Εκπρόσωποι των Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ εκφράζουν αποδοκιμασία στον Powell της Fed για την παρεμπόδιση του νομοσχεδίου Stablecoin

Η πρόσφατη αλληλογραφία που εστάλη στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την πιθανή παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας στις προσπάθειες του Κογκρέσου που αποσκοπούν στη ρύθμιση των stablecoins. Η επιστολή συντάχθηκε από τον Patrick McHenry, πρόεδρο της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, και τους προέδρους των υποεπιτροπών French Hill και Bill Huizenga.

Οι νομοθέτες εξέφρασαν αντιρρήσεις για δύο συγκεκριμένες επιστολές που εξέδωσε η Fed: SR 23-7, με επίκεντρο το Πρόγραμμα Εποπτείας Νέων Δραστηριοτήτων, και SR 23-8, με τίτλο “Διαδικασία μη υποβολής εποπτικών αντιρρήσεων για τις τράπεζες-μέλη της Πολιτείας που επιδιώκουν να συμμετάσχουν σε ορισμένες δραστηριότητες που αφορούν Dollar Tokens”.

Στην επιστολή τους, οι νομοθέτες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι οι ενέργειες αυτές της Fed θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πρόοδο που σημείωσε το Κογκρέσο για τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τα σταθερά νομίσματα πληρωμών. Τόνισαν επίσης ότι εάν οι επιστολές αυτές παραμείνουν αμετάβλητες, θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτρέψουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από το να συμμετάσχουν στο ταχέως εξελισσόμενο οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η ταυτόχρονη έκδοση των δύο επιστολών της Fed χρησίμευσε ως συμπλήρωμα μιας δήλωσης πολιτικής που εκδόθηκε τον Ιανουάριο, επιβάλλοντας πρόσθετους περιορισμούς στις δραστηριότητες που αφορούν κρύπτο περιουσιακά στοιχεία. Σύμφωνα με τους νομοθέτες, οι επιστολές της Fed επιβάλλουν ουσιαστικά περιορισμούς που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις τράπεζες από το να εισέλθουν στο τοπίο των σταθερών νομισμάτων πληρωμών. Παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται ως οδηγίες που περιγράφουν μια επιτρεπόμενη διαδικασία, οι περιορισμοί αυτοί θα μπορούσαν να περιορίσουν την ικανότητα των τραπεζών να εκδίδουν stablecoins πληρωμών ή να συμμετέχουν σε συναφείς δραστηριότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική του Ιανουαρίου επέκτεινε τους ίδιους περιορισμούς που έθεσε το Office of the Comptroller of the Currency στις εθνικές τράπεζες στις πολιτειακές τράπεζες.

Επιπλέον, οι νομοθέτες υποστήριξαν ότι η έκδοση αυτών των επιστολών της Fed δεν τηρούσε τις απαραίτητες διαδικασίες ειδοποίησης και υποβολής σχολίων, όπως ορίζει ο νόμος περί διοικητικής διαδικασίας.

Οι ανησυχίες των νομοθέτων ευθυγραμμίζονται με το νόμο Clarity for Payment Stablecoins Act of 2023, που εισήγαγε ο McHenry στις 20 Ιουλίου, ο οποίος επιδιώκει να θεσπίσει ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο για payment stablecoins.

Η επιστολή των μελών της επιτροπής περιλάμβανε έναν κατάλογο οκτώ ερωτημάτων, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στην πρακτική εφαρμογή της καθοδήγησης που παρέχεται στις δύο επιστολές της Fed. Επιπλέον, οι νομοθέτες ζήτησαν πρόσβαση σε αρχεία για να εξακριβώσουν το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο που περιβάλλει τη σύνταξη των εν λόγω επιστολών από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: