Η Coinbase επικρίνει την SEC για έλλειψη διαφάνειας μετά από δικαστική εντολή

Η Coinbase, ένα εξέχον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, επέκρινε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) επειδή δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσε το Εφετείο των ΗΠΑ σχετικά με τη συνεχιζόμενη νομική διαμάχη τους. Σε επιστολή που κατέθεσαν στις 17 Ιουνίου, οι δικηγόροι της Coinbase κατηγόρησαν την SEC ότι αποφεύγει την αίτηση θέσπισης κανόνων, η οποία προτρέπει τη ρυθμιστική αρχή να θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η επιστολή υπογράμμισε την απογοήτευση της Coinbase για την επανειλημμένη αποτυχία της SEC να αντιμετωπίσει τις ανακολουθίες μεταξύ της δικαστικής της στάσης και των ενεργειών και δηλώσεών της αλλού. Η νομική ομάδα της Coinbase εξέφρασε την απογοήτευσή της, δηλώνοντας ότι “η SEC εξακολουθεί να μην προσφέρει ευθείες απαντήσεις και αντ’ αυτού επαναλαμβάνει τα σημεία συζήτησης της”.

Η επιστολή αυτή ήρθε ως απάντηση στην υποβολή της SEC στις 13 Ιουνίου, με την οποία ζητούσε επιπλέον 120 ημέρες για να απαντήσει στην αίτηση κανονιστικής διαδικασίας της Coinbase. Η Coinbase υποστήριξε ότι η SEC είναι απρόθυμη να παράσχει ενημερώσεις σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, σημειώνοντας ότι η υπηρεσία αντιτίθεται ακόμη και σε δικαστικές αποφάσεις που απαιτούν από αυτήν να ενημερώνει το Δικαστήριο για την πρόοδό της.

Η Coinbase τόνισε ότι η συνεχιζόμενη σιωπή της SEC, οι παρατεταμένες καθυστερήσεις και οι ενέργειες επιβολής έχουν επιζήμιο αντίκτυπο στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Το ανταλλακτήριο κατηγόρησε τον πρόεδρο της SEC Gary Gensler ότι οδηγεί την υπηρεσία σε μια πορεία που θα μπορούσε να βλάψει ανεπανόρθωτα τόσο μια αμερικανική δημόσια εταιρεία όσο και έναν ολόκληρο κλάδο.

Ο Paul Grewal, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Coinbase, πήγε στο Twitter στις 17 Ιουνίου για να εκφράσει την ανησυχία του, δηλώνοντας ότι είναι ασυνήθιστο για την κυβέρνηση να αψηφά άμεσες ερωτήσεις από ομοσπονδιακό δικαστήριο. Ο Grewal εξέφρασε την ελπίδα ότι το δικαστήριο θα χορηγήσει εντολή mandamus, μια δικαστική εντολή που διατάσσει έναν κυβερνητικό αξιωματούχο να εκπληρώσει τα επίσημα καθήκοντά του βάσει του νόμου, δεδομένης της απόρριψης της αίτησης της Coinbase από την SEC.

Η Coinbase ζήτησε από το δικαστήριο να ορίσει προθεσμία 60 ημερών ή λιγότερο, αρχής γενομένης από τις 13 Ιουνίου, αντί να ικανοποιήσει το αίτημα της SEC για επιπλέον 120 ημέρες για να απαντήσει.

Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, η SEC μήνυσε την Coinbase στις 6 Ιουνίου, ισχυριζόμενη ότι το ανταλλακτήριο παραβίασε διάφορους κανόνες περί κινητών αξιών, ιδίως προσφέροντας κρυπτονομίσματα που η ρυθμιστική αρχή θεωρεί ότι είναι μη καταχωρημένοι τίτλοι.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: