Η Hashdex εισέρχεται στον ανταγωνισμό για ένα Bitcoin ETF Spot

Σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μια πολυπόθητη θέση για ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) Bitcoin στις ΗΠΑ, η εταιρεία διαχείρισης κρύπτο περιουσιακών στοιχείων Hashdex έκανε το μεγάλο βήμα. Η αίτησή τους προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ξεχωρίζει για την πρόταση ενός Bitcoin futures ETF που ενσωματώνει πραγματικές επιτόπιες τοποθετήσεις Bitcoin.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές επενδύσεις, τα ETF είναι κεφάλαια που διαπραγματεύονται στις χρηματιστηριακές αγορές. Αντλούν την αξία τους από μια υποκείμενη συλλογή περιουσιακών στοιχείων, που καλύπτει μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα και χρηματοπιστωτικά μέσα. Τα Bitcoin ETF αντικατοπτρίζουν την αξία του BTC και διαπραγματεύονται σε συμβατικά χρηματιστήρια, όχι στο πεδίο των exchange κρυπτονομισμάτων.

Η προσέγγιση της Hashdex παρεκκλίνει από τις πρόσφατες εφαρμογές, αποφεύγοντας την εξάρτηση από τη συμφωνία επιμερισμού εποπτείας της Coinbase. Αντ’ αυτού, η εταιρεία σχεδιάζει να προμηθεύεται spot Bitcoin απευθείας από φυσικά χρηματιστήρια εντός της αγοράς CME. Αυτή η καινοτόμος στρατηγική, όπως αποκαλύπτεται στην κατάθεση 19b-4 της NYSE Arca στην SEC, συνεπάγεται την ενσωμάτωση του spot Bitcoin στο πλαίσιο του Bitcoin futures ETF τους. Ειδικότερα, σκοπεύουν να μετονομάσουν το ETF σε Hashdex Bitcoin ETF.

Οι εμπειρογνώμονες της αγοράς έχουν γνωμοδοτήσει σχετικά με την ξεχωριστή πρόταση Bitcoin ETF της Hashdex. Ο αναλυτής του Bloomberg, James Seyffart, επισήμανε ότι η στρατηγική τους περιστρέφεται γύρω από την εκτέλεση αποκλειστικών συναλλαγών ανταλλαγής για συναφείς θέσεις. Με απλούστερους όρους, αυτό σημαίνει ότι ανταλλάσσουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για ισοδύναμη έκθεση σε spot Bitcoin, σε αντίθεση με την πραγματοποίηση άμεσων αγορών μετρητών από τα exchanges.

Ο Seyffart προβλέπει ότι η προσέγγιση της Hashdex θα μπορούσε να συγκεντρώσει υψηλότερες πιθανότητες έγκρισης από την SEC. Το σκεπτικό έγκειται στην αυξανόμενη πίεση που ασκείται στον Gary Gensler, τον πρόεδρο της SEC, η οποία προήλθε από παράγοντες όπως η αγωγή Grayscale, η υποβολή των προθεσμιακών συμβολαίων Ethereum και η ενσωμάτωση της BlackRock στη συμφωνία επιτήρησης κοινής χρήσης της Coinbase.

Άλλοι ειδικοί του κλάδου, όπως ο Nate Geraci, πρόεδρος της The ETF Store, ο επενδυτής Alistair Milne και ο δικηγόρος χρηματοοικονομικών Scott Johnsson, έχουν επίσης τοποθετηθεί σχετικά με την αντισυμβατική πρόταση Bitcoin ETF της Hashdex. Πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να καθησυχάσει ορισμένες ανησυχίες της SEC, ιδίως εκείνες που σχετίζονται με τη χειραγώγηση της αγοράς Bitcoin και τη ρευστότητα.

Καθώς ο κλάδος αναμένει τις εξελίξεις, η SEC, με επικεφαλής τον Gary Gensler, έχει τηρήσει σιγή ιχθύος όσον αφορά την εισροή ETFs Ethereum, τις εν εξελίξει αιτήσεις spot ETF Bitcoin και τις προοπτικές έγκρισης ενός spot ETF Bitcoin εντός του τρέχοντος έτους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: