Η SBI διευρύνει την εμβέλεια της τεχνολογίας εμβασμάτων Ripple στις τράπεζες του Βιετνάμ, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων

Ο ιαπωνικός χρηματοπιστωτικός όμιλος SBI Group αποκάλυψε μια συναρπαστική εξέλιξη στον κλάδο υπηρεσιών διεθνών εμβασμάτων του, SBI Remit. Σε συνεργασία με την Ripple και την SBI Ripple Asia, η εταιρεία πρόκειται να εισαγάγει μια καινοτόμο υπηρεσία εμβασμάτων με βάση το XRP σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορα κράτη της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η ανακοίνωση αυτή υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη συνεργασία της SBI Remit με την Ripple, η οποία χρονολογείται από το 2017, όταν ενσωμάτωσαν για πρώτη φορά τις υπηρεσίες πληρωμών της Ripple για διεθνή εμβάσματα. Ειδικότερα, η SBI Remit επιχείρησε να εισέλθει σε λύσεις που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα το 2021, πρωτοπορώντας στην παροχή υπηρεσιών εμβασμάτων με χρήση XRP σε πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων στις Φιλιππίνες – κάτι που έγινε για πρώτη φορά στον κλάδο στην Ιαπωνία.

Τώρα, με αυτή την τελευταία βελτίωση, η SBI Remit επεκτείνει τις υπηρεσίες της τεχνολογίας πληρωμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε τρεις βασικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας: τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και την Ινδονησία. Η επέκταση αυτή αξιοποιεί το XRP ως νόμισμα-γέφυρα, διευκολύνοντας τα γρήγορα και οικονομικά αποδοτικά διασυνοριακά εμβάσματα.

Η κίνηση είναι στρατηγικά συγχρονισμένη, καθώς η SBI αναμένει αυξημένη υιοθέτηση, δεδομένου του σημαντικού όγκου εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε αυτά τα κράτη-στόχους. Επιπλέον, η συνεργασία της SBI με τον πάροχο λύσεων διασυνοριακών πληρωμών Tranglo έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση αυτής της επέκτασης.

Αν και η ακριβής ημερομηνία έναρξης δεν αποκαλύφθηκε στην ανακοίνωση, η SBI επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσία θα αναπτυχθεί εντός του τρέχοντος μήνα, σηματοδοτώντας μια ταχεία ανάπτυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες της Ripple συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στην Ιαπωνία, παρά τις συνεχιζόμενες νομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 17 Απριλίου, αρκετές ιαπωνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Yamaguchi, Momiji και Kitakyushu, ξεκίνησαν την υποστήριξη μιας υπηρεσίας εμβασμάτων που βασίζεται στο RippleNet και είναι γνωστή ως MoneyTap P2P. Αυτές οι τράπεζες λειτουργούν συνολικά περισσότερα από 170 τοπικά υποκαταστήματα και κατέχουν εξέχουσες θέσεις στο τραπεζικό τοπίο της χώρας. Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει την αυξανόμενη απήχηση και υιοθέτηση της τεχνολογίας Ripple στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ιαπωνίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: