Το MetaMask επιτρέπει άμεσες αγορές κρύπτο στη Νιγηρία

Οι αγορές κρυπτονομισμάτων με αυτοεξυπηρέτηση γίνονται πιο προσιτές στη Νιγηρία, καθώς το σημαντικό πορτοφόλι κρύπτο MetaMask επεκτείνεται απευθείας στις ράμπες με τις τοπικές τράπεζες.

Στις 21 Μαρτίου, η μητρική εταιρεία της MetaMask, ConsenSys, ανακοίνωσε μια νέα ενοποίηση με το κρύπτο fintech MoonPay, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες στη Νιγηρία να αγοράζουν κρύπτο μέσω άμεσων τραπεζικών εμβασμάτων.

Η νέα δυνατότητα είναι διαθέσιμη στο MetaMask mobile και Portfolio DApp, απλοποιώντας σημαντικά τη διαδικασία αγοράς κρύπτο χωρίς χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών στη Νιγηρία.

Πηγή: ConsenSys

Πριν από τη συνεργασία, οι χρήστες του MetaMask στη Νιγηρία είχαν πρόσβαση στο πορτοφόλι MetaMask, αλλά η διαδικασία αγοράς κρύπτο ήταν δαπανηρή και χρονοβόρα, δήλωσε στην Cointelegraph ο διευθυντής προϊόντων MetaMask, Lorenzo Santos. Δήλωσε:

«Ενώ το Moonpay διέθετε μια δυνατότητα ενσωμάτωσης καρτών, περίπου το 90% των προσπαθειών αγοράς κρύπτο με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα απορρίφθηκαν».

Με τη νέα ενσωμάτωση που υποστηρίζει τοπικές τραπεζικές μεταφορές, οι αγορές κρύπτο στο MetaMask είναι πλέον γρήγορες και φθηνότερες, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε κρύπτο χωρίς να στέλνουν περιουσιακά στοιχεία από ένα centralized exchange.

Ο επικεφαλής προϊόντων και στρατηγικής του MoonPay, Zeeshan Feroz, δήλωσε ότι η ενοποίηση εκτιμάται ότι θα μειώσει το ποσοστό μείωσης για άμεσες αγορές κρυπτονομισμάτων στη Νιγηρία από 90% σε 30%. Σημείωσε ότι οι πελάτες όλων των τραπεζών στη Νιγηρία θα έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω τραπεζικών καταθέσεων, η οποία είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος πληρωμής σε νιγηριανές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Παρά τα τρέχοντα προβλήματα με τις ράμπες κρύπτο στη Νιγηρία, η χώρα έχει αναδειχθεί σε σημαντική αγορά για το MetaMask, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στους μηνιαίους ενεργούς χρήστες κινητής τηλεφωνίας, είπε ο Santos. «Είναι επίσης μεταξύ των δέκα κορυφαίων χωρών όσον αφορά τους επισκέπτες του metamask.io τον τελευταίο μήνα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Υιοθέτησης Κρυπτονομισμάτων Chainalysis 2022, η Νιγηρία είναι μία από τις 20 κορυφαίες χώρες στον κόσμο στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων. Ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι το 35% του πληθυσμού της Νιγηρίας ηλικίας 18 έως 60 ετών κατείχε ή διαπραγματευόταν κρυπτονομίσματα το 2022. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας απαγόρευσε στις τράπεζες να εξυπηρετούν ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων τον Φεβρουάριο του 2021.

Τον Δεκέμβριο του 2022, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση της Νιγηρίας ετοιμαζόταν να περάσει νόμο που να αναγνωρίζει τη χρήση του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων για να ενημερώνονται για τις «παγκόσμιες πρακτικές».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: