Ζευγάρι θα αντιμετωπίσει τον Οκτώβριο ακρόαση για την απολογία του μετά την παραλαβή λανθασμένων 10,5 εκατ. δολαρίων από την Crypto.com

Ένα ζευγάρι από τη Μελβούρνη πρόκειται να δικαστεί τον Οκτώβριο με την κατηγορία της κλοπής, η οποία προέρχεται από μια αινιγματική οικονομική ατασθαλία το 2021. Το περιστατικό ξεκίνησε όταν η Thevamanogari Manivel μετέφερε 100 δολάρια Αυστραλίας (AUD) στον λογαριασμό Crypto.com του συντρόφου της Jatinder Singh. Ωστόσο, μια αναντιστοιχία λογαριασμών ώθησε το ανταλλακτήριο να εκδώσει επιστροφή χρημάτων. Σε μια ανατροπή της μοίρας, αντί να επιστρέψει τα 100 AUD που προορίζονταν, η Crypto.com μετέφερε κατά λάθος το ιλιγγιώδες ποσό των 10,5 εκατομμυρίων AUD στον τραπεζικό λογαριασμό της Manivel.

Το σφάλμα παρέμεινε απαρατήρητο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, όταν το ανταλλακτήριο πραγματοποίησε τον ετήσιο έλεγχό του. Σε απάντηση, το ανταλλακτήριο κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας, ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της περιόδου που μεσολάβησε, το ζευγάρι φέρεται να επιδόθηκε σε ένα πλουσιοπάροχο όργιο δαπανών, το οποίο περιελάμβανε την αγορά τεσσάρων σπιτιών, πολλών οχημάτων και διαφόρων αντικειμένων. Επίσης, μετέφεραν περίπου 4 εκατομμύρια AUD σε τραπεζικό λογαριασμό στη Μαλαισία.

Ένα από τα ακίνητα που απέκτησε το ζευγάρι ήταν μια κατοικία πέντε υπνοδωματίων στο Craigieburn, αξίας 1,35 εκατομμυρίων AUD. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το ακίνητο αυτό πρέπει να πωληθεί, με τα έσοδα να επιστρέφονται στην πλατφόρμα συναλλαγών κρύπτο.

Τον Οκτώβριο του 2022, το ζευγάρι παρουσίασε υπεράσπιση στο δικαστήριο, ισχυριζόμενο ότι πίστευε ότι είχε κερδίσει ένα βραβείο από την Crypto.com. Ο Singh υποστήριξε ότι είχε λάβει προηγουμένως μια ειδοποίηση από την εταιρεία σχετικά με έναν διαγωνισμό. Ωστόσο, ο υπεύθυνος συμμόρφωσης της Crypto.com, Michi Chan Fores, διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς, δηλώνοντας ότι το ανταλλακτήριο δεν έστελνε τέτοιες ειδοποιήσεις στους χρήστες του.

Η Manivel, η οποία αντιμετώπιζε κατηγορίες για κλοπή, δήλωσε πρόσφατα ένοχη για απερίσκεπτη διακίνηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο του 2023. Της επιβλήθηκε 18μηνη εντολή κοινωνικής επανόρθωσης, η οποία περιλαμβάνει έξι μήνες εντατικής συμμόρφωσης και μη αμειβόμενης κοινωνικής εργασίας, μετά την 209ήμερη κράτησή της. Εν τω μεταξύ, ο Σινγκ αναμένεται να αντιμετωπίσει μια δίκη για την απολογία του στις 23 Οκτωβρίου, καθώς το ζευγάρι παλεύει με τις συνέπειες του ακούσιου απροσδόκητου κέρδους και της καταναλωτικής του έξαρσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: