Ο “πόλεμος κατά των κρύπτο” των Δημοκρατικών θα χάσει τους βασικούς ψηφοφόρους τους: Δίδυμα Winklevoss.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό Κόμμα κινδυνεύουν να χάσουν τους κρίσιμους νεαρούς ψηφοφόρους τους ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου “πολέμου τους κατά των κρύπτο”, σύμφωνα με τα δίδυμα Winklevoss.

Στις 10 Ιουνίου, ο συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρύπτο Gemini, Cameron Winklevoss, έγραψε στο Twitter ότι οι Δημοκρατικοί θα “αποξενώσουν μια ολόκληρη γενιά” κρίσιμων νεαρών ψηφοφόρων λόγω της στάσης τους κατά των κρύπτο.

Ο Κάμερον ξεχώρισε ιδιαίτερα τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν και τον προτεινόμενο από τον Πρόεδρο Μπάιντεν πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γκάρι Γκένσλερ.

Μια μέρα αργότερα, στις 11 Ιουνίου, ο άλλος συνιδρυτής της Gemini και δίδυμος αδελφός του Cameron, Tyler Winklevoss, ακολούθησε με το δικό του tweet, υποστηρίζοντας ότι ο “πόλεμος” της Warren και του Gensler θα έβλεπε τους Δημοκρατικούς να χάνουν τις εκλογές του 2024.

Κατά τη θητεία του Gensler στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αυξήθηκαν οι ενέργειες επιβολής κατά του χώρου των κρύπτο, ενώ η γερουσιαστής Warren μοιράστηκε ενδείξεις για τη δημιουργία ενός “στρατού κατά των κρύπτο”.

Τα κρύπτο στο ψηφοδέλτιο;

Στις 5 Νοεμβρίου 2024 θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς και εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία. Και οι 435 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι προς διεκδίκηση, καθώς και 34 από τις 100 θέσεις της Γερουσίας.

Οι νέοι ψηφοφόροι – ηλικίας 18 έως 29 ετών – αποτελούν σημαντικό ψηφοδέλτιο για τους Δημοκρατικούς. Τα στοιχεία από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 στις ΗΠΑ δείχνουν ότι το 63% των ερωτηθέντων νέων ψήφισε τους Δημοκρατικούς, έναντι 35% των Ρεπουμπλικανών.

Η ίδια ηλικιακή ομάδα είναι επίσης η μεγαλύτερη δημογραφική ομάδα χρηστών ή επενδυτών κρύπτο, με το 28% των Αμερικανών ηλικίας 18 έως 29 ετών να δηλώνουν – κάποια στιγμή – ότι έχουν χρησιμοποιήσει ή επενδύσει σε κρύπτο, σύμφωνα με έκθεση του Απριλίου της Pew Research.

Αυτό που δεν είναι σαφές, ωστόσο, είναι η σημασία της πολιτικής κρύπτο για τους νέους ψηφοφόρους, σε σχέση με άλλα θέματα.

Σε μια έρευνα της Pew σχετικά με τις πολιτικές προτεραιότητες που διεξήχθη τον Ιανουάριο – πριν από την τραπεζική κρίση του Μαρτίου – το κορυφαίο θέμα ήταν η ενίσχυση της οικονομίας, η οποία για τα άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών ήρθε στη δεύτερη θέση μετά τη βελτίωση της εκπαίδευσης.

Η ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων δεν μπήκε στον κατάλογο των 21 κορυφαίων πολιτικών θεμάτων, όπως τα εξέτασε η Pew.

Ανεξάρτητα από αυτό, ορισμένοι υποψήφιοι για την προεδρία και από τις δύο πλευρές του πολιτικού διαδρόμου έχουν καταστήσει σαφείς τις θέσεις τους σχετικά με την πολιτική κρύπτο, όπως ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ron DeSantis και ο Δημοκρατικός υποψήφιος Robert F. Kennedy Jr., οι οποίοι έχουν σηματοδοτήσει θέσεις υπέρ των κρύπτο.

Ο Cameron και ο Tyler Winklevoss έχουν συνεισφέρει σε εκστρατείες τόσο για τους υποψήφιους των Ρεπουμπλικάνων όσο και για τους υποψήφιους των Δημοκρατικών, σύμφωνα με στοιχεία από τον ιστότοπο παρακολούθησης των λόμπι OpenSecrets.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: