5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε στο Bitcoin αυτή την εβδομάδα

Ξεκινά μια νέα εβδομάδα σε ένα εύρος τιμών που απογοητεύει τους traders και αφήνει ελάχιστα στη φαντασία – τι θα γίνει μετά;

Μετά από ελάχιστη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στερείται κατεύθυνσης και ακόμη και μακροοικονομικά ερεθίσματα δεν κατάφεραν να αλλάξουν την κατάσταση.

Περίπου 10% κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων, το BTC/USD βαδίζει στο νερό και παρά τις εκκλήσεις για περαιτέρω διόρθωση, οι συμμετέχοντες στην αγορά αντιμετωπίζουν ένα μικροσκοπικό ενεργό εύρος συναλλαγών.

Η ρευστότητα είναι εκεί για να ληφθεί πάνω και κάτω, αλλά μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί μόνο ένα πείραγμα μιας σάρωσης ρευστότητας.

Οι επόμενες ημέρες επιφυλάσσουν κάποιες πιθανές μακροοικονομικές εκπλήξεις, αλλά οι αναλυτές συμφωνούν ότι θα χρειαστεί μια σημαντική αλλαγή στα δεδομένα για να σπάσει ένα πεισματάρικο Bitcoin.

Αλλού, τα σήματα στην αλυσίδα είναι επίσης χαρακτηριστικά μιας περιόδου σταθεροποίησης μετά τα ραγδαία κέρδη που παρατηρήθηκαν το πρώτο τρίμηνο.

Το Cointlegraph ρίχνει μια ματιά στο τοπίο όσον αφορά τη δράση των τιμών του BTC για να δει τι θα μπορούσε να διαταράξει την τάση, ή την έλλειψή της, αυτή την εβδομάδα.

Πού είναι η ρευστότητα;

Η απόδοση της τιμής spot του Bitcoin προκαλεί στους traders και αυξάνει τον πονοκέφαλο – όχι λόγω της μεταβλητότητας, αλλά λόγω της έλλειψής της.

Σε αυτό που μοιάζει με μια ασυνήθιστη κατάσταση των γεγονότων, το BTC/USD ενεργεί μέσα σε ένα εύρος μόνο μερικών εκατοντάδων δολαρίων και τίποτα δεν έχει καταφέρει να αλλάξει τη διάθεση.

Ακόμη και οι παρατηρήσεις της περασμένης εβδομάδας από τον Jerome Powell, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν ήταν αρκετές για να στείλουν το Bitcoin οριστικά υψηλότερα ή χαμηλότερα.

Έτσι, οι traders βρίσκονται όλο και περισσότερο στο περιθώριο περιμένοντας ενδείξεις.

“Αν χάσουμε 26.600 δολάρια και κλείσουμε σε κλείσιμο κεριού 4 ωρών θα κοιτάξω να σορτάρω. Οι αρκούδες μας πήγαν στη στήριξη, αλλά μπορούν τώρα να μας πάρουν και να κλείσουν κάτω από αυτήν”, συνόψισε ο Crypto Tony στους ακολούθους του Twitter.

Η μικρή περιοχή λίγο κάτω από τα 27.000 δολάρια είναι το σπίτι του Bitcoin από τις 13 Μαΐου. Έξω από αυτό, τόσο η long όσο και η short ρευστότητα βρίσκεται σε αναμονή.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Decentrader, μια κίνηση προς τα 25.800 δολάρια είναι το μόνο που θα χρειαζόταν για να πυροδοτήσει κάποια μορφή καταιγισμού.

“Οι βουτιές συνεχίζουν να γίνονται επιθετικά long στην Binance, όπως φαίνεται από την αναλογία Long/Short”, αποκάλυψε.

“Συνήθως βλέπουμε αυτού του είδους τη δράση των τιμών να ξεπλένει πολλούς από αυτούς τους traders, καθώς οι τιμές πέφτουν. Η μακροχρόνια ρευστότητα ξεκινά από τα 25.800 δολάρια”.

Άλλοι εξέτασαν ιστορικά μοτίβα, με την Stockmoney Lizards να κάνει συγκρίσεις με τη συμπεριφορά του Bitcoin μετά την bear market του 2015.

“Αυτή η χρονιά είναι η βαρετή χρονιά”, συνέχισε ο Michaël van de Poppe, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συναλλαγών Eight, εν μέρει των δικών του σκέψεων για το Bitcoin το 2023.

“Καμία επιτάχυνση των τιμών, καμία θεμελιώδης ανάπτυξη, ενώ οι προετοιμασίες για τον επόμενο ανοδικό κύκλο γίνονται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους”.

Η ανάλυση βραχυπρόθεσμου πλαισίου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ανέδειξε τα 27.200 δολάρια ως επίπεδο που πρέπει να διασπαστεί προκειμένου να επιστρέψει η “διατηρήσιμη δυναμική”.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η τρέχουσα δράση των τιμών αποτελεί προοίμιο μιας βαθύτερης διόρθωσης προς τα $24.000.

Όσον αφορά τη μεταβλητότητα, ωστόσο, το Bitcoin βρίσκεται τώρα στην πιο ήσυχη κατάσταση από την αρχή του έτους, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τον πόρο παρακολούθησης CoinGlass.

Τα στοιχεία για το PCE αποτελούν το μακροοικονομικό επίκεντρο της εβδομάδας

Τα μακροοικονομικά ερεθίσματα θα αυξηθούν κάπως αυτή την εβδομάδα, καθώς στις 26 Μαΐου θα υπάρξει πληθώρα οικονομικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE).

Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο για τη Fed όταν πρόκειται για την πολιτική επιτοκίων, και οι αναγνώσεις του μπορούν να αναδιαμορφώσουν τις προσδοκίες της αγοράς για αλλαγές των επιτοκίων σε μια στιγμή.

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πάουελ την περασμένη εβδομάδα, με τις πιθανότητες παύσης της αύξησης των επιτοκίων να αυξάνονται από 60% σε 80%.

Από τις 22 Μαΐου, οι πιθανότητες αυτές παραμένουν υψηλές, περίπου στο 86%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group, με την επόμενη απόφαση για την πολιτική να μην αναμένεται για άλλες τρεις εβδομάδες.

Η διαφορά μεταξύ των προσδοκιών της αγοράς και της συντηρητικής γλώσσας της Fed παραμένει έτσι ένα βασικό φαινόμενο, το οποίο ο ίδιος ο Πάουελ αντιμετώπισε την περασμένη εβδομάδα.

Το φαινόμενο, είπε, “φαίνεται να αντανακλά απλώς μια διαφορετική πρόβλεψη, στην οποία ο πληθωρισμός θα μειωθεί πολύ πιο γρήγορα”, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια εγγύηση γι’ αυτό.

“Ενώ δεν έχουμε ακόμη έκθεση για τον πληθωρισμό PCE για τον Απρίλιο, ένα άλλο μέτρο πληθωρισμού, η βασική συνιστώσα του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ), έδειξε μικρή περαιτέρω βελτίωση τον Απρίλιο”, ανέφεραν τα σχόλια του μέλους του διοικητικού συμβουλίου Philip Jefferson στο 2023 International Insurance Forum στην Ουάσινγκτον στις 18 Μαΐου, σε παρόμοιο τόνο κινδύνου.

Πέραν αυτού, στις 24 Μαΐου θα ανακοινωθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) αυτού του μήνα, κατά την οποία αποφασίστηκε η πιο πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων. Οι αγορές θα εξετάσουν εξονυχιστικά την ακριβή γλώσσα που χρησιμοποίησαν τα μέλη της Fed κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης.

Μια ξεχωριστή συζήτηση αφορά το φιάσκο με το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ, με τις συνομιλίες να παραμένουν σε αδιέξοδο την περασμένη εβδομάδα.

Βραχυπρόθεσμα κέρδη κατόχου BTC τάση προς επαναφορά

Ήρθε η ώρα της σταθεροποίησης για την προσφορά του BTC, καθώς τα δεδομένα της αλυσίδας δείχνουν έλλειψη κίνησης σε σύγκριση με τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την εταιρεία αναλύσεων Glassnode, το τμήμα της προσφοράς που δραστηριοποιήθηκε για τελευταία φορά τους τελευταίους τρεις έως έξι μήνες βρίσκεται πλέον σε χαμηλά τριών μηνών.

Αντιστοιχώντας στην περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023, αυτό υποδηλώνει ότι οι hodlers κάθονται στα χέρια τους, καθώς η περσινή bear market ξεφούσκωσε για να παράγει την αρχή των κερδών του Bitcoin κατά 70% το πρώτο τρίμηνο.

Σε αντίθεση με αυτό είναι η προσφορά που δραστηριοποιήθηκε τελευταία φορά πριν από ένα έως τρεις μήνες, τώρα σε υψηλά τριών μηνών και καλύπτει το τμήμα της δράσης των τιμών, το οποίο περιλαμβάνει τα τοπικά υψηλά των 31.000 δολαρίων από τον Απρίλιο.

Ταυτόχρονα, οι επιπτώσεις της επακόλουθης υποχώρησης φαίνονται στα μη πραγματοποιημένα κέρδη των hodlers, τα οποία βρίσκονται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.

Αυτό το τελευταίο ποσοστό θα μπορούσε ακόμη να αποκλείσει την επαναφορά των προσδοκιών των κερδοσκόπων του Bitcoin, οι οποίοι ταξινομούνται ως βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι (STH) με θέσεις τριών μηνών ή λιγότερο. Παρασυρόμενο προς τα κάτω, το BTC/USD πλησιάζει σιγά-σιγά την τρέχουσα μέση βάση κόστους.

Νωρίτερα τον Μάιο, η Glassnode σημείωσε ότι μια τέτοια “επαναφορά” της κερδοφορίας τείνει να προσφέρει σημαντική στήριξη των τιμών.

Η έρευνα για τη μετρική STH market value to realized value (MVRV), που τότε βρισκόταν στο 1,15, προειδοποίησε ωστόσο ότι μια επαναφορά μπορεί να απαιτήσει μια βουτιά κάτω από τα 25.000 δολάρια.

“Σε περίπτωση που αναπτυχθεί μια βαθύτερη διόρθωση της αγοράς, μια τιμή στο επίπεδο των 24,4K δολαρίων θα επαναφέρει την STH-MVRV σε μια τιμή ισοζυγίου 1,0, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί σημείο στήριξης σε ανοδικές αγορές”, αναφέρεται.

Το STH-MVRV μέτρησε 1,047 από τις 21 Μαΐου, την τελευταία ημερομηνία για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

«Μείωση» της επιρροής της τιμής BTC της φάλαινας

Εξετάζοντας τη διόρθωση του Μαΐου, η πλατφόρμα ανάλυσης της αλυσίδας CryptoQuant κατέληξε σε ορισμένα συγκεκριμένα συμπεράσματα σχετικά με τις δυνάμεις που καθοδηγούν τις αγορές.

Σε μία από τις ενημερώσεις της αγοράς Quicktake στις 17 Μαΐου, οι ερευνητές επισήμαναν τη λήψη κερδών και τη δραστηριότητα φαλαινών ως βασικά φαινόμενα που αφορούν την πρόσφατη δράση των τιμών της BTC.

“Η τελευταία βουτιά της τιμής του Bitcoin ακολούθησε τους μακροπρόθεσμους κατόχους (LTHs) που κεφαλαιοποίησαν την υψηλότερη αναλογία κερδών του έτους, πάνω από 34%. Επιπλέον, σε ευρύτερη κλίμακα, όλοι οι παίκτες της αγοράς κατάφεραν να πραγματοποιήσουν κέρδη που ξεπέρασαν το 7% κατά μέσο όρο”, σχολίασε για το σύνολο των συμμετεχόντων στην αγορά.

Σχετικά με τις φάλαινες, η CryptoQuant αναφέρθηκε στη μετρική Exchange Whale Ratio, η οποία παρακολουθεί την αναλογία μεγέθους των δέκα κορυφαίων συναλλαγών εισροών στο ανταλλακτήριο σε σχέση με το σύνολο.

“Αυτή η κάμψη επηρεάζεται επίσης από τις φάλαινες που αναλαμβάνουν το προβάδισμα στην κατάθεση Bitcoin στα ανταλλακτήρια, όπως αποδεικνύεται από την άνοδο στις αρχές Μαΐου του Exchange Whale Ratio. Χωρίς αμφιβολία, οι συναλλαγές Bitcoin από αυτές τις φάλαινες κλιμακώθηκαν σε αρκετά υψηλά επίπεδα, με μεταφορές που αφορούσαν πάνω από το 40% των νομισμάτων”, συνεχίζει.

Όσον αφορά τη στήριξη, η έρευνα αναγνώρισε ωστόσο ότι ο συνολικός αντίκτυπος των φαλαινών στην αγορά “μειώνεται” με την πάροδο του χρόνου.

Οι STH, από την άλλη πλευρά, ήταν υπεύθυνοι για την προστασία των 26.500 δολαρίων, τα οποία στη συνέχεια διατηρήθηκαν ως στήριξη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

“Οι επενδυτές που κατέχουν Bitcoin για 1 έως 3 μήνες εμφανίζουν ένα σημαντικό επίπεδο στήριξης στη βάση κόστους τους (26,5 χιλ. δολάρια), υποδεικνύοντας ότι αυτό ήταν ένα σημείο-κλειδί κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διόρθωσης των τιμών”, προστίθεται.

Ο φόβος στην αγορά κρύπτο αυξάνεται

Μακριά από τα δεδομένα της αλυσίδας, τα κοινωνικά σήματα υποδηλώνουν επίσης ότι ο μέσος συμμετέχων στην αγορά κρύπτο αρχίζει να φοβάται.

Ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index έφτασε σε χαμηλά δύο μηνών στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, τώρα κάτω από το μέσο σημείο 50 και σε έντονη αντίθεση με τη σύνθεσή του στα υψηλά επίπεδα των 31.000 δολαρίων της τοπικής τιμής της BTC τον Απρίλιο.

Οι προσδοκίες φαίνονται έτσι να στρέφονται προς την επιδείνωση των συνθηκών για τις αγορές, και ενώ είναι σε γενικές γραμμές “ουδέτερες”, το Fear & Greed δεν είναι η μόνη πηγή που δείχνει την καταδίκη και την κατήφεια των traders.

“Με το Bitcoin να επανεξετάζει το επίπεδο των $26k, οι traders δείχνουν αυξημένες ανησυχίες για την πτώση των τιμών πίσω στο εύρος των $20k έως $25k”, πρόσθεσε η εταιρεία ερευνών Santiment στις 19 Μαΐου.

“Η κοινωνική κυριαρχία του $BTC έχει εκτοξευθεί και πάλι σε υψηλά επίπεδα, τυπικά ένα σημάδι φόβου. Τα σήματα φόβου αυξάνουν την πιθανότητα ανάκαμψης”.

Αυτό το άρθρο δεν περιέχει επενδυτικές συμβουλές ή συστάσεις. Κάθε επενδυτική και εμπορική κίνηση ενέχει κίνδυνο και οι αναγνώστες θα πρέπει να διεξάγουν τη δική τους έρευνα όταν λαμβάνουν μια απόφαση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: