Η Franklin Templeton υποβάλλει αίτηση για spot Bitcoin ETF

Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Franklin Templeton υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) ζητώντας έγκριση για την έναρξη ενός spot Bitcoin ETF. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων καθυστερήσεων στις αποφάσεις σχετικά με τις αιτήσεις spot ETF από άλλους εξέχοντες παίκτες στην αγορά κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των WisdomTree, Valkyrie, Fidelity, VanEck, Bitwise και Invesco, τις οποίες η SEC ανακοίνωσε στις 31 Αυγούστου. Επιπλέον, μια σημαντική δικαστική απόφαση στις 29 Αυγούστου επέβαλε στην SEC να εξετάσει την αίτηση της Grayscale για τη μετατροπή του futures ETF Bitcoin (BTC) σε spot ETF.

Η πρόταση της Franklin Templeton περιγράφει τη δομή του ETF ως καταπίστευμα, με την Coinbase να χειρίζεται τη φύλαξη του Bitcoin (BTC) και την Bank of New York Mellon να λειτουργεί ως θεματοφύλακας και διαχειριστής μετρητών. Εάν εγκριθεί, τα μερίδια του αμοιβαίου κεφαλαίου θα είναι διαθέσιμα για διαπραγμάτευση στο Cboe BZX Exchange. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να λάβει απόφαση σχετικά με την αίτηση έως τις 16 Οκτωβρίου.

Στην αίτησή της, η Franklin Templeton αναγνωρίζει τους εγγενείς κινδύνους που συνδέονται με τις ρυθμιστικές αβεβαιότητες στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων:

“Οι αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση ρυθμιστικής αβεβαιότητας και οι δυσμενείς νομοθετικές ή ρυθμιστικές εξελίξεις θα μπορούσαν να βλάψουν σημαντικά την αξία του Bitcoin ή των μετοχών, όπως με την απαγόρευση, τον περιορισμό ή την επιβολή επαχθών όρων στη χρήση των Bitcoins, τη δραστηριότητα εξόρυξης, τα ψηφιακά πορτοφόλια, την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση και τη φύλαξη του Bitcoin, τη λειτουργία του δικτύου Bitcoin ή τις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο σύνολό τους”.

Για την παροχή καθημερινών αποτιμήσεων για το ETF, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων συνεργάστηκε με την CF Benchmarks, έναν πάροχο δεικτών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που εποπτεύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η CF Benchmarks θα βασίσει αυτές τις αποτιμήσεις σε δεδομένα από διάφορα exchanges, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase, Bitstamp, iBit, Kraken, Gemini και LMAX Digital, με τις τιμές των συναλλαγών να αναπροσαρμόζονται σε διαστήματα 5 λεπτών.

Η Franklin Templeton, ένα βαρύ χαρτί του χρηματοπιστωτικού κλάδου με 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, προβαίνει σε αυτή την κίνηση εν μέσω θετικού κλίματος στην αγορά, καθώς η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά πάνω από 4% κατά τη στιγμή της παρούσας έκθεσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: