Η Coinbase υπενθυμίζει στον κόσμο ότι προσπάθησε να “αγκαλιάσει τη ρύθμιση” καθώς η SEC μηνύει για παραβιάσεις

“Η Coinbase έχει αγκαλιάσει τη ρύθμιση από την ίδρυσή μας πριν από πάνω από μια δεκαετία”, δήλωσε ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, Paul Grewal, στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 6 Ιουνίου. “Η SEC [Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς] μας επέτρεψε να γίνουμε δημόσια εταιρεία τον Απρίλιο του 2021, γεγονός που μας καθιστά μοναδικούς στη βιομηχανία κρύπτο”.

Η Coinbase μηνύθηκε από την SEC για υποτιθέμενες παραβιάσεις του νόμου περί κινητών αξιών στις 6 Ιουνίου, μία ημέρα μετά τη μήνυση της Binance από τον οργανισμό και δυόμισι μήνες μετά τη λήψη ειδοποίησης Wells που προειδοποιούσε το ανταλλακτήριο με έδρα τις ΗΠΑ για πιθανή επικείμενη δράση της ρυθμιστικής αρχής. Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, δήλωσε τότε:

“Μια ειδοποίηση Wells σε αυτό το στάδιο, όταν δεν υπάρχει σαφές εγχειρίδιο κανόνων, δεν είναι εποικοδομητική”.

Η Coinbase έχει υποσχεθεί σθεναρή υπεράσπιση έναντι των κατηγοριών της SEC. “Είμαστε σίγουροι για τα γεγονότα και το νόμο”, δήλωσε ο Armstrong σε ένα tweet στις 6 Ιουνίου.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα ένα βίντεο που ονόμασε “By the numbers”. Σε αυτό, η εταιρεία ανέφερε ότι ανέφερε το staking 57 φορές στην έκθεση S1 που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πριν από την αρχική δημόσια προσφορά της. Το πρόγραμμα staking της Coinbase είναι μια σημαντική υποτιθέμενη παραβίαση των κινητών αξιών στην αγωγή της SEC.

Επιπλέον, η Coinbase “συναντήθηκε με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το 2022 ζητώντας καθοδήγηση” 30 φορές, σύμφωνα με το νέο βίντεο. Κατέθεσε επίσης αίτηση για την υποβολή κανόνων σχετικά με το staking τον Μάρτιο.

Ο Grewal επεσήμανε στην εμφάνισή του στις 6 Ιουνίου ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η Coinbase δεν είναι επί του παρόντος ανεξέλεγκτη. Είναι εγγεγραμμένη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών χρήματος στο Υπουργείο Οικονομικών και η Coinbase Asset Management είναι εγγεγραμμένος επενδυτικός σύμβουλος στην SEC και αδειοδοτημένη ορισμένη αγορά συμβολαίων που ρυθμίζεται από την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Commodity Futures Trading Commission).

Η Coinbase διαθέτει επίσης άδειες μεταφοράς χρημάτων σε 45 πολιτείες. Όπως και να έχει, 10 πολιτείες ενώθηκαν για να εκδώσουν εντολή επίδειξης αιτίου κατά της Coinbase, επίσης στις 6 Ιουνίου, δίνοντας στο ανταλλακτήριο 28 ημέρες για να αποδείξει γιατί οι ρυθμιστικές αρχές των εν λόγω πολιτειών δεν θα πρέπει να εκδώσουν εντολή παύσης και αποχής εναντίον της για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: