Αποκλίνουσες απόψεις προκύπτουν μεταξύ των ηγετών της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ όσον αφορά το PayPal Stablecoin

Η πρόσφατη εισαγωγή ενός Stablecoin σε δολάρια ΗΠΑ από την PayPal πυροδότησε μια συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποκαλύπτοντας ένα σαφές χάσμα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών μελών. Ενώ ορισμένοι βλέπουν το stablecoin ως μια ευκαιρία για ρυθμιστική σαφήνεια, άλλοι εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπό του στην προστασία των καταναλωτών και την εποπτεία των επενδυτών.

Σε δήλωσή της που δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου, η Maxine Waters, το μέλος με την υψηλότερη θέση στην επιτροπή, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της σχετικά με το stablecoin PayPal USD (PYUSD). Τόνισε την ανάγκη για ένα ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα του νομίσματος και θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των επενδυτών. Η PayPal είχε ανακοινώσει επίσημα την έναρξη του PYUSD στις 7 Αυγούστου, περιγράφοντας την υποστήριξή του από καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ, βραχυπρόθεσμα αμερικανικά κρατικά ομόλογα και παρόμοια ισοδύναμα μετρητών μέσω της Paxos Trust.

Η Waters εξέφρασε την ανησυχία της δηλώνοντας: “Τα Stablecoins αντιπροσωπεύουν την έκδοση μιας νέας μορφής χρήματος, καθιστώντας αναπόσπαστο στοιχείο την ύπαρξη ομοσπονδιακών προστατευτικών κιγκλιδωμάτων”. Υπογράμμισε την απουσία νομοθεσίας που να παρέχει ολοκληρωμένη προστασία των καταναλωτών σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αφήνοντας έτσι τους καταναλωτές εκτεθειμένους σε πιθανή ζημία από κακόβουλους παράγοντες.

Η επιτροπή είχε προηγουμένως κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των ρυθμίσεων για τα stablecoin με την ψήφιση του νόμου Clarity for Payment Stablecoins Act στις 28 Ιουλίου. Η εν λόγω νομοθεσία, η οποία αποσκοπεί στη θέσπιση ρυθμιστικών κατευθυντήριων γραμμών για τα stablecoins πληρωμών, μεταφέρθηκε προς εξέταση στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ενώ υπήρξαν συζητήσεις και τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας markup, η έκδοση που κέρδισε την έγκριση της επιτροπής ευθυγραμμίστηκε σε μεγάλο βαθμό με την πρόταση που διατυπώθηκε από τα ρεπουμπλικανικά μέλη.

Η Waters επέκρινε τον κομματικό χαρακτήρα της εξέλιξης του νομοσχεδίου, υπονοώντας ότι η τρέχουσα μορφή του δεν έχει τη δυνατότητα να γίνει νόμος. Ζήτησε την ανανέωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών νομοθετών για την ανάπτυξη μιας πιο ισορροπημένης προσέγγισης. Σύμφωνα με την Waters, το νομοσχέδιο που υποστηρίζεται από τους Ρεπουμπλικάνους παρέχει έγκριση για τα stablecoins που εκδίδονται βάσει κρατικών κανονισμών, αλλά περιορίζει την εξουσία εποπτείας και επιβολής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επί των ομοσπονδιακών προτύπων.

Σε αντίθεση με τις ανησυχίες της Waters, ο πρόεδρος της επιτροπής Patrick McHenry προσέφερε μια πιο αισιόδοξη προοπτική. Στις 7 Αυγούστου, εξέφρασε την υποστήριξή του για το stablecoin της PayPal, τονίζοντας τις δυνατότητές του να μεταμορφώσει το μέλλον των πληρωμών. Ωστόσο, τόνισε ότι ένας τέτοιος μετασχηματισμός θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα σαφώς καθορισμένο ρυθμιστικό πλαίσιο. Ο McHenry προέτρεψε την ψήφιση του νόμου Clarity for Payment Stablecoins Act, αν και δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στο νομοσχέδιο από τις 27 Ιουλίου.

Από τότε που η PayPal εισήγαγε τη λειτουργία συναλλαγών της το 2020, οι χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται με διάφορα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα. Ωστόσο, η εισαγωγή του PYUSD τράβηξε την προσοχή των απατεώνων, οι οποίοι δημιούργησαν πλαστά token με παρόμοια ονόματα σε μια προφανή προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης που συγκέντρωσε η εταιρεία πληρωμών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: