Η Coinbase ελέγχει το 5% της συνολικής προσφοράς Bitcoin: Δεδομένα

Σε μια πρόσφατη ανακάλυψη της πλατφόρμας blockchain intelligence Arkham, αποκαλύφθηκε ότι ο γίγαντας Coinbase διαθέτει ένα σημαντικό απόθεμα σχεδόν 1 εκατομμυρίου Bitcoins αποθηκευμένο στα πορτοφόλια του. Σύμφωνα με την τρέχουσα αποτίμηση της αγοράς για τα BTC, αυτή η κρύπτη ψηφιακού χρυσού ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ανάλυση της Arkham αποκαλύπτει ότι τα αποθέματα της Coinbase αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο κομμάτι ολόκληρου του οικοσυστήματος Bitcoin, ζυγίζοντας περίπου το 5% της συνολικής προσφοράς. Οι υπολογισμοί τους δείχνουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία Bitcoin της Coinbase ανέρχονται στο εντυπωσιακό ποσό των 947.755 BTC. Για να το θέσουμε αυτό σε προοπτική, η κυκλοφορούσα προσφορά του Bitcoin κυμαίνεται γύρω στα 19.493.537, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας πληροφοριών για τα νομίσματα CoinGecko.

Είναι ενδιαφέρον ότι η έρευνα της Arkham αποκάλυψε επίσης 36 εκατομμύρια διευθύνσεις κατάθεσης και διακράτησης Bitcoin που συνδέονται με την Coinbase. Μεταξύ αυτών, το μεγαλύτερο ψυχρό πορτοφόλι βρέθηκε να περιέχει περίπου 10.000 BTC. Ωστόσο, η εταιρεία πληροφοριών υποψιάζεται ότι η Coinbase διαθέτει ακόμη περισσότερα μη αποκαλυπτόμενα περιουσιακά στοιχεία Bitcoin που παραμένουν χωρίς ετικέτες και χωρίς αναγνώριση.

Παρά το εντυπωσιακό ποσό των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχει το ανταλλακτήριο σε BTC, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ίδια η Coinbase κατέχει άμεσα μόνο ένα κλάσμα αυτού του κρυπτονομίσματος. Συγκεκριμένα, η ιδιοκτησία τους περιορίζεται σε περίπου 10.000 BTC, που αποτιμώνται περίπου στα 200 εκατομμύρια δολάρια με βάση τις πρόσφατες τιμές της αγοράς.

Η αποκάλυψη των σημαντικών συμμετοχών της Coinbase σε Bitcoin προκάλεσε μια σειρά αντιδράσεων στην κοινότητα των κρύπτο. Ορισμένοι χρήστες το ερμηνεύουν ως προειδοποιητικό σημάδι, υποστηρίζοντας την απόσυρση των BTC από τα centralized exchanges πριν από την εμφάνιση πιθανών διαταραχών. Άλλοι παραμένουν επιφυλακτικοί, εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των λύσεων αυτοεξυπηρέτησης και τη βιωσιμότητα των μεθόδων cold storage.

Στο ευρύτερο τοπίο της εταιρικής ιδιοκτησίας Bitcoin, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία επιχειρηματικής ευφυΐας MicroStrategy εξακολουθεί να κυριαρχεί. Σε μια έκθεση κερδών με ημερομηνία 1η Αυγούστου, ο συνιδρυτής της εταιρείας, Michael Saylor, δήλωσε με υπερηφάνεια ότι η MicroStrategy κατέχει το αξιοσημείωτο ποσό των 152.800 BTC, το οποίο αποτιμάται σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: