Διερεύνηση των δυνατοτήτων: Μια ματιά στην επίσημη έναρξη του Base Network και τη χρήση του

Το καινοτόμο δίκτυο Base της Coinbase σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς μετά από μια σύντομη περίοδο πειραματισμού “ανοιχτό μόνο για κατασκευαστές”, πέρασε από τη φάση beta σε επίσημη κυκλοφορία. Η ομάδα του δικτύου δήλωσε επίσημα την ετοιμότητά της να υποδεχτεί τους χρήστες σε μια πρόσφατη ανακοίνωση με ημερομηνία 9 Αυγούστου.

Το λανσάρισμα συνοδεύτηκε από τη συγχρονισμένη κυκλοφορία αρκετών εφαρμογών από διάφορες ομάδες ανάπτυξης του Web3, διευρύνοντας ουσιαστικά τις προσφορές του δικτύου. Για τον εορτασμό αυτής της έναρξης, η ομάδα της Base έχει επίσης περιγράψει μια σειρά από επικείμενες εκδηλώσεις.

Το Base είχε κάνει το αρχικό της ντεμπούτο σε έκδοση beta στις 23 Φεβρουαρίου. Η κοινότητα των κρύπτο αναγνώρισε αμέσως τις δυνατότητές της να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην είσοδο μιας ευρύτερης βάσης χρηστών στη σφαίρα των πρωτοκόλλων Web3, κυρίως λόγω της σημαντικής βάσης χρηστών της Coinbase. Ενώ η έκδοση του mainnet που είναι προσαρμοσμένη για κατασκευαστές παρουσιάστηκε στις 13 Ιουλίου, η ομάδα προειδοποίησε ότι δεν ήταν ακόμη έτοιμη για γενική πρόσβαση των χρηστών. Από τις 9 Αυγούστου, το δίκτυο Base άνοιξε τις πόρτες του σε όλους τους χρήστες.

Ας εμβαθύνουμε στη σειρά λειτουργιών που μπορούν να εξερευνήσουν οι χρήστες επί του παρόντος στο δίκτυο Base.

  1. Token Bridging: Οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να γεφυρώνουν Ether από το mainnet στο Base χρησιμοποιώντας την επίσημη γέφυρα Base, η οποία εγκαινίασε τη διεπαφή χρήστη της στις 3 Αυγούστου. Επιπλέον, το πρωτόκολλο γεφύρωσης cross-chain Wormhole ανακοίνωσε επίσης τη διαθεσιμότητά του στο δίκτυο Base.
  2. Token Swapping and Liquidity Provision: Το δίκτυο Base φιλοξενεί τουλάχιστον δύο αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων (DEX), με την πιθανότητα να αναδυθεί σύντομα και ένα τρίτο. Το Uniswap, ένα πρωτοποριακό αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο στο Ethereum, παρουσίασε την έκδοση Base στις 7 Αυγούστου. Το Maverick Protocol ακολούθησε το παράδειγμά του λανσάροντας την έκδοση Base στις 8 Αυγούστου, δίνοντας έμφαση στην ενισχυμένη αποδοτικότητα κεφαλαίου και την προσαρμογή σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Το LeetSwap, το τρίτο DEX στη Base, έκλεισε προσωρινά λόγω ενός exploit την 1η Αυγούστου, αλλά αναμένεται να συνεχίσει τη λειτουργία του στο μέλλον, διαθέτοντας χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα για “leet degens” και ανταμοιβές φάρμας διπλών token.
  3. Payments: Η Base εισάγει το Beam, μια εφαρμογή πληρωμών μέσω διαδικτύου που διευκολύνει τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας USDC των ΗΠΑ ή το εγγενές νόμισμα Eco. Μοναδικό χαρακτηριστικό του Beam είναι η απουσία της ανάγκης αποθήκευσης λέξεων σπόρων ή κατοχής Ether για την κάλυψη των gas fees. Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με τους λογαριασμούς τους στο Twitter και να πραγματοποιούν πληρωμές με USDC ή Eco. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης μια ενσωματωμένη πύλη fiat-to-crypto και crypto-to-fiat, απλοποιώντας τις συναλλαγές.
  4. Username Registration: Η Masa Finance εισήγαγε το πρωτόκολλο soulbound token στη Base, επιτρέποντας στους χρήστες να καταχωρούν τα ονόματα χρήστη .masa. Αυτά τα ονόματα χρήστη έχουν δυνατότητες για εφαρμογές όπως η πιστοληπτική αξιολόγηση και άλλες υπηρεσίες που συμμορφώνονται με το Know Your Customer, σηματοδοτώντας ένα βήμα προς τη μεγαλύτερη εξατομίκευση.
  5. Decentralized Autonomous Organizations (DAOs): Το Aragon, ένα πρωτόκολλο για τη δημιουργία αποκεντρωμένων αυτόνομων οργανισμών, παρουσίασε την “εφαρμογή Aragon χωρίς κώδικα” και το “αρθρωτό Aragon OSx” στη Base. Αυτό δίνει τη δυνατότητα τόσο στους προγραμματιστές όσο και στους τελικούς χρήστες να δημιουργούν DAOs απρόσκοπτα μέσα στο δίκτυο.
  6. NFT Minting and Collection: Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου, διάφορες μάρκες και έργα, όπως η Coca-Cola, η εκστρατεία Stand With Crypto της Coinbase, η Showtime, η Atari, η Optimism και η OpenSea, προσφέρουν στους χρήστες την ευκαιρία να κάνουν mint αποκλειστικά NFTs στο δίκτυο Base. Αυτά τα λανσαρίσματα NFT είναι κατανεμημένα κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού φεστιβάλ Onchain, παρουσιάζοντας μια ποικίλη συλλογή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Παρά τη θετική πορεία, το ταξίδι της εκτόξευσης της Base δεν ήταν εντελώς απαλλαγμένο από προκλήσεις. Η λειτουργία του δικτύου από τις 13 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου δεν διέθετε ένα UI γέφυρας, με αποτέλεσμα ορισμένοι χρήστες να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόωρο πλεονέκτημα χρησιμοποιώντας εργαλεία προγραμματιστών για να ασχοληθούν με τα memecoins. Αυτό οδήγησε σε απρόβλεπτες επιπλοκές και οικονομικές απώλειες για ορισμένους επενδυτές κατά την επίσημη έναρξη λειτουργίας του δικτύου.

Κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος των memecoin της Pond0x στις 28 Ιουλίου, χάθηκαν περίπου 2,2 εκατομμύρια δολάρια λόγω της σύγχυσης που επικρατούσε γύρω από τη διανομή των token. Παρομοίως, κατά την έναρξη του token BALD στις 31 Ιουλίου σημειώθηκαν απώλειες ύψους περίπου 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων όταν η ρευστότητα αποσύρθηκε από τον προγραμματιστή. Τα περιστατικά αυτά υπογραμμίζουν την ανάγκη για σχολαστικό σχεδιασμό και ολοκληρωμένες δοκιμές στο οικοσύστημα κρύπτο.

Εν κατακλείδι, η μετάβαση από την beta στην πλήρη κυκλοφορία σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό κεφάλαιο στην εξέλιξη του δικτύου Base της Coinbase. Με τις ποικίλες προσφορές του και τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες εμπλέκονται με τα πρωτόκολλα Web3, το Base υπόσχεται ένα δυναμικό και μετασχηματιστικό ψηφιακό τοπίο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: