Αναφορά Nansen: Προκλήσεις αρχικής υιοθεσίας που αντιμετωπίζει το PYUSD της PayPal

Το stablecoin που εισήγαγε πρόσφατα η PayPal, γνωστό ως PayPal USD (PYUSD), συναντά εμπόδια στην ευρεία αποδοχή του, όπως προκύπτει από την ανάλυση δεδομένων στην αλυσίδα που διεξήγαγε η Nansen. Η έκθεση υπογραμμίζει μια εντυπωσιακή παρατήρηση ότι περίπου το 90% των tokens του PYUSD βρίσκονται επί του παρόντος στα πορτοφόλια της Paxos Trust, της οντότητας έκδοσης του stablecoin.

Ένα αξιοσημείωτο ποσοστό, σχεδόν 7% της συνολικής προσφοράς, βρίσκεται σε πορτοφόλια που σχετίζονται με εξέχοντα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, όπως το Kraken, το Gate.io και το Crypto.com. Ωστόσο, η έκθεση υπογραμμίζει την περιορισμένη συμμετοχή των επενδυτών “έξυπνου χρήματος”, ατόμων που αναγνωρίζονται για τη βαθιά κατανόηση του χρηματοπιστωτικού τοπίου.

Η είσοδος της PayPal στη σφαίρα των stablecoin στις αρχές Αυγούστου προκάλεσε σημαντικές προσδοκίες στον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Τότε, υπήρχαν μεγάλες ελπίδες ότι η εισαγωγή αυτού του stablecoin θα επιτάχυνε την ευρύτερη υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων και θα λειτουργούσε ως σημείο εισόδου για τις μάζες. Παρά την τεράστια βάση χρηστών της PayPal που ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια παγκοσμίως, οι αρχικές ενδείξεις δείχνουν ότι μόνο ένα μικρό μέρος αυτών των χρηστών έχει αγκαλιάσει ή κατέχει το PYUSD στο προσωπικό του πορτοφόλι.

Η ανάλυση της έκθεσης υποδεικνύει μια πιθανή εξήγηση: “Επιφανειακά υπάρχει έλλειψη ζήτησης από τους χρήστες κρύπτο για το PYUSD όταν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις (ίσως να οφείλεται στο ότι η Paypal στοχεύει σε διαφορετική δημογραφική ομάδα)”.

Τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια όπως το Uniswap παρουσιάζουν επίσης μια σχετικά μέτρια συμμετοχή, με δεξαμενές όπως το PYUSD/wETH και το PYUSD/USDC να περιλαμβάνουν λιγότερα από 50.000 τοκενς. Η εξέταση των κορυφαίων μεμονωμένων κατόχων του PYUSD αντανακλά ένα μέτριο επίπεδο ενδιαφέροντος, με τον κορυφαίο κάτοχο εκτός ανταλλακτηρίου να κατέχει PYUSD αξίας μικρότερης των 10.000 δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κάτοχος αυτός εισήλθε στην αγορά μετά την αποεπένδυση από τρία memecoins.

Επιπλέον, τα δεδομένα δείχνουν ότι λιγότεροι από δέκα μη συμβατικοί, μη χρηματιστηριακοί κάτοχοι διατηρούν υπόλοιπα που υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια.

Παρά την αρχική χλιαρή ανταπόκριση, είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωρίσουμε ότι το PYUSD κυκλοφορεί μόλις για λιγότερο από τρεις εβδομάδες, έχοντας εισαχθεί με ελάχιστη προηγούμενη ανακοίνωση.

Το stablecoin της PayPal είναι συνδεδεμένο με το δολάριο των ΗΠΑ και εκδίδεται από την Paxos Trust Co. Λειτουργεί στο δίκτυο Ethereum και διαθέτει πλήρη υποστήριξη από καταθέσεις σε δολάρια, βραχυπρόθεσμα ομόλογα του Δημοσίου και συγκρίσιμα ισοδύναμα μετρητών. Είναι ενδιαφέρον ότι η κυκλοφορία του PYUSD πυροδότησε μια ανταγωνιστική κίνηση μεταξύ των καθιερωμένων παικτών κρυπτονομισμάτων. Αυτή την εβδομάδα, η Circle, ο οργανισμός που βρίσκεται πίσω από το USD Coin (USDC), ανακοίνωσε την επέκτασή του σε έξι δίκτυα blockchain, επεκτείνοντας την παρουσία του stablecoin σε συνολικά 15 δίκτυα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την υιοθέτησή του.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα στοιχεία του CoinMarketCap αποκαλύπτουν ότι το USDC διατηρεί κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το USDT της Tether διεκδικεί κεφαλαιοποίηση αγοράς που υπερβαίνει τα 82 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: