Το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ εκδίδει κλήτευση για τον CEO της Binance Changpeng Zhao για τη δράση της SEC

Το Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Ουάσινγκτον εξέδωσε κλήτευση για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Binance Changpeng Zhao στις 7 Ιουνίου, μόλις δύο ημέρες αφότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) μήνυσε επίσημα το ανταλλακτήριο για υποτιθέμενες unregistered securities operations. 

“Έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον σας”, ανέφερε η κλήτευση.

Αν και οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες αυτή τη στιγμή, η κλήση που είδε η Cointelegraph δεν φαίνεται να έχει επισημανθεί ως επιδοθείσα, και ένα άμεσο αίτημα για πληροφορίες δεν επεστράφη από την SEC ή την Binance.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Changpeng Zhao, δεν θα πρέπει απαραίτητα να εμφανιστεί αυτοπροσώπως, ωστόσο είναι νομικά υποχρεωμένος να απαντήσει στην κλήση μόλις του επιδοθεί.

Σύμφωνα με το έγγραφο, μόλις γίνει η επίδοση, η Binance και ο διευθύνων σύμβουλός της θα έχουν 21 ημέρες για να απαντήσουν. “Εάν δεν απαντήσετε, θα εκδοθεί απόφαση ερήμην σας για την ανακούφιση που ζητείται στην αγωγή”.

Η αγωγή της SEC κατά της Binance, που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου, προέβαλε 13 κατηγορίες κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, η πλειονότητα των οποίων αφορούσε ισχυρισμούς για μη καταχωρημένες πωλήσεις των εσωτερικών προϊόντων και υπηρεσιών της, το πρόγραμμα staking κρυπτονομισμάτων της και την υποτιθέμενη αποτυχία της εταιρείας να καταχωρίσει σωστά τους πρωτογενείς και αμερικανικούς βραχίονες της ως ανταλλακτήρια.

Η Binance αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της SEC. Σε δήλωση που δόθηκε ως απάντηση στην ενέργεια της SEC, η εταιρεία δήλωσε ότι “είμαστε διαφορετικοί από ___”, υπονοώντας ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο δεν ήταν συγκρίσιμο με προηγούμενες αποτυχίες ανταλλακτηρίων – όπως η κατάρρευση του FTX.

Όπως ανέφερε πρόσφατα η Cointelegraph, η Binance αρνείται ότι το ανταλλακτήριό της “απομυζούσε ποτέ τα κεφάλαια των καταναλωτών” ή “εξασφάλιζε δάνεια”. Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι ποτέ δεν έδωσε “μεγάλες δωρεές” σε πολιτικούς υποψηφίους ούτε έκανε “μεγάλες χορηγίες” σε φορείς ψυχαγωγίας και μέσων ενημέρωσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: