Το Bitcoin αγωνίζεται να ανακάμψει μετά την ανακοίνωση της Fed, 20,000$ η τιμή του BTC ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Το Bitcoin αντιμετώπισε μια πτωτική πορεία καθώς η Wall Street άνοιξε τις πόρτες της στις 21 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας νέες εικασίες σχετικά με το αν η άπιαστη τιμή των 20.000 δολαρίων BTC θα μπορούσε να επιστρέψει.

Στη σφαίρα της ανάλυσης του Bitcoin, οι τελευταίες 24 ώρες ήταν κάπως αδιάφορες, με το όριο των 27.000 δολαρίων να απομακρύνεται από το άμεσο επίκεντρο της προσοχής των trader. Η πρόσφατη παύση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έκανε πολλά για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των ταύρων του Bitcoin, οι οποίοι είχαν γίνει μάρτυρες μιας πτώσης της τιμής BTC/USD κατά σχεδόν 700 δολάρια μόλις την προηγούμενη ημέρα.

Κατά συνέπεια, το κλίμα της αγοράς στράφηκε προς μια πιο επιφυλακτική στάση, με πολλούς να υιοθετούν μια προσέγγιση αναμονής ελλείψει σημαντικής μεταβλητότητας των τιμών. Ένας γνωστός trader, ο Crypto Tony, μοιράστηκε την άποψή του με τους συνδρομητές, εκφράζοντας την προτίμησή του για μια σταδιακή άνοδο, με στόχο τα 28.500 δολάρια, ακολουθούμενη από μια αναζωπύρωση του hype και του φόβου της απώλειας (FOMO), για να ακολουθήσει μια νέα διόρθωση της αγοράς.

Παρακολουθώντας με προσοχή την αγορά, οι Material Indicators επεσήμαναν έναν πιθανό “death cross” που σχηματίζεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα. Αυτό το δυσοίωνο μοτίβο διαμορφώνεται όταν συγκεκριμένοι κινητοί μέσοι όροι (ΜΑ) τέμνονται, και σε αυτή την περίπτωση, ο ΜΑ 21 εβδομάδων φάνηκε να κατευθύνεται κάτω από τον αντίστοιχο των 200 εβδομάδων. Οι Material Indicators ανέφεραν επίσης την πιθανότητα εμφάνισης ενός lower low (LL) στο εβδομαδιαίο κλείσιμο, υποδηλώνοντας ότι ο ΜΑ των 50 εβδομάδων μπορεί να προσφέρει προσωρινή στήριξη, αλλά ένα LL θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για μια δοκιμή του επιπέδου τιμών των 20.000 δολαρίων.

Στο μείγμα αυτό προστέθηκε και η επικείμενη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο από το ανταλλακτήριο FTX που έχει πλέον αποσυρθεί. Το γεγονός αυτό διαφαινόταν ως πιθανή πηγή πίεσης πώλησης για το Bitcoin. Οι εικασίες στροβιλίζονταν σχετικά με το αν οι εκκαθαριστές του FTX θα προσπαθούσαν να ελαχιστοποιήσουν τη διάβρωση των τιμών πριν από τη διανομή των περιουσιακών στοιχείων, προσφέροντας μια αχτίδα ελπίδας στους κατόχους Bitcoin.

Ωστόσο, δεν συμμερίζονταν όλοι οι traders την απαισιόδοξη προοπτική. Ο CryptoCon, ένας δημοφιλής trader και αναλυτής, παρέμεινε ακλόνητος στην πεποίθησή του ότι το Bitcoin βρισκόταν ακόμη στα πρώτα στάδια της επόμενης αγοράς του, όπως υποδεικνύεται από το χρωματικό διάγραμμα που παρουσίασε. Ένας άλλος έμπορος, ο Jelle, είδε τα τρέχοντα επίπεδα τιμών ως ένα ελκυστικό σημείο εισόδου για τους μελλοντικούς επενδυτές Bitcoin.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το BTC/USD διαπραγματευόταν γύρω στα 26.600 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη Σεπτεμβρίου περίπου 2,5%. Αυτή η επίδοση αντιπροσώπευε τον πιο ελπιδοφόρο μήνα του Bitcoin από το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGlass. Ιστορικά, το Bitcoin παρουσίαζε απώλειες κάθε Σεπτέμβριο, γεγονός που καθιστά τη θετική επίδοση αυτού του μήνα ακόμη πιο αξιοσημείωτη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: