Vitalik Buterin: Το Ethereum “αποτυγχάνει” χωρίς αυτές τις 3 σημαντικές “μεταβάσεις”

Ο συνιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin πιστεύει ότι η επιτυχία του Ethereum θα εξαρτηθεί από τρεις σημαντικές τεχνικές “μεταβάσεις” που πρέπει να γίνουν σχεδόν ταυτόχρονα – layer-2 scaling, wallet security και privacy-preserving features.

Σε μια ανάρτηση της 9ης Ιουνίου μέσω του προσωπικού του ιστολογίου, ο Buterin εξήγησε ότι το blockchain Ethereum “αποτυγχάνει” εντελώς χωρίς επαρκή υποδομή κλιμάκωσης για να κάνει τις συναλλαγές φθηνές.

“Το Ethereum αποτυγχάνει επειδή κάθε συναλλαγή κοστίζει 3,75 δολάρια (82,48 δολάρια αν έχουμε άλλο ένα bull run) και κάθε προϊόν που στοχεύει στη μαζική αγορά αναπόφευκτα ξεχνάει την αλυσίδα και υιοθετεί κεντρικές λύσεις για τα πάντα”, είπε.

Ένα άλλο σημείο αποτυχίας, σύμφωνα με τον Buterin, αφορά τα smart contract wallets. 

Εξήγησε ότι η μετάβαση σε smart contract wallets έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα, λόγω της πολυπλοκότητας από την πλευρά της εμπειρίας του χρήστη, όταν οι χρήστες παίρνουν τον έλεγχο πολλών διευθύνσεων ταυτόχρονα.

Εκτός από τα πορτοφόλια που διασφαλίζουν τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία, ο Buterin εξήγησε ότι τα πορτοφόλια θα πρέπει να διασφαλίζουν τα δεδομένα προκειμένου να μεταβούν πραγματικά σε έναν κόσμο on-chain με zero-knowledge rollups:

“Σε έναν κόσμο ZK, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πλέον: το πορτοφόλι δεν προστατεύει μόνο τα διαπιστευτήρια ελέγχου ταυτότητας, αλλά και τα δεδομένα σας”.

Η τελευταία από τις τρεις μεταβάσεις του Buterin – η ιδιωτικότητα – θα πρέπει να έρθει με τη μορφή βελτιωμένων συστημάτων ταυτότητας, φήμης και κοινωνικής ανάκτησης.

“Χωρίς το τρίτο, το Ethereum αποτυγχάνει επειδή το να έχεις όλες τις συναλλαγές (και τα POAPs, κ.λπ.) διαθέσιμες δημοσίως για να τις δει κυριολεκτικά ο καθένας είναι πολύ μεγάλη θυσία για την ιδιωτικότητα για πολλούς χρήστες και όλοι μετακινούνται σε centralized λύσεις που κρύβουν τουλάχιστον κάπως τα δεδομένα σου”, είπε.

Ο συνιδρυτής του Ethereum πρότεινε ότι θα μπορούσαν να εφαρμοστούν κρυφές διευθύνσεις για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Ο Buterin δήλωσε ότι η επίτευξη και των τριών θα είναι “πρόκληση” λόγω του “έντονου συντονισμού” που απαιτείται μεταξύ τους.

Παραδέχτηκε ότι κάθε μία από τις τρεις μεταβάσεις “αποδυναμώνει” το μοντέλο “ένας χρήστης – μία διεύθυνση”, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να περιπλέξει τον τρόπο εκτέλεσης των συναλλαγών.

“Αν θέλετε να πληρώσετε κάποιον, πώς θα πάρετε τις πληροφορίες για το πώς να τον πληρώσετε;”

“Αν οι χρήστες έχουν πολλά περιουσιακά στοιχεία αποθηκευμένα σε διαφορετικά μέρη σε διαφορετικές αλυσίδες, πώς θα κάνουν αλλαγές κλειδιών και κοινωνική ανάκτηση;” πρόσθεσε.

Ο Buterin κατέληξε τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας υποδομών που τελικά βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών:

“Παρά τις προκλήσεις, η επίτευξη της επεκτασιμότητας, της ασφάλειας του πορτοφολιού και της ιδιωτικότητας για τους τακτικούς χρήστες είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του Ethereum. Δεν πρόκειται μόνο για την τεχνική εφικτότητα, αλλά για την πραγματική προσβασιμότητα για τους απλούς χρήστες. Πρέπει να ανυψωθούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: