Νίκη ορόσημο: Η Grayscale αναδεικνύεται θριαμβεύτρια στη νομική μάχη της SEC

Σε μια σημαντική εξέλιξη, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων κρύπτο Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) βγήκε θριαμβευτής στη νομική μάχη του εναντίον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC). Το επίκεντρο αυτής της νομικής διαμάχης ήταν η προσπάθεια της Grayscale να μετατρέψει την υπάρχουσα εξωχρηματιστηριακή εφαρμογή GBTC σε επίσημα εισηγμένο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin.

Τα νομικά αρχεία από τις 29 Αυγούστου αποκάλυψαν ότι η δικαστής του Εφετείου των ΗΠΑ Neomi Rao εξέδωσε οδηγία υπέρ της Grayscale. Η δικαστής Rao όχι μόνο ενέκρινε την αίτηση αναθεώρησης που υπέβαλε η Grayscale, αλλά ακύρωσε επίσης την προηγούμενη απόφαση της SEC που απέρριψε τη φιλοδοξία της GBTC για εισαγωγή στο ETF. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστής Rao είχε προηγουμένως επισημάνει την ανεπάρκεια της SEC να παράσχει ένα πειστικό σκεπτικό για την αποδοκιμασία της πρότασης της Grayscale. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η απόφαση αυτή δεν παρέχει απόλυτη διασφάλιση της μελλοντικής ένταξης του spot Bitcoin ETF της Grayscale στις λίστες.

Αντιδρώντας στην απόφαση του δικαστηρίου, ο Michael Sonnenshein, ο διευθύνων σύμβουλος της Grayscale Investments, ανέβηκε στο Twitter για να εκφράσει ότι η νομική τους ομάδα βρίσκεται στη διαδικασία σχολαστικής αξιολόγησης της γνωμοδότησης του δικαστηρίου.

Το ιστορικό αυτού του νομικού έπους χρονολογείται από τις 29 Ιουνίου 2022, όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε την απόφασή της να απορρίψει την προσφορά της Grayscale να μετατρέψει την GBTC σε ETF. Στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα, ο ανώτερος νομικός στρατηγικός σύμβουλος της Grayscale, Donald B. Verrilli Jr., ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, κατέθεσε αίτηση αναθεώρησης στο Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Περιφέρειας της Κολούμπια. Σε εκείνο το σημείο, ο Michael Sonnenshein μετέφερε τη βαθιά απογοήτευση και τη σφοδρή διαφωνία της εταιρείας με την ετυμηγορία της SEC.

Η Grayscale κατέχει τη διάκριση του πιο σημαντικού εξωχρηματιστηριακά διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου Bitcoin, εποπτεύοντας περιουσιακά στοιχεία που υπερβαίνουν τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Νωρίτερα φέτος, οι μετοχές της GBTC υποβλήθηκαν σε διαπραγμάτευση με μείωση σχεδόν 50% σε σχέση με την καθαρή αξία του ενεργητικού. Αυτό αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη νομική διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στις ανησυχίες σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα της μητρικής της οντότητας, της Digital Currency Group (DCG).

Περαιτέρω επιπλοκές προέκυψαν καθώς η Grayscale κατήγγειλε σημαντικές συμφωνίες με τον συνεργάτη της και μεσίτη ψηφιακών νομισμάτων, την Genesis Global, τον Οκτώβριο του 2022. Στη συνέχεια, στις 16 Νοεμβρίου 2022, η Genesis Global ανέστειλε τις αναλήψεις, επικαλούμενη τις ταραχώδεις συνθήκες της αγοράς που προκλήθηκαν από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX. Επιπλέον, η πτώση του κρυπτογραφικού hedge fund Three Arrows Capital από τη Σιγκαπούρη επιδείνωσε τα δεινά της Genesis Global, αφήνοντας ανεξόφλητο ένα χρέος ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Three Arrows Capital.

Τον Ιανουάριο του 2023, προέκυψαν γνωστοποιήσεις που έδειχναν ότι η DCG είναι χρεωμένη σε πιστωτές με πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που ενδεχομένως να οδηγήσει σε πώληση ενός χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών κεφαλαίων ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, η Genesis Global επιβαρύνεται με το ιλιγγιώδες ποσό των 900 εκατομμυρίων δολαρίων που οφείλει αποκλειστικά στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Earn του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: