Βίντεο με τον πρόεδρο της SEC να επαινεί το Algorand επανέρχεται στην επιφάνεια αφού πρόσφατα το έκρινε ασφάλεια

Ένα βίντεο τεσσάρων ετών με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών Gary Genser να επαινεί την πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων Algorand κυκλοφορεί στο Twitter μετά τη δήλωση της SEC ότι η ALGO είναι μη εγγεγραμμένος τίτλος.

Στο βίντεο, ο Gensler αναφέρθηκε στην Algorand ως “σπουδαία τεχνολογία”, ενώ σκεφτόταν αν ένα δίκτυο έξυπνων συμβολαίων “υψηλής απόδοσης” θα μπορούσε να ενσωματώσει στην πλατφόρμα του μια εφαρμογή τύπου Uber ή Lyft.

Το ALGO είναι ένα από τα έξι tokens που ο Gensler ισχυρίστηκε ότι ήταν μη καταχωρημένος τίτλος στην αγωγή της SEC κατά της πλατφόρμας συναλλαγών κρύπτο Bittrex στις 17 Απριλίου, η οποία έθεσε ζήτημα με την αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) του ALGO από το Ίδρυμα Algorand τον Ιούνιο του 2019.

Ο ερευνητής κρυπτονομισμάτων Mason Versluis ήταν ένας από τους πρώτους που ανέδειξε το βίντεο σε ένα tweet της 17ης Απριλίου, επικρίνοντας τον Gensler για το “shilling” της ALGO, ενώ άλλοι καλούσαν τον πρόεδρο της SEC για την προφανή υποκρισία του.

Ο έπαινος του Gensler για την Algorand ακούστηκε από το ακροατήριο σε ένα συνέδριο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης () “Fintech Beyond Crisis” που πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2019.

Ο Gensler εργάστηκε ως καθηγητής παγκόσμιας οικονομίας και διοίκησης στο ΜΙΤ πριν γίνει πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αναγνώρισε στην ομιλία του τον πρώην συνάδελφο του ΜΙΤ και ιδρυτή της Algorand Silvio Micali – ο οποίος εμφανίστηκε στο πλήθος.

Το βίντεο προκάλεσε τον εταίρο της Cinneamhain Ventures, Adam Cochran, να αμφισβητήσει τη μακροχρόνια συμβουλή του Gensler προς τις επιχειρήσεις κρύπτο να εγγραφούν στη ρυθμιστική αρχή.

“Σίγουρα, αν υπάρχει δρόμος για την εγγραφή, ένας παγκοσμίου φήμης καθηγητής του ΜΙΤ που γνωρίζει προσωπικά τον πρόεδρο της SEC μπορεί να τον βρει”, έγραψε ο Cochran στο Twitter στις 17 Απριλίου.

Η δημοσιογράφος του Fox Business Eleanor Terrett αναμένει ότι ο Gensler θα ερωτηθεί για τα σχόλια του Algorand στην επερχόμενη κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 18 Απριλίου.

Άλλοι επικριτές επιλέγουν να διακωμωδήσουν την κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας την πτώση της τιμής του ALGO, η οποία έχει σημειώσει πτώση 93,8% από την κυκλοφορία του σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ALGO δεν βγήκε στην αγορά μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2019, δύο μήνες μετά την ομιλία του Gensler.

Ο Gensler δήλωσε σε ένα tweet στις 17 Απριλίου ότι ήταν “τιμή” να εργάζεται στην SEC τα τελευταία δύο χρόνια και επέλεξε να τονίσει τις 1.500 ενέργειες επιβολής της νομοθεσίας που έχει αναλάβει η ρυθμιστική αρχή από τότε που βρίσκεται στο τιμόνι της.

Ο Gensler ορκίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 17 Απριλίου 2021, αφού ο διορισμός του Gensler από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden επιβεβαιώθηκε από τη Γερουσία στις 14 Απριλίου 2021.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: