Η Coinbase αποκαλύπτει την Crypto Lending Platform αποκλειστικά για θεσμικούς πελάτες των ΗΠΑ

Η Coinbase, ένας από τους εξέχοντες παίκτες στην αρένα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, παρουσίασε διακριτικά μια νέα λεωφόρο στον τομέα των κρύπτο, προσαρμοσμένη για θεσμικούς επενδυτές με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η στρατηγική κίνηση φαίνεται να αποτελεί μια απάντηση για την αξιοποίηση της ευκαιρίας που δημιουργήθηκε από τις σημαντικές οπισθοδρομήσεις στον τομέα του Crypto Lending.

Με την ονομασία “Coinbase Prime”, αυτή η πλατφόρμα Crypto Lending θεσμικού επιπέδου καταφθάνει ως μια ολοκληρωμένη λύση, προσφέροντας μια υπηρεσία prime brokerage για ιδρύματα που περιλαμβάνει την εκτέλεση συναλλαγών και τη φύλαξη περιουσιακών στοιχείων. Σε δήλωση που εξέδωσε η Coinbase, η εταιρεία σημείωσε ότι τα ιδρύματα έχουν πλέον τη δυνατότητα να δανείζουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία στην Coinbase υπό τυποποιημένους όρους, ευθυγραμμιζόμενα με το ρυθμιστικό πλαίσιο της εξαίρεσης του κανονισμού D.

Η εξέλιξη αυτή έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή, με μια αρχική έκθεση που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να αποκαλύπτει ότι η Coinbase έχει ήδη προσελκύσει επενδύσεις ύψους 57 εκατομμυρίων δολαρίων από τους πελάτες της για το εν λόγω πρόγραμμα δανεισμού. Η πρώτη πώληση για την πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, πέντε επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Η γένεση αυτής της προσφοράς Crypto Lending ανάγεται στο Coinbase Borrow, μια πλατφόρμα που επέτρεπε στους χρήστες να λαμβάνουν δάνεια ύψους έως και 1 εκατομμυρίου δολαρίων μέσω εξασφαλίσεων Bitcoin. Αυτό το πρόγραμμα θεσμικού χαρακτήρα λειτουργεί υπό την ομπρέλα της Coinbase Credit, της ίδιας οντότητας που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του Coinbase Borrow.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αυτή προκύπτει στον απόηχο της νομικής δράσης της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά της Coinbase, η οποία ισχυρίζεται ότι η πλατφόρμα εμπλέκεται στην προσφορά και πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων μέσω των υπηρεσιών crypto staking. Οι υπηρεσίες αυτές επέτρεπαν στους χρήστες να δημιουργούν αποδόσεις αναθέτοντας τα κρυπτονομίσματά τους στην πλατφόρμα. Παρά τις ρυθμιστικές αυτές προκλήσεις, η Coinbase αρνήθηκε σταθερά κάθε αδίκημα, αντιδρώντας σθεναρά στους ισχυρισμούς της SEC σχετικά με τον χαρακτηρισμό των υπηρεσιών staking της ως κινητών αξιών. Καθώς εξελίσσονταν οι νομικές διαδικασίες, η Coinbase αναγκάστηκε να αναστείλει τις λειτουργίες του προγράμματος staking της σε τέσσερις πολιτείες: Καλιφόρνια, Νιου Τζέρσεϊ, Νότια Καρολίνα και Ουισκόνσιν.

Το ευρύτερο πλαίσιο για την είσοδο της Coinbase στην αγορά δανεισμού κρύπτο περιλαμβάνει μια κρίση που συγκλόνισε τον κλάδο το προηγούμενο έτος. Αρκετές αξιόλογες εταιρείες, όπως η BlockFi, η Celsius και η Genesis Global, αντιμετώπισαν οικονομικές αναταραχές, οι οποίες τελικά οδήγησαν σε πτώχευση. Αυτές οι αναταραχές αποδόθηκαν στην έλλειψη ρευστότητας που προέκυψε από τις δύσκολες συνθήκες της bear market του 2022. Σε απάντηση, ορισμένες φωνές στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων ζήτησαν να αντληθούν διδάγματα από αυτά τα περιστατικά, τονίζοντας την ανάγκη αντιμετώπισης των ζητημάτων που σχετίζονται με τα βραχυπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις στον τομέα του κρυπτοδανεισμού.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: