Συνεργασία Κίνας-Μαλαισίας σε AI και Blockchain για την εμπορική καινοτομία

Η Zetrix, μια εξέχουσα εταιρεία ανάπτυξης δημόσιας πλατφόρμας blockchain στη Μαλαισία, πρόκειται να συνεργαστεί με το Universiti Malaya (UM), το κορυφαίο ερευνητικό πανεπιστήμιο της χώρας, και την China Academy of Information and Communications Technology (CAICT) για να διερευνήσει τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών.

Το συνεργατικό έργο, με τίτλο “Έρευνα σε βασικά ζητήματα της διασυνοριακής υποδομής blockchain και πιλοτικές εφαρμογές”, έχει επιλεγεί ως μέρος μιας διακυβερνητικής πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην προώθηση επιστημονικών, τεχνολογικών και καινοτόμων συνεργασιών μεταξύ της Μαλαισίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα, το οποίο επιδιώκει να διευκολύνει τις ερευνητικές συνεργασίες μεταξύ κινεζικών ιδρυμάτων και κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, με τη Μαλαισία να είναι ένα από τα 14 συμμετέχοντα έθνη.

Η κοινή ερευνητική προσπάθεια θα επικεντρωθεί κυρίως στην αξιοποίηση της δύναμης της τεχνητής νοημοσύνης για τον εξορθολογισμό και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών διασυνοριακού εμπορίου. Απώτερος στόχος είναι η ελαχιστοποίηση της αναποτελεσματικότητας και η απλούστευση της ταχύτητας των εν λόγω συναλλαγών, σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους συμμετέχοντες. Ο TS Wong, διευθύνων σύμβουλος της MYEG Services, της μητρικής εταιρείας της Zetrix, εξέφρασε τις σκέψεις του σχετικά με τη συνεργασία:

“Η συνεργασία μας με την UM και το CAICT παραμένει κρίσιμη στο ταξίδι μας για την αξιοποίηση των τεχνολογιών της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης για τον μετασχηματισμό του διασυνοριακού εμπορίου και του διακανονισμού”.

Η Κίνα και η Μαλαισία έχουν εντείνει τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς. Στις αρχές Απριλίου, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Anwar Ibrahim αποκάλυψε ότι το Πεκίνο ήταν ανοιχτό να συζητήσει την πρόταση της Κουάλα Λουμπούρ για τη δημιουργία ενός ασιατικού νομισματικού ταμείου. Ένας τέτοιος οργανισμός θα μπορούσε δυνητικά να μειώσει την εξάρτηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το δολάριο των ΗΠΑ, ιδίως καθώς η Κίνα προωθεί τη διεθνή υιοθέτηση του νομίσματός της. Ο Ibrahim αποκάλυψε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα της Μαλαισίας εργάζεται ενεργά για να επιτρέψει το διμερές εμπόριο με τη χρήση των εθνικών νομισμάτων των δύο χωρών – του μαλαισιανού ρινγκίτ και του κινεζικού γιουάν.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: