Η Coinbase διερεύνησε την εξαγορά της FTX Europe στον απόηχο των οικονομικών δυσκολιών: Έκθεση

Σε μια στρατηγική κίνηση για την επέκταση της παρουσίας της στη διεθνή αγορά derivatives, η Coinbase, το σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, έκανε δύο διαφορετικές προσπάθειες για την εξαγορά της FTX Europe. Οι προσπάθειες αυτές ήρθαν στον απόηχο των οικονομικών προβλημάτων, τα οποία οδήγησαν στην υποβολή αίτησης πτώχευσης της εταιρείας τον Νοέμβριο του 2022. Ενώ και οι δύο προσπάθειες ήταν ενδιαφέρουσες, έγινε γνωστό ότι η Coinbase αποφάσισε τελικά να μην προχωρήσει στην εξαγορά.

Αναφορές από το Fortune ρίχνουν φως στις προσπάθειες της Coinbase, με τον γίγαντα του ανταλλακτηρίου να δείχνει ενδιαφέρον για την απόκτηση του ευρωπαϊκού υποκαταστήματος της FTX σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις: πρώτα τον Νοέμβριο του 2022, αμέσως μετά τη δραματική πτώση της μητρικής εταιρείας, και στη συνέχεια άλλη μια φορά τον Σεπτέμβριο του 2023. Ένας εκπρόσωπος της Coinbase επιβεβαίωσε αυτές τις αναφορές, δηλώνοντας: “Αξιολογούμε πάντα ευκαιρίες για να επεκτείνουμε στρατηγικά την επιχείρησή μας και συναντιόμαστε με πολλές ομάδες σε όλο τον κόσμο”.

Η Coinbase δεν ήταν η μόνη που επεδίωξε την FTX Europe, καθώς άλλοι αξιοσημείωτοι υποψήφιοι φέρονται να περιλαμβάνουν το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Crypto.com και την εταιρεία κρύπτο Trek Labs. Η προθεσμία πώλησης της FTX Europe παρατάθηκε έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η FTX είχε επενδύσει σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της ευρωπαϊκής θυγατρικής της.

Η FTX Europe λειτουργούσε την επιχείρησή της σε derivatives υπό την αιγίδα μιας κυπριακής ρυθμιστικής άδειας. Τη στιγμή της κατάρρευσης της μητρικής της εταιρείας, ήταν ο μοναδικός πάροχος ορισμένων δημοφιλών derivatives προϊόντων, όπως τα perpetual futures. Τα Derivatives είναι χρηματοπιστωτικά μέσα των οποίων η αξία εξαρτάται από ένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο, όπως το Bitcoin. Τα μέσα αυτά περιλαμβάνουν μια ποικιλία μορφών, συμπεριλαμβανομένων των futures, swaps και προτιμώνται από τους επενδυτές για σκοπούς όπως η αντιστάθμιση κινδύνου, η μόχλευση και η κερδοσκοπία της αγοράς, καθιστώντας τα μια αγαπημένη επενδυτική στρατηγική τόσο μεταξύ των trader όσο και των θεσμικών επενδυτών.

Για την Coinbase, η απόκτηση της FTX Europe θα μπορούσε ενδεχομένως να ενισχύσει τα έσοδά της από αμοιβές, δεδομένης της αυξανόμενης δημοτικότητας του cryptocurrency derivatives trading, ακόμη και σε πτωτικές συνθήκες της αγοράς. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση κερδών της Coinbase, το ανταλλακτήριο πραγματοποίησε έσοδα ύψους 707 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με 327 εκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από τις συναλλαγές spot. Αυτό σηματοδότησε μείωση 13% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Αντίθετα, ο παγκόσμιος όγκος derivatives trading στα centralized exchanges παρουσίασε ισχυρή ανάπτυξη, σημειώνοντας εκτίναξη κατά 13,7% τον Ιούνιο και φτάνοντας τα 2,13 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της CCData. Η Binance αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος τόπος για cryptocurrency derivatives trading εκείνο το μήνα, με όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε τα 1,21 τρισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο από το ανταλλακτήριο OKX με 416 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο σημείωσε σημαντική αύξηση της δραστηριότητας κατά 44,9%. Το Bitcoin futures trading στο CME exchange παρουσίασε επίσης μια αξιοσημείωτη άνοδο, φτάνοντας τα 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύει αύξηση 28,6% για το μήνα.

Η επέκταση της Coinbase στην αγορά derivatives επεκτάθηκε πέρα από τη διεθνή σκηνή. Τον Αύγουστο, εξασφάλισε ρυθμιστική έγκριση για να προσφέρει επενδύσεις σε crypto futures σε επιλέξιμους πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έγκριση αυτή άνοιξε το δρόμο για την εισαγωγή από την Coinbase Bitcoin και Ether futures contracts μέσω του ρυθμιζόμενου από το Commodity Futures Trading Commission-regulated derivatives exchange, FairX. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της Coinbase, η παγκόσμια αγορά derivatives κρυπτονομισμάτων αποτελούσε σχεδόν το 75% του παγκόσμιου όγκου συναλλαγών κρυπτονομισμάτων και χρησίμευε ως “κρίσιμο σημείο πρόσβασης των trader”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: