Η CertiK αποκαλύπτει ίχνη 41 εκατ. δολαρίων σε BNB και MATIC, καθώς οι χάκερς πίσω από την κλοπή κάνουν την κίνησή τους

Οι δράστες που ευθύνονται για το εντυπωσιακό hack ύψους 41 εκατομμυρίων δολαρίων στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Stake πραγματοποίησαν έναν ακόμη crypto ελιγμό, μεταφέροντας ένα ποσό περίπου 328.000 εκατομμυρίων δολαρίων σε token Polygon MATIC και Binance Coin (BNB). Αυτή η τελευταία εξέλιξη έρχεται στον απόηχο της αρχικής επίθεσης στις 4 Σεπτεμβρίου και ήρθε στο φως από την εταιρεία ασφάλειας blockchain CertiK.

Σε αυτή την πρόσφατη μεταφορά, 300 tokens BNB αξίας περίπου 61.500 δολαρίων εστάλησαν σε εξωτερική διεύθυνση με το αναγνωριστικό “0x695…”. Αυτά τα tokens μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο blockchain Avalanche στις 11 Σεπτεμβρίου στις 16:09 UTC. Ταυτόχρονα, άλλα 520.000 tokens MATIC, αξίας άνω των 266.000 δολαρίων, μεταφέρθηκαν στο Avalanche περίπου επτά ώρες νωρίτερα, στις 7:18 π.μ. UTC.

Αυτές οι μεταφορές 520.000 MATIC και 300 BNB tokens, που αποτελούν συνολικά 328.000 δολάρια, έρχονται να προστεθούν στα κλεμμένα κεφάλαια ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν προηγουμένως μεταφερθεί στo Bitcoin blockchain με τη μορφή BTC στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε η εταιρεία ασφάλειας blockchain Arkham.

Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει μετακινηθεί αντιπροσωπεύει μόνο το 1,2% του συνόλου των 41 εκατομμυρίων δολαρίων που εκλάπησαν κατά την αρχική παραβίαση. Αυτή η σημαντική παραβίαση της ασφάλειας συνέβη όταν ο χάκερ απέκτησε πρόσβαση στο ιδιωτικό κλειδί της Stake τόσο για το Binance Smart Chain όσο και για τα Ethereum hot wallets, εκτελώντας την παραβίαση στις 4 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών υποψιάζεται τη συμμετοχή της ομάδας Lazarus Group της Βόρειας Κορέας σε αυτή την εκμετάλλευση.

Με την απώλεια 41 εκατομμυρίων δολαρίων που υπέστη η Stake, η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει πλέον δει κακόβουλους φορείς να αποσπούν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μόνο το 2023. Η CertiK είχε αναφέρει προηγουμένως ότι το ποσό αυτό ανερχόταν σε 997 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη Αυγούστου, αλλά μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες εκτόξευσε το συνολικό ποσό πάνω από το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Μόνο τον Σεπτέμβριο, μια φάλαινα κρυπτονομισμάτων έπεσε θύμα μιας επίθεσης phishing ύψους 24 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούσε staked Ether (ETH) στις 6 Σεπτεμβρίου. Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο λογαριασμός X (πρώην Twitter) του Vitalik Buterin παραβιάστηκε, οδηγώντας σε μια απάτη με NFT που εξαπάτησε τα θύματα με συλλογικά 691.000 δολάρια. Μόνο αυτά τα τρία περιστατικά εκτιμάται ότι θα ωθήσουν το σύνολο του Αυγούστου της CertiK να ξεπεράσει το όριο των 1,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόσθετα πρόσφατα περιστατικά συμβάλλουν περαιτέρω σε αυτό το κλιμακούμενο ποσό, συμπεριλαμβανομένου ενός setback ύψους 13,2 εκατομμυρίων δολαρίων για τους επενδυτές λόγω του περιστατικού withdrawal του νομίσματος PEPE, ενός exploit ύψους 7,3 εκατομμυρίων δολαρίων που επηρεάζει το Exactly Protocol και μιας ευπάθειας ασφαλείας που αποκαλύφθηκε στο Balancer, η οποία οδήγησε σε ζημίες ύψους 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: