“Η Apple και η Google είναι συστημικοί κίνδυνοι για τα κρύπτο”, λέει ο πρώην CTO της Coinbase

Εάν η κατοχή επαρκούς ποσότητας bitcoin γίνει το σημαντικότερο πολιτικό ζήτημα τα επόμενα χρόνια, οι χρεοκοπημένες κυβερνήσεις ενδέχεται να επιχειρήσουν να αποκτήσουν κάποια από τα κρυπτονομίσματα των ανθρώπων, σύμφωνα με τον Balaji Srinivasan, πρώην επικεφαλής τεχνολογίας (CTO) στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase.

Ενώ μια συμβατική επίθεση 51% μέσω εξόρυξης δεν είναι κάτι που οι ΗΠΑ θα μπορούσαν εύκολα να πραγματοποιήσουν τώρα, μπορεί να προσπαθήσουν να υποχρεώσουν την Apple, την Google και άλλες εταιρείες τεχνολογίας “να κυνηγήσουν ιδιωτικά κλειδιά στους διακομιστές, τις συσκευές και τα προγράμματα περιήγησης που ελέγχουν. Και να αποδίδουν τυχόν κλεμμένα κεφάλαια σε μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση που διψάει για μετρητά”, έγραψε ο Srinivasan στο Twitter την Παρασκευή.

“Δεν πρόκειται για κυβερνοτρομοκρατία, αλλά για κυβερνοπόλεμο. Δεν είναι κάποιος τυχαίος χάκερ που καταφέρνει να βγάλει κρυφά ένα αρχείο. Είναι όταν ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας δίνει τη νόμιμη εντολή να χακάρει τους πελάτες της”, διευκρίνισε ο επιχειρηματίας, επισημαίνοντας αυτό που συνέβη με εκατομμύρια Ρώσους την άνοιξη του 2022, όταν “κάθε εταιρεία τεχνολογίας στράφηκε εναντίον των πρώην πελατών της”. Πρότεινε επίσης έναν πιθανό στόχο:

Μιλάμε για δισεκατομμύρια iPhones και τηλέφωνα Android, φορητούς υπολογιστές Mac και προγράμματα περιήγησης Chrome, Google Docs και Gmail. Η Κίνα θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με τους Κινέζους κατασκευαστές smartphones.

“Αν δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε το ίδιο το λειτουργικό σύστημα, τα πράγματα γίνονται δύσκολα”, λέει ο Balaji Srinivasan. Πιστεύει ότι το Linux μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση, αλλά σημειώνει ότι οι συσκευές που βασίζονται στο Linux μπορεί να μην επεκταθούν εγκαίρως. “Τα ανταλλακτήρια που είναι χτισμένα σε Linux είναι μια άλλη πιθανή απάντηση, αλλά αυτά είναι φυσικά κηδεμονικά και ενδεχομένως επίσης ευάλωτα σε παρόμοιες επιθέσεις”, προσθέτει το πρώην στέλεχος της Coinbase, καταλήγοντας:

Δεν έχω όλες τις απαντήσεις, αλλά θέλω να θέσω το ερώτημα για να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε. Είναι πιθανό η απάντηση εδώ να είναι εν μέρει κοινωνική ή πολιτική, όχι απλώς τεχνολογική.

Στις αρχές Μαΐου, ο Srinivasan έκλεισε πρόωρα ένα στοίχημα ότι η τιμή του bitcoin θα έφτανε το 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι τα μέσα Ιουνίου εν μέσω υπερπληθωρισμού του δολαρίου ΗΠΑ. “Μόλις έκαψα ένα εκατομμύριο για να σας πω ότι τυπώνουν τρισεκατομμύρια”, ανέφερε σε μια ανάρτηση στο blog του, προειδοποιώντας ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει όχι μόνο μια χρηματοπιστωτική αλλά και μια κρίση fiat, με την κατάρρευση να είναι πιθανότατα χειρότερη από την προηγούμενη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: