Η κεντρική τράπεζα του Ισραήλ λέει ότι το CBDC θα μπορούσε να εκδοθεί εάν αυξηθεί η χρήση του stablecoin

Η Τράπεζα του Ισραήλ δηλώνει ότι ετοιμάζει σχέδιο δράσης για την πιθανή έκδοση ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη επίσημη απόφαση.

Στις 17 Απριλίου, η Καθοδηγητική Επιτροπή της Τράπεζας του Ισραήλ για την πιθανή έκδοση ψηφιακού Shekel περιέγραψε πιθανά σενάρια για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη ενός CBDC, ενός ψηφιακού σεκέλ με την ονομασία “SHAKED”.

Παρείχε διάφορα σενάρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην έκδοση ενός ψηφιακού Shekel, μεταξύ των οποίων ήταν η αυξημένη δραστηριότητα των stablecoin.

Η αυξημένη υιοθέτηση των stablecoins μπορεί να “βλάψει το σύστημα πληρωμών”, σημείωσε, πριν προσθέσει ότι τα stablecoins που δεν είναι συνδεδεμένα με το Shekel “μπορεί επίσης να βλάψουν τη νομισματική μετάδοση”.

“Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σημάδια ουσιαστικής υιοθέτησης των stablecoins ως μέσο πληρωμής στο Ισραήλ. Ωστόσο, οι συνήθειες πληρωμής του κοινού ενδέχεται να αλλάξουν γρήγορα, για παράδειγμα σε ένα σενάριο έκδοσης από μια σημαντική οντότητα του ιδιωτικού τομέα”.

Μια άλλη πιθανή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη των CBDC είναι η μείωση της χρήσης μετρητών στο Ισραήλ, ανέφερε η επιτροπή. Αν και τα μετρητά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε σημαντικό μέρος των καταναλωτικών συναλλαγών στη χώρα, μια αλλαγή στις συνήθειες πληρωμών του κοινού μπορεί να οδηγήσει σε απομάκρυνση από τη χρήση του χαρτονομίσματος της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με την επιτροπή.

Η Τράπεζα του Ισραήλ δεν επιθυμεί αυτό το σενάριο ή τον έλεγχο των πληρωμών από ιδιωτικές οντότητες, οπότε ένα CBDC θα μπορούσε να είναι η λύση.

Είπε επίσης ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο έκδοσης ενός CBDC για να “υποστηριχθεί ο ανταγωνισμός στο σύστημα πληρωμών και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην ψηφιακή εποχή”.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Ευρωπαϊκή Ένωση εκδώσουν CBDC, τότε αυτό θα επηρεάσει και την απόφαση του Ισραήλ να αναπτύξει ένα τέτοιο σύστημα, αναφέρεται.

Η Διοικούσα Επιτροπή της Τράπεζας του Ισραήλ κατέληξε ότι παρακολουθεί την κατάσταση για την προετοιμασία της προώθησης του ψηφιακού σεκέλ.

Το Ισραήλ φαίνεται να ακολουθεί τις ΗΠΑ όσον αφορά τη ρύθμιση της κρυπτογράφησης. Νωρίτερα φέτος, η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της χώρας πρότεινε νομοθεσία που θα ταξινομούσε τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ως κινητές αξίες στη χώρα.

Στελέχη του κλάδου εξέφρασαν την ανησυχία τους υποστηρίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να “σκοτώσει τον κλάδο”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: