Η δικαστής προτείνει χρονοδιάγραμμα δίκης για το 2ο τρίμηνο 2024 για την υπόθεση της SEC κατά των στελεχών της Ripple

Η συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) και της Ripple Labs έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, καθώς η δικαστής που προεδρεύει της υπόθεσης αποκάλυψε τα σχέδια για δίκη με ενόρκους. Σε μια πρόσφατη κατάθεση στις 9 Αυγούστου, η δικαστής Analisa Torres, η οποία επιβλέπει τη διαδικασία στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ανέφερε την πρόθεσή της να προγραμματίσει δίκη με ενόρκους για την Ripple, τον διευθύνοντα σύμβουλο Brad Garlinghouse και τον συνιδρυτή Chris Larsen.

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα για τη δίκη στοχεύει σε ημερομηνία έναρξης εντός του δεύτερου τριμήνου του 2024. Η δικαστής Torres προσδιόρισε ένα παράθυρο μεταξύ της 1ης Απριλίου και της 30ής Ιουνίου 2024 ως την επιθυμητή περίοδο δίκης. Για τη διευκόλυνση του σχεδιασμού, η δικαστής όρισε ως καταληκτική ημερομηνία την 23η Αυγούστου για τις ομάδες κατηγορίας και υπεράσπισης να υποβάλουν τις ημερομηνίες συσκότισης, βοηθώντας στον καθορισμό του βέλτιστου χρονικού πλαισίου της δίκης.

Είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι η δικαστής Torres είχε προηγουμένως αποφανθεί ότι το XRP, το κρυπτονόμισμα που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης Ripple, δεν αποτελούσε αξιόγραφο στο πλαίσιο των προγραμματικών πωλήσεων σε ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν χρησιμεύει ως οριστική ετυμηγορία για το σύνολο της υπόθεσης SEC κατά Ripple. Παραμένει η πιθανότητα η Ripple, ο Brad Garlinghouse και ο Chris Larsen να εξακολουθούν να είναι υπόλογοι για άλλες φερόμενες παραβιάσεις.

Η Coinbase, η οποία αντιμετωπίζει επί του παρόντος τη δική της νομική διαμάχη με την SEC, επικαλέστηκε την απόφαση της δικαστού Torres για το XRP σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αίτησή της για απόρριψη στις 4 Αυγούστου. Είναι ενδιαφέρον ότι ένας διαφορετικός δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση της SEC κατά της Terraform Labs πήρε διαφορετική στάση, αγνοώντας σε μεγάλο βαθμό την απόφαση για την υπόθεση Ripple σε μια ξεχωριστή πρόταση απόρριψης στις 31 Ιουλίου.

Η SEC ξεκίνησε την αγωγή της κατά της Ripple και των δύο στελεχών τον Δεκέμβριο του 2020, οδηγώντας στη διαγραφή του XRP από πολυάριθμα ανταλλακτήρια ως προληπτικό μέτρο έναντι πιθανών νομικών συνεπειών. Ωστόσο, το τοπίο άλλαξε μετά την απόφαση της δικαστού Torres στις 13 Ιουλίου, γεγονός που ώθησε αρκετές επιχειρήσεις να επαναφέρουν το XRP στο ανταλλακτήριο ή να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο.

Ο κλάδος των κρύπτο έχει γίνει μάρτυρας μιας εισροής νομικών προκλήσεων στις οποίες εμπλέκονται εξέχουσες προσωπικότητες. Η SEC ασκεί ενεργά αστικές υποθέσεις κατά μεγάλων πλατφορμών όπως η Coinbase και η Binance. Ταυτόχρονα, έχουν σημειωθεί συλλήψεις υψηλού προφίλ, όπως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Sam Bankman-Fried και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Celsius Network Alex Mashinsky, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αμφότεροι ποινικές κατηγορίες σχετικά με ισχυρισμούς για απάτη με πελάτες.

Συνοπτικά, η επικείμενη δίκη που αφορά την υπόθεση της SEC κατά των στελεχών της Ripple έχει σημαντικές επιπτώσεις στον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα για τη δίκη, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024, παρέχει ένα πιθανό γεγονός-ορόσημο στο πλαίσιο του τρέχοντος ρυθμιστικού τοπίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: