Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock προβλέπει ότι τα κρύπτο θα ξεπεράσουν τα διεθνή νομίσματα

Ο Larry Fink, διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, έχει εκφράσει την υποστήριξή του στα κρυπτονομίσματα και στις δυνατότητές τους να εκδημοκρατίσουν τις επενδύσεις παγκοσμίως. Ο Fink σημείωσε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός παγκόσμιων επενδυτών της BlackRock ρωτά για τα κρυπτονομίσματα, υπογραμμίζοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των πελατών της εταιρείας. Η BlackRock είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, εποπτεύοντας πάνω από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία σε διάφορα επενδυτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Fink, τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν μια μοναδική πρόταση αξίας σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, ιδίως όσον αφορά τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου. Πιστεύει ότι ο διεθνής χαρακτήρας των κρυπτονομισμάτων θα ξεπεράσει κάθε μεμονωμένο νόμισμα, τονίζοντας περαιτέρω τη σημασία τους στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τοπίο.

Ενώ ο Fink μοιράστηκε τις θετικές του απόψεις για την κρυπτογράφηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, απέφυγε να σχολιάσει την αίτηση της BlackRock για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αίτηση εκκρεμεί επί του παρόντος προς έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Ο Fink υπογράμμισε τη δέσμευση της BlackRock να διασφαλίζει την ασφάλεια και την προστασία κάθε αγοράς με την οποία συνεργάζεται και, ως εκ τούτου, συνεργάζονται στενά με τις ρυθμιστικές αρχές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Παρόλο που η SEC έχει απορρίψει στο παρελθόν αρκετές αιτήσεις ETF BTC, υπάρχει ανανεωμένη αισιοδοξία γύρω από την κατάθεση της BlackRock λόγω του επιτυχημένου ιστορικού του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στην απόκτηση εγκρίσεων ETF. Η BlackRock έχει καταθέσει πάνω από 550 αιτήσεις ETF και έχει αντιμετωπίσει απόρριψη μόνο μία φορά, όπως σημειώνουν οι αναλυτές του Bloomberg Intelligence.

Ο Fink υπογράμμισε την ευθύνη της BlackRock για τον εκδημοκρατισμό των επενδύσεων, τονίζοντας τον μετασχηματιστικό ρόλο των ETF στον επενδυτικό κόσμο. Πιστεύει ότι τα ETF έχουν φέρει επανάσταση στις επενδύσεις και ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της επίδρασής τους.

Η αίτηση της BlackRock για ETF ώθησε άλλους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να καταθέσουν εκ νέου παρόμοια προϊόντα ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις αξιοσημείωτες εταιρείες που αναμένουν ρυθμιστική έγκριση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Fidelity, Bitwise, 21Shares, WisdomTree και Invesco.

Ενώ εκκρεμεί η απόφαση της SEC σχετικά με τις αιτήσεις ETF με έδρα τις ΗΠΑ, η Ευρώπη προετοιμάζεται για την έναρξη του πρώτου spot Bitcoin ETF από την εταιρεία Jacobi Asset Management με έδρα το Λονδίνο αργότερα φέτος. Το προϊόν είχε αρχικά προγραμματιστεί για κυκλοφορία το 2022, αλλά καθυστέρησε λόγω της πτωτικής αγοράς. Η Jacobi έχει παρατηρήσει μια σταδιακή μετατόπιση της ζήτησης για το ETF από πέρυσι, γεγονός που υποδηλώνει αυξανόμενο ενδιαφέρον στην ευρωπαϊκή αγορά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: