Επιβεβαιώθηκε η πιθανή διπλή κορυφή του Bitcoin: 5 βασικές πληροφορίες για την εβδομάδα που έρχεται

Το Bitcoin ξεκινά μια κρίσιμη εβδομάδα με την τιμή του να βρίσκεται σε επισφαλή θέση, που μοιάζει με το σχηματισμό ενός πιθανού μοτίβου “διπλής κορυφής” στη δράση BTC του 2023.

Ένα απογοητευτικό εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από το όριο των 26.000 δολαρίων άφησε το BTC/USD να αγωνίζεται να προσελκύσει αγοραστικό ενδιαφέρον, εγκαινιάζοντας μια περίοδο χαμηλής μεταβλητότητας.

Οι αναλυτές, οι οποίοι είχαν ήδη προβλέψει μια καθοδική κίνηση, προβλέπουν τώρα νέα τοπικά χαμηλά, με τις συνθήκες ρευστότητας να ευνοούν όλο και περισσότερο τις πτωτικές τους προοπτικές.

Ωστόσο, υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας στον ορίζοντα. Μια on-chain metric υποδηλώνει ότι το Bitcoin υφίσταται επί του παρόντος μια σημαντική αναταραχή, που θυμίζει τα γεγονότα του Μαρτίου 2020.

Επιπλέον, μια πιθανή ανάκαμψη στην “εύλογη αξία” θα μπορούσε να διευκολυνθεί από τον δείκτη σχετικής ισχύος (RSI) του Bitcoin, ο οποίος έχει υποχωρήσει σχεδόν σε όλα τα κέρδη του έτους από σήμερα, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν την πορεία της τιμής του Bitcoin αυτή την εβδομάδα:

  1. Εβδομαδιαίο κλείσιμο επικυρώνει διπλή κορυφή: Το πρόσφατο εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των 26.000 δολαρίων προκάλεσε ανησυχίες στους traders. Οι αναλυτές, συμπεριλαμβανομένης της Rekt Capital, έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η εξέλιξη “πιθανότατα” επιβεβαιώνει το σχηματισμό μιας δομής διπλής κορυφής στο εβδομαδιαίο διάγραμμα του BTC. Αυτό το μοτίβο βασίζεται στις δύο τοπικές κορυφές του Bitcoin το 2023, και οι δύο πάνω από τα 31.000 δολάρια, με μια υποχώρηση στα 26.000 δολάρια στο ενδιάμεσο. Η τρέχουσα αδυναμία της τιμής του BTC ενέχει τον κίνδυνο περαιτέρω καθοδικής κίνησης.

2. Πιθανό κενό στα 20.000 δολάρια: Η σταδιακή κάθοδος του Bitcoin αναζωπύρωσε τις συζητήσεις σχετικά με την τάση του να “γεμίζει κενά” στις προθεσμιακές αγορές CME, τα οποία συνήθως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων και των αργιών. Αυτά τα κενά λειτουργούν συχνά ως μαγνήτες για τη δράση των τιμών του BTC, αν και μπορεί να μην γεμίζουν πάντα αμέσως. Επί του παρόντος, υπάρχει ένα σημαντικό κενό που διαφαίνεται στα 20.000 δολάρια και το οποίο παρακολουθούν οι traders. Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό το κενό μπορεί τελικά να επανεξεταστεί, ενώ άλλοι παραμένουν επιφυλακτικοί, επικαλούμενοι unfilled gaps από το παρελθόν.

3. Μείωση ρευστότητας: Η κατάσταση της ρευστότητας στις αγορές BTC/USD είναι ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τις πτωτικές προβλέψεις. Τα heatmaps ρευστότητας, τα οποία δείχνουν τις συγκεντρώσεις των προσφορών και των ζητήσεων, υποδεικνύουν ένα σημαντικό μπλοκ ρευστότητας προσφορών γύρω από τα 24.000 δολάρια. Το επίπεδο αυτό αντιπροσωπεύει τη χαμηλότερη συγκέντρωση ρευστότητας από τον Μάρτιο. Μια πτώση κάτω από αυτή την περιοχή ρευστότητας θεωρείται ως μια ευδιάκριτη πιθανότητα από ορισμένους αναλυτές.

4. Στοιχεία ΔΤΚ και συνεδρίαση της Fed: Η ανακοίνωση των στοιχείων του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) των Ηνωμένων Πολιτειών για τον Αύγουστο βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της εβδομάδας. Ο ΔΤΚ είναι γνωστό ότι προκαλεί μεταβλητότητα στη δράση των τιμών του BTC και μπορεί να επηρεάσει τις προσδοκίες της αγοράς σχετικά με τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια. Η Fed πρόκειται να ανακοινώσει την επόμενη απόφαση για τα επιτόκια στις 20 Σεπτεμβρίου, με μεγάλη βεβαιότητα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα.

5. UTXOs σε απώλεια: Μια on-chain metric που ονομάζεται “UTXOs in Loss”, η οποία μετρά τα μη δαπανηθέντα αποτελέσματα συναλλαγών αξίας μικρότερης από την αρχική τους αξία, έχει φτάσει σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τον Μάρτιο του 2020. Ενώ αυτή η μετρική δεν ποσοτικοποιεί το ποσό των BTC σε απώλεια, ο υψηλός αριθμός των UTXOs που εμπλέκονται έχει προκαλέσει ανησυχίες στους αναλυτές. Ορισμένοι έχουν συγκρίνει την τρέχουσα κατάσταση με το γεγονός “black swan” που έστειλε την τιμή του BTC να καταρρεύσει κατά 60% τον Μάρτιο του 2020, υποδηλώνοντας ότι ένα παρόμοιο γεγονός θα μπορούσε να εκτυλίσσεται.
Καθώς το Bitcoin διανύει αυτή την κρίσιμη εβδομάδα, οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν στενά αυτούς τους παράγοντες, οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την κατεύθυνση της τιμής του τις επόμενες ημέρες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: