Η κοινότητα Terra Classic ψηφίζει για να σταματήσει το Minting USTC

Η κοινότητα Terra Classic έλαβε μια σημαντική απόφαση με στόχο την αποκατάσταση της σταθερότητας του TerraUSD Classic (USTC) και της σχέσης του με το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε μια πρόσφατη πρόταση της κοινότητας, η πλειοψηφία του 59% ψήφισε υπέρ της διακοπής των δραστηριοτήτων κοπής του USTC, ενώ περίπου το 40% ήταν αντίθετο στην αλλαγή.

Η κίνηση αυτή υπαγορεύεται από τον συλλογικό στόχο της προστασίας των συμφερόντων της κοινότητας και των εξωτερικών επενδυτών με τη μείωση της συνολικής προσφοράς USTC. Ο στόχος είναι να αποκατασταθεί μια σταθερή σύνδεση μεταξύ του USTC και του δολαρίου ΗΠΑ.

Η προϊστορία αυτής της απόφασης μπορεί να εντοπιστεί από τον Μάιο του 2022, όταν η USTC έπαψε να διατηρεί τη σύνδεση με το δολάριο ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό είχε εκτεταμένες συνέπειες, προκαλώντας την καταστροφική κατάρρευση της Terra και του στενά συνδεδεμένου περιουσιακού της στοιχείου, του Luna Classic (LUNC). Το LUNC, ειδικότερα, είδε την αξία του να καταρρέει κατά σχεδόν 100%, προκαλώντας μια ευρύτερη πτώση στις αγορές κρυπτονομισμάτων και οδηγώντας σε μια συγκλονιστική απώλεια περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Η πρόταση για την παύση των δραστηριοτήτων κοπής νομισμάτων ανέδειξε επίσης την πιθανότητα τα μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να κάψουν την USTC. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση είναι να διευκολυνθούν ιδρύματα όπως το Binance στις προσπάθειές τους να κάψουν token USTC, τώρα που η κοπή και η επανεκτύπωση έχουν σταματήσει.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί προηγούμενες ανησυχίες εντός της κοινότητας Terra Classic σχετικά με την αύξηση των δραστηριοτήτων spam που συνέπεσε με την πτώση των τιμών του LUNC. Σε απάντηση, η κοινότητα ξεκίνησε μια σειρά προτάσεων, μία από τις οποίες αποσκοπούσε στην αύξηση της ελάχιστης απαίτησης κατάθεσης από 1 εκατομμύριο LUNC σε 5 εκατομμύρια LUNC. Η περίοδος ψηφοφορίας της πρότασης ολοκληρώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, με συντριπτική πλειοψηφία 93,22% υπέρ της αύξησης της ελάχιστης απαίτησης κατάθεσης.

Συνοψίζοντας, η κοινότητα Terra Classic λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετώπισε μετά τη διακοπή της σύνδεσης της USTC, με ισχυρή δέσμευση για την αποκατάσταση της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης των επενδυτών στο οικοσύστημά της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: