Η κοινότητα κρύπτο του Reddit τίθεται εκτός λειτουργίας: Εδώ είναι το γιατί

Πολυάριθμες υποκοινότητες στο Reddit – συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών crypto subreddits – αποφάσισαν ομόφωνα να γίνουν ιδιωτικές για 48 ώρες ως ένας τρόπος διαμαρτυρίας για τις νέες πολιτικές της εταιρείας που εμποδίζουν τη χρήση εφαρμογών τρίτων.

Τον Απρίλιο, το Reddit ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τροποποιήσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με το Reddit Data API, μια εφαρμογή επτά ετών που επέτρεπε στους προγραμματιστές να δημιουργούν εργαλεία και βοηθητικά προγράμματα για τη συγκράτηση και άλλες δραστηριότητες.

Τα περισσότερα subreddits αντέδρασαν στην κίνηση αυτή, καθώς η πρόθεση του Reddit να δημιουργήσει εγγενή εργαλεία συντονιστών επηρεάζει άμεσα τη δυνατότητα της κοινότητας να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί εργαλεία τρίτων – που χρησιμοποιούνται κυρίως για τον συντονισμό του περιεχομένου και των αλληλεπιδράσεων. Ως αποτέλεσμα, οι κοινότητες αποφάσισαν να γίνουν ιδιωτικές ή σε λειτουργίες μόνο για ανάγνωση μεταξύ 12 και 14 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενες για την επερχόμενη αλλαγή.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει μεγάλες κοινότητες κρύπτο, οι οποίες έχουν συμβάλει καθοριστικά σε εκατομμύρια επενδυτές παγκοσμίως για να συζητήσουν διάφορες πτυχές του οικοσυστήματος.

Μερικά από τα δημοφιλή subreddits που είναι αφιερωμένα στη συζήτηση για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα που διαμαρτύρονται για την αλλαγή περιλαμβάνουν τα r/Bitcoin, r/CryptoCurrency/ και r/cardano. Το Reddit έχει επίσης δεχτεί αντιδράσεις για την εισαγωγή πρόσβασης επί πληρωμή στο Data API του.

Ενώ εκτιμάται ότι σχεδόν 3.500 subreddits θα καταστούν απρόσιτα, ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί αν και άλλες κοινότητες συμμετάσχουν στην εξέγερση. Από την άλλη πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος του Reddit, Steve Huffman, υποστήριξε την απόφαση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτοντας την ανάγκη να είναι “μια αυτοσυντηρούμενη επιχείρηση”. Είπε:

“Σεβόμαστε όταν εσείς και οι κοινότητές σας αναλαμβάνετε δράση για να αναδείξετε τα πράγματα που χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένης, μερικές φορές, της ιδιωτικοποίησης”.

Επιπλέον, για να εξαλειφθεί η εκτεταμένη χρήση εργαλείων συντονιστών τρίτων, το Reddit σχεδιάζει να λανσάρει εργαλεία συντονιστών για κινητά τηλέφωνα για τις εφαρμογές iOS και Android του Reddit τους επόμενους μήνες.

Σε αντίθεση με τα συνεχιζόμενα αντίποινα της κοινότητας, το Reddit βρίσκεται κοντά στην επίτευξη ενός νέου ορόσημου όσον αφορά τους κατόχους συλλεκτικών avatar στην πλατφόρμα.

Το Reddit κατάφερε να συγκεντρώσει 10 εκατομμύρια κατόχους των συλλεκτικών avatars του μόλις μέσα σε ένα χρόνο από την έναρξη των “Reddit NFTs”.

Η αγορά συλλεκτικών avatar του Reddit ξεκίνησε στο δίκτυο κλιμάκωσης Ethereum Polygon τον Ιούλιο του 2022, το οποίο επιτρέπει σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες και Redditors να σχεδιάζουν προσαρμόσιμες συλλογές NFT.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: