν συνεπάγονται επένδυση χρημάτων, καθώς το κόστος ευκαιρίας του staking δεν είναι επένδυση — αυτό που οι χρήστες εγκαταλείπουν προσωρινά είναι η εναλλακτική χρήση των περιουσιακών τους στοιχείων και όχι τα χρήματα.

Επίσης, δεν υπάρχει κοινή επιχείρηση μεταξύ των παραγωγών ή μεταξύ των παραγωγών και των παρόχων υπηρεσιών. Οι χρήστες διατηρούν την πλήρη εξουσία επί των περιουσιακών τους στοιχείων, με τη δυνατότητα να τα καταργήσουν, να τα πουλήσουν, να υποθέσουν, να ψηφίσουν, να δεσμευτούν ή με άλλο τρόπο να τα διαθέσουν ανεξάρτητα από τον πάροχο υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Coinbase, οι βασικές υπηρεσίες staking αποτυγχάνουν επίσης να πληρούν το πρότυπο «προσδοκίας κέρδους», δεδομένου ότι οι ανταμοιβές που λαμβάνουν οι χρήστες είναι απλώς πληρωμές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Και τέλος, οι βασικές υπηρεσίες staking συνεπάγονται υπουργική συντήρηση και όχι διαχειριστικές προσπάθειες με την έννοια της παραδοσιακής επένδυσης.

Η Coinbase αναφέρει πολλά ιστορικά προηγούμενα που μπορούν να καθοδηγήσουν την SEC σχετικά με το τρέχον ρυθμιστικό έργο με το crypto staking , συγκεκριμένα την Επιτροπή του 1973 για Ειδικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Επενδύσεων, την Δίκαιη Αποκάλυψη Κανονισμών της SEC από το 2000 και την Έκθεση Έρευνας σύμφωνα με την Ενότητα 21(α) των Τίτλων Exchange Act του 1934: The DAO, από το 2017.

Η εταιρεία υπενθυμίζει στις ρυθμιστικές αρχές τις σημαντικές οικονομικές συνέπειες των ενεργειών της στο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, προτρέποντάς την να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την αντιμετώπιση των υπηρεσιών staking.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση με την Kraken τον Φεβρουάριο, η Coinbase αποστασιοποίησε δημόσια τα προγράμματα staking ως «θεμελιωδώς διαφορετικά» από αυτά της Kraken , με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Brian Armstrong να εκφράζει την ετοιμότητά του να υπερασπιστεί αυτή τη θέση στο δικαστήριο «αν χρειαστεί».

Η Coinbase επανέλαβε στους πελάτες ότι οι υπηρεσίες staking θα συνεχιστούν και «μπορεί να αυξηθούν πραγματικά» παρά τις ενέργειες της SEC.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: