Η Ινδία εξετάζει το ρυθμιστικό πλαίσιο αντί της απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων

Μιλώντας για το πλαίσιο πέντε σημείων, ο κ. Σογκάνι σημείωσε ότι η κυβέρνηση εστιάζει σε:

  1. Η δημιουργία προηγμένων κανόνων Know Your Customer (KYC) για τις εταιρείες κρύπτο, οι οποίοι καλύπτουν τον νόμο περί φορολογικής συμμόρφωσης των λογαριασμών εξωτερικού (FATCA), και τα υφιστάμενα πρότυπα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
  2. Οι πλατφόρμες κρύπτο θα πρέπει να δημοσιεύουν ελέγχους απόδειξης αποθεμάτων σε πραγματικό χρόνο στις ρυθμιστικές αρχές.
  3. Μια ομοιόμορφη φορολογική πολιτική σε όλα τα έθνη.
  4. Τα ανταλλακτήρια κρύπτο θα μπορούσαν να αποκτήσουν παρόμοιο καθεστώς εξουσιοδοτημένων εμπόρων (παρόμοιο με τις τράπεζες) σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας (RBI).
  5. Βασικές θέσεις μπορεί να είναι υποχρεωτικές, όπως ο υπεύθυνος αναφοράς για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (MLRO) για τις πλατφόρμες κρύπτο.

Η Ινδία χαράζει μια πορεία προς την κατεύθυνση των ρυθμίσεων για τα κρυπτονομίσματα μετά από εκτεταμένες διεθνείς διαβουλεύσεις, απορρίπτοντας ουσιαστικά την προοπτική μιας πλήρους απαγόρευσης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις στο πλαίσιο της G20 υπήρξαν γόνιμες, με το συνθετικό έγγραφο IMF-FSB να τυγχάνει θερμής υποδοχής από τους παγκόσμιους ηγέτες.

Ο αξιωματούχος τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω διαβουλεύσεις με άλλα έθνη πέραν της G20 και την απαίτηση για εσωτερικούς διαλόγους εντός της Ινδίας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η πρόθεση δεν είναι να απλοποιηθεί το θέμα ως μια δυαδική επιλογή μεταξύ απαγόρευσης και κανονισμών. Αντιθέτως, έχει διατυπωθεί ένα φάσμα συστάσεων. Ενώ κάθε χώρα διατηρεί τη δυνατότητα να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα, μια τέτοια κίνηση θα ήταν αποτελεσματική μόνο εάν κέρδιζε καθολική υποστήριξη. Ως εκ τούτου, η εστίαση έχει πλέον μετατοπιστεί προς τη διαμόρφωση κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα και τον καθορισμό της έκτασής τους.

Ο αξιωματούχος αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα πολύπλοκο ζήτημα και η πορεία προς τα εμπρός θα περιλαμβάνει προσεκτική εξέταση αυτών των ρυθμιστικών μέτρων στο συγκεκριμένο πλαίσιο της Ινδίας. Η δήλωση του Δελχί από την G20 υπογραμμίζει τη συνεχή επαγρύπνησή τους όσον αφορά το ταχέως εξελισσόμενο τοπίο των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων. Υποστηρίζει επίσης τις συστάσεις του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την εποπτεία των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων και των παγκόσμιων ρυθμίσεων σταθερού νομίσματος.

Με τους ηγέτες της G20 να εκφράζουν την υποστήριξή τους σε αυτές τις συστάσεις, το επόμενο βήμα περιλαμβάνει λεπτομερείς συζητήσεις μεταξύ υπουργών και κυβερνήσεων για την επιτάχυνση του ρυθμιστικού πλαισίου. Ο αξιωματούχος τόνισε τη σημασία της ταχείας και ολοκληρωμένης εφαρμογής. Ενώ ένα πλαίσιο έχει ήδη θεσπιστεί, ο βαθμός στον οποίο θα υιοθετηθεί τους επόμενους μήνες παραμένει θέμα που θα αποφασίσει η Ινδία.

Περαιτέρω συζητήσεις για τα θέματα αυτά αναμένονται στην επικείμενη τέταρτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της G20 στο Μαρακές του Μαρόκου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με τις ετήσιες συνεδριάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ για το 2023 από τις 9 έως τις 15 Οκτωβρίου. Η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει μια πλατφόρμα για τους ηγέτες ώστε να συνεργαστούν για τη διαμόρφωση του μέλλοντος των κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα στο διεθνές τοπίο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: