Η ARK πουλά 135.000 μετοχές της Coinbase καθώς η τιμή φτάνει τα 90 $

Η υπέρμαχος του Bitcoin και βετεράνος επενδυτής Cathie Wood αποφάσισε να αποκομίσει κάποια κέρδη από τις σημαντικές συμμετοχές της ARK Invest στην Coinbase, πουλώντας ένα μικρό μέρος των μετοχών.

Στις 11 Ιουλίου, η επενδυτική εταιρεία της Wood, ARK, πούλησε 135.152 μετοχές της Coinbase (που αντιστοιχούν σε 12 εκατομμύρια δολάρια) από ένα από τα σημαντικότερα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια της, το ARK Innovation ETF. Η ειδοποίηση συναλλαγής που είδε το CryptoNea ανέφερε ότι το ποσό που πωλήθηκε αντιπροσώπευε μόνο το 0,14% των συνολικών συμμετοχών στο αμοιβαίο κεφάλαιο.

Η πώληση έρχεται καθώς η τιμή της μετοχής της Coinbase παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση. Στις 11 Ιουλίου, η τιμή ξεπέρασε για λίγο τα 90 δολάρια, εκτινάσσοντας την τιμή από τα 82 δολάρια περίπου στο υψηλό των 90,9 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της TradingView. Μετά την πώληση της Wood, η μετοχή έκλεισε στα 89 δολάρια την Τρίτη.

Τα δεδομένα από το TradingView δείχνουν ότι η μετοχή της Coinbase έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 60% τον τελευταίο μήνα, με αύξηση από έτος σε έτος άνω του 140%.

Αυτή η πρόσφατη πώληση από την ARK είναι η δεύτερη φορά που η Wood αποκομίζει κέρδη από μετοχές της Coinbase φέτος. Στις 21 Μαρτίου, η ARK πούλησε 160.887 μετοχές της Coinbase από το ARK Fintech Innovation ETF για περίπου 13,5 εκατομμύρια δολάρια, σε μέση τιμή περίπου 84 δολάρια ανά μετοχή.

Πριν από την πραγματοποίηση νέων κερδών από τις συμμετοχές της ARK στην Coinbase, η Wood είχε συσσωρεύσει ενεργά τη μετοχή σε πολλά αμοιβαία κεφάλαια της ARK. Μόνο τον Ιούνιο, η ARK αγόρασε μετοχές της Coinbase αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Προηγουμένως, η επενδυτική εταιρεία αγόρασε μετοχές αξίας περίπου 33 εκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο και τον Μάιο, καθώς και μετοχές της Coinbase αξίας 117 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο.

Τα στελέχη της Coinbase, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Brian Armstrong, έχουν επίσης πουλήσει τις μετοχές τους καθώς η τιμή έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Στις 6 Ιουλίου, ο Armstrong και διάφορα άλλα ανώτερα στελέχη πούλησαν συνολικά 88.058 μετοχές συνολικής αξίας περίπου 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη τη στιγμή. Πριν από αυτό, η επικεφαλής του λογιστηρίου της Coinbase, Jennifer Jones, πούλησε 74.375 μετοχές στις 29 Ιουνίου, αποκομίζοντας 5,2 εκατομμύρια δολάρια.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μήνυση για παραβίαση της νομοθεσίας περί κινητών αξιών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η μετοχή της Coinbase συνεχίζει να αυξάνεται. Η αύξηση μπορεί να αποδοθεί, εν μέρει, στο φόβο μήπως χάσει την κατάθεση του Spot Bitcoin ETF της BlackRock, η οποία όρισε την Coinbase ως εταίρο “επιτήρησης-μοιρασμού”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: