Ο δείκτης Crypto Fear and Greed Index φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από το ιστορικό υψηλό του Bitcoin

Ο δείκτης Crypto Fear and Greed σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία του φέτος, φτάνοντας σε επίπεδα που δεν έχουν δει από το Bitcoin από τότε που σημείωσε το υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο του 2021.

Μια ενημέρωση του Δείκτη στις 20 Μαρτίου έδειξε βαθμολογία 68, τοποθετώντας τον σταθερά εντός της επικράτειας του “Greed”.

Η βαθμολογία του Δείκτη 66 όπως φαίνεται στις 20 Μαρτίου. Πηγή: alternative.me

Ο δείκτης Crypto Fear and Greed Index έχει ως στόχο να παρουσιάσει αριθμητικά τα τρέχοντα “συναισθήματα και αισθήματα” απέναντι στο Bitcoin και την αγορά κρυπτονομισμάτων, με την υψηλότερη βαθμολογία να είναι 100.

Η τελευταία φορά που ο δείκτης κατέγραψε σκορ πάνω από το 66 ήταν στις 16 Νοεμβρίου 2021, λίγες μέρες μετά την καταγραφή του ιστορικού υψηλού του Bitcoin πάνω από 69.000 $ στις 10 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με την Coingecko .

Όλα τα χρονικά διαγράμματα του Index, 16 Νοεμβρίου 2021, ήταν η τελευταία φορά που κατέγραψε βαθμολογία πάνω από 60. Πηγή: alternative.me

Το συναίσθημα γύρω από το BTC και τα κρυπτονομίσματα ήταν ανοδικό μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και τις επακόλουθες επιπτώσεις στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Τις τελευταίες επτά ημέρες, το Bitcoin κατέγραψε κέρδη περίπου 27,8% σύμφωνα με τα στοιχεία της Coingecko και έφτασε τα 28.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022.

Ο επικεφαλής έρευνας του Matrixport, Markus Thielen, πρότεινε σε μια ανάλυση της 20ης Μαρτίου ότι υπάρχουν περισσότερα πλεονεκτήματα στις κάρτες για το BTC, καθώς «η ιστορία ρευστότητας συνεχίζει να είναι υπέρ του Bitcoin». 

Ο αναλυτής έχει προσαρμόσει τον βραχυπρόθεσμο στόχο τιμής του στα 36.000 $ έως τον Ιούνιο του 2023, ενώ έχει θέσει ως στόχο το τέλος του έτους στα 45.000 $. 

Ο επικεφαλής έρευνας της Matrixport, Markus Thielen, έχει προβλέψει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 36.000 δολάρια τους επόμενους μήνες. Πηγή:  Matrixport

Εν τω μεταξύ, ο Charles Edwards, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Capriole, προέβλεψε έναν ακόμη πιο φιλόδοξο στόχο τιμής 100.000 $ για το BTC. 

Σε ένα tweet της 14ης Μαρτίου, ο Έντουαρντς χαρακτήρισε τη δράση τιμής του BTC το 2023 ως “Textbook perfect Bitcoin ‘Bump & Run Reversal” και με βάση την ερμηνεία του για τα δεδομένα, σκέφτεται ότι “Ο στόχος είναι πάνω από 100.000 $”.

Ωστόσο, σημείωσε ότι, “τα μοτίβα γραφημάτων αποτυγχάνουν, μην το χρησιμοποιείτε ως σχέδιο συναλλαγών/επενδύσεων. Διαχειριστείτε τους κινδύνους σας!”

Ο Ryan Selkis, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας crypto analytics Messari μοιράστηκε μια παρόμοια «πρόβλεψη» σε μια ανάρτηση στις 16 Μαρτίου, εξηγώντας γιατί πίστευε ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες ήταν δυνατό το BTC να φτάσει τα 100.000 δολάρια. 

Σύμφωνα με τον Selkis, ένας συνδυασμός πτώχευσης τραπεζών και αλλαγών στις ομοσπονδιακές νομισματικές πολιτικές θα οδηγήσει σε περισσότερες εξωτερικές επενδύσεις στα κρύπτο.

https://twitter.com/twobitidiot/status/1636547059313516545

 «Αλλά το κλειδί είναι να περάσουμε τη βελόνα, ώστε τα ιδρύματα να την αγοράσουν και να την υπερασπιστούν δίπλα μας. Το καλύτερο σενάριο αυτή τη στιγμή», είπε ο Σέλκης. 

«Αυτό είναι ένα αισιόδοξο στοίχημα για το μέλλον, καθώς το BTC αντιμετωπίζεται ως σωσίβια σχεδία και ειρηνική επιλογή εξόδου», πρόσθεσε.

Το Bitcoin κατατάχθηκε από την επενδυτική εταιρεία Goldman Sachs ως το περιουσιακό στοιχείο με τις κορυφαίες επιδόσεις φέτος, κερδίζοντας 51% σε απόλυτες αποδόσεις από το έτος μέχρι σήμερα.

Η Goldman Sachs αποκάλυψε ότι το Bitcoin έχει ξεπεράσει πολλά παραδοσιακά επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία. Πηγή: Goldman Sachs

Σε ένα σημείωμα της 17ης Μαρτίου, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων αποκάλυψε ότι οι συνολικές αποδόσεις του Bitcoin το YTD έχει ξεπεράσει μεταξύ άλλων την τεχνολογία πληροφοριών, τον χρυσό, τον NASDAQ 100 και τον S&P 500. 

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: