Το Bitcoin FOMO έχει φύγει, θεσμικοί επενδυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίου παίρνουν σοβαρά το BTC – 3iQ CEO

Καθώς ο θόρυβος γύρω από το Bitcoin έχει ξεθωριάσει, οι θεσμικοί επενδυτές και οι διαχειριστές χαρτοφυλακίου έχουν αρχίσει να εξετάζουν το σημαντικό κρυπτονόμισμα ως “σοβαρό χώρο” για επενδύσεις, υποστηρίζει ο Fred Pye, διευθύνων σύμβουλος της 3iQ, του πρώτου εκδότη Bitcoin fund στον Καναδά.

Σε συνέντευξή, ο Pye μίλησε για το πώς ο προηγμένος κανονισμός συναλλαγών κρύπτο του Καναδά έχει προσελκύσει τους επενδυτές στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τον Pye, οι διαχειριστές κεφαλαίων και οι θεσμικοί επενδυτές που διαχειρίζονται διαφοροποιημένα περιουσιακά στοιχεία χαρτοφυλακίου αναζητούν εναλλακτικές επενδυτικές στρατηγικές εν μέσω ενός παγκόσμιου πληθωριστικού περιβάλλοντος και μακροοικονομικών προκλήσεων.

“Το FOMO στο Bitcoin έχει εξαφανιστεί- όλα έχει μεταφερθεί στην τεχνητή νοημοσύνη. Έτσι, τώρα τα ιδρύματα και οι σωστοί διαχειριστές χαρτοφυλακίων – οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση διαφοροποιημένων χαρτοφυλακίων – αρχίζουν τώρα να εξετάζουν το Bitcoin ως έναν σοβαρό χώρο”.

Δεν πρόκειται μόνο για τη μεγιστοποίηση των κερδών, λέει ο Pye. Για τους θεσμικούς επενδυτές, οι περιπτώσεις χρήσης κρύπτο θα αποτελέσουν μια αυξανόμενη τάση τα επόμενα χρόνια. “Το θέμα για το 2024 που προχωράει προς τα εμπρός είναι σίγουρα οι περιπτώσεις χρήσης. Έτσι, έχουμε αυτή την όμορφη τεχνολογία, τώρα ας βάλουμε αυτή την όμορφη τεχνολογία να δουλέψει”, δήλωσε.

Οι ρυθμιστικές προκλήσεις για την υιοθέτηση από τους θεσμικούς φορείς δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά ο Καναδάς έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εισαγωγή (ETF) εν μέσω της σχετικά αρνητικής στάσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στα κρύπτο.

Ένα ETF είναι ένα χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων με μετοχές που διαπραγματεύονται σε μια χρηματιστηριακή αγορά. Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά και τα δυνητικά οφέλη των αμοιβαίων κεφαλαίων, των μετοχών και των ομολόγων.

Οι καναδικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν πρόσφατα αρκετά ETF κρύπτο, συμπεριλαμβανομένων Bitcoin και Ether προϊόντα από τις 3iQ, Purpose Investments και Evolve Funds Group, προσελκύοντας εκατομμύρια δολάρια στα προϊόντα κρύπτο.

“Ποτέ δεν είχαν λανθασμένες τιμές”, δήλωσε ο Pye σχετικά με τη λειτουργία ρυθμιζόμενων ETFs ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον Καναδά, προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχει καμία διαφορά σχετικά με τη λειτουργία ενός Bitcoin ETF από τη λειτουργία ενός ETF χρυσού. Παρακολουθούμε την τιμή του Bitcoin πανομοιότυπα. Είναι χαμηλές οι αμοιβές και λειτουργεί. […] Μπορούμε να εντοπίσουμε με κρυπτογράφηση από πού προέρχεται το Bitcoin, οπότε αγοράζουμε μόνο καθαρό Bitcoin. Και νομίζω ότι αυτά είναι όλα τα χαρακτηριστικά για τα οποία οι άνθρωποι ανησυχούν”.

Η τελευταία πρωτοβουλία του Καναδά προς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία βασίζεται σε δημόσια διαβούλευση σχετικά με ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας, με την τοπική νομισματική αρχή να ρωτά ποια χαρακτηριστικά θέλουν οι πολίτες της χώρας σε ένα πιθανό ψηφιακό καναδικό δολάριο. Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης με τους Καναδούς αναμένεται να δημοσιευθούν αργότερα φέτος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: