Η απόφαση του δικαστή για το LBRY σχετικά με τις δευτερεύουσες πωλήσεις κρύπτο εγείρει ανησυχίες για το Ripple

Η Ripple, το πρωτόκολλο πληρωμών blockchain, μπορεί να έχει λόγους ανησυχίας, καθώς ένας δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ αρνήθηκε να καθορίσει αν η δευτερογενής πώληση των LBRY Credits (LBC) πληροί τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί security.

Ο δικαστής Paul Barbadoro του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ για την περιφέρεια του New Hampshire έλαβε την απόφαση στις 11 Ιουλίου σε μια υπόθεση που ασκήθηκε κατά της αποκεντρωμένης πλατφόρμας περιεχομένου LBRY από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC).

Η απόφαση αυτή δημιουργεί ενδεχομένως νομικό προηγούμενο για τη δικαστή Analisa Torres, η οποία προεδρεύει στην υπόθεση της SEC κατά της Ripple και αναμένεται να εκδώσει απόφαση τους επόμενους μήνες.

Στην απόφασή του, ο Barbadoro δήλωσε ότι δεν θα εκφράσει γνώμη σχετικά με το αν η απαίτηση καταχώρισης ισχύει για τις προσφορές LBC στη δευτερογενή αγορά. Η διάκριση αυτή είναι σημαντική, καθώς η δευτερογενής αγορά περιλαμβάνει την αγορά και την πώληση τίτλων, ενώ η πρωτογενής αγορά ασχολείται με την άμεση διαπραγμάτευση από την εταιρεία που εκδίδει τον τίτλο.

Ο John Deaton, δικηγόρος στις ΗΠΑ που εκπροσωπεί πολυάριθμους κατόχους token του XRP, απευθύνθηκε στον Barbadoro ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το κατά πόσον το LBC μπορεί να χαρακτηριστεί ως τίτλος. Τελικά, ο Barbadoro αποφάσισε να διατηρήσει τη “δικαστική του αυτοσυγκράτηση”, σύμφωνα με τον Deaton.

Αυτή η τελευταία γνώμη του Barbadoro έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη στάση που είχε εκφράσει κατά την ακρόαση της έφεσης τον Ιανουάριο, όπου ο Deaton υποστήριξε με επιτυχία ότι η δευτερογενής πώληση της LBC δεν συνιστά προσφορά κινητών αξιών. Ο Barbadoro διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της ακρόασης της έφεσης ότι η LBC θεωρείται τίτλος μόνο όταν πωλείται απευθείας. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναγνώρισε επίσης ότι οι πωλήσεις της LBC στη δευτερογενή αγορά δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των κινητών αξιών.

Ενώ η SEC πέτυχε συνοπτική απόφαση τον Νοέμβριο του 2022, επέλεξε να συμβιβαστεί έναντι 22 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την ακρόαση της έφεσης στις 30 Ιανουαρίου. Τον Μάιο, η SEC αναθεώρησε το ποσό αυτό και ζήτησε πρόστιμο ύψους 111.000 δολαρίων, επικαλούμενη τους οικονομικούς περιορισμούς της LBRY και το σχεδόν ανενεργό καθεστώς της.

Εν τω μεταξύ, ο Jeremy Hogan, δικηγόρος στις ΗΠΑ και συνήγορος της Ripple, σημείωσε ότι η δικαστής Analisa Torres είναι πιθανό να εκδώσει την απόφασή της εντός των επόμενων δύο μηνών. Ο Hogan εκτίμησε ότι το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι γνωστό πριν από το τέλος του έτους, εκτός αν υπάρξει πλήρης νίκη της Ripple. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες της απόφασης δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τον μέσο κάτοχο του XRP, ακόμη και σε περίπτωση δυσμενούς αποτελέσματος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: