Η Coinbase αντιμετωπίζει τις ανησυχίες για την υπηρεσία στην Ινδία εν μέσω αναφορών για διακοπή

Η Coinbase έλαβε μέτρα για να διευκρινίσει τις πρόσφατες ενέργειές της μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι θα διακόψει τις υπηρεσίες για τους Ινδούς πελάτες της. Σε αντίθεση με τις αρχικές ανησυχίες, φαίνεται ότι η κίνηση αυτή δεν επηρεάζει όλους τους Ινδούς χρήστες, αλλά αντίθετα στοχεύει σε όσους δεν πληρούν τα ενημερωμένα πρότυπα του ανταλλακτηρίου.

Αναφορές στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως καλύφθηκαν από το TechCrunch και τους Economic Times, ανέφεραν ότι οι χρήστες της Coinbase India είχαν λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους ειδοποιούσαν για τη διακοπή όλων των υπηρεσιών μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου. Οι χρήστες καλούνταν να αποσύρουν τυχόν εναπομείναντα κεφάλαια από την πλατφόρμα.

Ωστόσο, η Coinbase διευκρίνισε ότι η ειδοποίηση αυτή δεν απευθύνεται σε όλους τους Ινδούς πελάτες, αλλά συγκεκριμένα σε εκείνους που διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τα επικαιροποιημένα πρότυπα. Ένας εκπρόσωπος της Coinbase μοιράστηκε ένα απόσπασμα από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στις 8 Σεπτεμβρίου, το οποίο ανέφερε: “Επικοινωνούμε για να σας ενημερώσουμε ότι θα διακόψουμε όλες τις υπηρεσίες λιανικής της Coinbase που συνδέονται με τον προαναφερθέντα λογαριασμό σας, καθώς θα απενεργοποιήσουμε την πρόσβαση για τους λογαριασμούς λιανικής που δεν πληρούν πλέον τα ενημερωμένα πρότυπα μας για τις υπηρεσίες αυτές“. Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τονίζεται ότι αυτή η ενέργεια δεν θα επηρεάσει την πρόσβαση ή τη χρήση των υπηρεσιών Coinbase Cloud, οι οποίες θα παραμείνουν προσβάσιμες.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εστάλη μόνο στους κατόχους λογαριασμών που εντοπίστηκαν να μην πληρούν τα επικαιροποιημένα πρότυπα. Οι λογαριασμοί αυτοί θα απενεργοποιηθούν, αλλά οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώσουν τις πληροφορίες τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Είναι σημαντικό ότι τα κεφάλαια των πελατών παραμένουν ασφαλή και οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν να αποσύρουν τα υπόλοιπά τους και να μεταφέρουν κεφάλαια σε άλλους παρόχους υπηρεσιών κρύπτο μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Ενώ η αρχική αναφορά από το TechCrunch απέκτησε σημαντική απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρότεινε επίσης ότι η Coinbase είχε σταματήσει τις εγγραφές νέων χρηστών από την Ινδία, κατευθύνοντάς τους να κατεβάσουν το Coinbase Wallet αντ’ αυτού. Ωστόσο, η Coinbase διευκρίνισε ότι αυτός ο περιορισμός στις εγγραφές νέων χρηστών για το προϊόν του exchange ίσχυε από τον Ιούνιο και αφορά μόνο τους λογαριασμούς του exchange, όχι την εφαρμογή πορτοφολιού.

Ένας εκπρόσωπος της Coinbase τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας στην ινδική αγορά, δηλώνοντας: “Είμαστε δεσμευμένοι στην Ινδία μακροπρόθεσμα και συνεχίζουμε να διερευνούμε τρόπους για να ενισχύσουμε την παρουσία μας σε αυτή τη σημαντική αγορά“.

Η Coinbase ξεκίνησε αρχικά τις υπηρεσίες της στην Ινδία στις 7 Απριλίου 2022. Ωστόσο, μόλις λίγες ημέρες αργότερα, στις 11 Απριλίου, σταμάτησε τις υπηρεσίες πληρωμών μέσω της United Payments Interface (UPI) στην πλατφόρμα της για τους Ινδούς χρήστες λόγω ρυθμιστικών πιέσεων. Οι Ινδοί χρήστες που είχαν αγοράσει κρυπτονομίσματα πριν από την παύση λειτουργίας του UPI μπορούσαν ακόμη να συμμετέχουν σε συναλλαγές peer-to-peer με άλλους χρήστες. Από τη στιγμή της παρούσας δημοσίευσης, οι Ινδοί χρήστες της Coinbase μπορούν να αποσύρουν μόνο τα υπάρχοντα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία τους από τους λογαριασμούς τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: