Ο Ron DeSantis δεσμεύεται να απαγορεύσει τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDCs) στις ΗΠΑ αν εκλεγεί πρόεδρος

Ο Ron DeSantis, υποψήφιος στην προεδρική κούρσα των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέφρασε για άλλη μια φορά την έντονη αντίθεσή του στα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDCs) και δεσμεύτηκε να απαγορεύσει την εφαρμογή τους στη χώρα, εάν αναλάβει την προεδρία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σύνοδο Κορυφής της Οικογενειακής Ηγεσίας στις 14 Ιουλίου, ο DeSantis κατέστησε σαφές ότι από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του θα βάλει τέλος σε κάθε σχέδιο για ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μιλώντας στην Αϊόβα μαζί με άλλους υποψήφιους των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε με αποφασιστικότητα: “Αν γίνω πρόεδρος, την πρώτη ημέρα, θα καταργήσουμε το ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας. Δεν θα συμβεί σε αυτή τη χώρα”.

Ο DeSantis έχει εκφράσει σταθερά τις ανησυχίες του για την εισαγωγή ενός ψηφιακού δολαρίου στις ΗΠΑ. Τον Μάιο, πέρασε με επιτυχία ένα νομοσχέδιο στη Φλόριντα που απαγορεύει τη χρήση ομοσπονδιακών CBDCs ως νόμιμο χρήμα και απαγορεύει επίσης τη χρήση ξένων CBDCs. Ο DeSantis υποστήριξε ότι τα CBDCs θα οδηγούσαν σε υπερβολική μεταφορά εξουσίας από τους καταναλωτές σε μια κεντρική αρχή.

Ενώ τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών έχουν ομοιότητες με τα παραδοσιακά νομίσματα που εκδίδονται από τις κεντρικές τράπεζες, είναι ψηφιακές εκδόσεις που προσφέρουν τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, τα CBDCs έχουν προκαλέσει διαμάχη στην κοινότητα των κρύπτο. Οι αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι αποτελούν απειλή για την ιδιωτικότητα των ατόμων και θα μπορούσαν δυνητικά να επιτρέψουν τον υπερβολικό κυβερνητικό έλεγχο. Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές βλέπουν τα CBDCs ως ένα μέσο για την προώθηση της υιοθέτησης και μια παγκόσμια περίπτωση χρήσης της τεχνολογίας blockchain.

Η βάση δεδομένων CBDC αποκαλύπτει μια σημαντική αύξηση των έργων CBDC σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερες από 100 χώρες να διερευνούν την έννοια και τουλάχιστον 39 έθνη να συμμετέχουν ενεργά σε πιλοτικές εφαρμογές CBDC, πρωτοβουλίες απόδειξης του πρωτότυπου ή συναφείς προσπάθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει κάνει άμεσα σχέδια για την έκδοση ψηφιακού δολαρίου. Ωστόσο, με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, το τοπίο μπορεί να αλλάξει, καθώς περισσότεροι υποψήφιοι εντρυφούν σε συζητήσεις που σχετίζονται με τα κρύπτο κατά τα πρώτα στάδια της προεκλογικής τους εκστρατείας. Για παράδειγμα, ο Robert F. Kennedy Jr., υποψήφιος των Δημοκρατικών, υποστηρίζει το Bitcoin από τον Μάιο και πρόσφατα αποκάλυψε επενδύσεις σε Bitcoin αξίας έως και 250.000 δολαρίων στο πλαίσιο της εκστρατείας του.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: