Βασικές πληροφορίες για το τοπίο του Bitcoin αυτήν την εβδομάδα: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Καθώς το Bitcoin κυμαίνεται κοντά στο επίπεδο των 30.000 δολαρίων, μια “πτωτική απόκλιση” δίνει τον τόνο για τη δράση των τιμών του αυτή την εβδομάδα, οδηγώντας σε πιθανές ανησυχίες για υποχώρηση στο πλαίσιο της ευρύτερης ανοδικής τάσης, σύμφωνα με τους traders. Ακολουθούν πέντε σημαντικές πτυχές που πρέπει να παρακολουθήσετε στην αγορά Bitcoin αυτή την εβδομάδα:

1.Οι traders βλέπουν τη βουτιά της τιμής του BTC: Η δύναμη του Bitcoin φαίνεται λιγότερο πειστική, καθώς έκλεισε την εβδομάδα λίγο πάνω από τα 30.000 δολάρια. Οι traders αναμένουν μια πιθανή περίοδο υποχώρησης πριν από μια νέα ανοδική κίνηση. Οι βραχυπρόθεσμες προβλέψεις υπογραμμίζουν τη σημασία της διατήρησης της συνέχισης της τάσης με υψηλότερα χαμηλά, ενώ άλλες τονίζουν την ανάγκη για αμυντικές στρατηγικές και προσοχή μπροστά σε πιθανές υποχωρήσεις.


2.Μακροοικονομικά δεδομένα και ομιλίες της Fed: Τα εξωτερικά ερεθίσματα επανέρχονται στην ατζέντα, με την ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων για τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ), και ομιλίες από πολλούς αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Αναμένεται μεταβλητότητα στην αγορά, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά αυτά τα γεγονότα, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τo BTC και τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.


3.Δυσκολία εξόρυξης Bitcoin και ρυθμός κατακερματισμού: Τα θεμελιώδη μεγέθη του δικτύου Bitcoin ετοιμάζονται για νέα ιστορικά υψηλά, καθώς η δυσκολία εξόρυξης εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά πάνω από 5% – η μεγαλύτερη ανοδική προσαρμογή της από τα τέλη Μαρτίου. Αυτό αναδεικνύει τον συνεχιζόμενο ανταγωνισμό στον τομέα της εξόρυξης και την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στη μελλοντική κερδοφορία. Ο ρυθμός κατακερματισμού έχει επίσης σημειώσει σημαντική αύξηση, ξεπερνώντας το όριο των 400 exahashes ανά δευτερόλεπτο (EH/s). Η συσχέτιση μεταξύ του ρυθμού hash και της τιμής συνεχίζει να υποστηρίζει την άποψη ότι “η τιμή ακολουθεί τον ρυθμό hash”.


4.Καταθέσεις ETF και σοκ προσφοράς BTC: Οι πρόσφατες καταθέσεις για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) με τιμή spot Bitcoin στις ΗΠΑ προκάλεσαν ένα όργιο αγορών και συνέβαλαν στη μείωση της διαθέσιμης προσφοράς BTC. Καθώς η τάση μείωσης του διαθέσιμου Bitcoin συνεχίζεται, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ένα σοκ προσφοράς είναι αναπόφευκτο. Με μόλις το 7,5% της συνολικής προσφοράς του Bitcoin να έχει απομείνει για εξόρυξη, η αγορά αναμένει τον αντίκτυπο αυτής της έλλειψης προσφοράς.


5.Οι μεγάλοι παίκτες αυξάνουν την έκθεση: Παρά τις συνθήκες στασιμότητας των τιμών, οι μεγάλες ομάδες επενδυτών Bitcoin, όπως οι καρχαρίες και οι φάλαινες, συσσωρεύουν ενεργά BTC. Από τα μέσα Ιουνίου, αυτές οι οντότητες έχουν αυξήσει την έκθεσή τους κατά πάνω από 70.000 BTC, σηματοδοτώντας εμπιστοσύνη στη μελλοντική κερδοφορία. Οι αριθμοί των φαλαινών, που ορίζονται ως εκείνοι με τουλάχιστον 1.000 BTC, έχουν φτάσει σε υψηλά οκτώ μηνών.
Αυτές οι εξελίξεις υπογραμμίζουν τη δυναμική που παίζει στην αγορά Bitcoin αυτή την εβδομάδα, αναδεικνύοντας τη σημασία των μακροοικονομικών παραγόντων, των θεμελιωδών στοιχείων εξόρυξης, της σπανιότητας της προσφοράς και των ενεργειών σημαντικών παικτών. Οι συμμετέχοντες στην αγορά θα παρακολουθούν στενά αυτούς τους παράγοντες για πιθανές επιπτώσεις στην πορεία των τιμών του Bitcoin και στο ευρύτερο κλίμα της αγοράς.

Οι εξελίξεις αυτές υπογραμμίζουν τη δυναμική που διαδραματίζεται στην αγορά Bitcoin αυτή την εβδομάδα, αναδεικνύοντας τη σημασία των μακροοικονομικών παραγόντων, των θεμελιωδών μεγεθών εξόρυξης, της έλλειψης προσφοράς και των ενεργειών σημαντικών παικτών. Οι συμμετέχοντες στην αγορά θα παρακολουθούν στενά αυτούς τους παράγοντες για πιθανές επιπτώσεις στην πορεία των τιμών του Bitcoin και στο ευρύτερο κλίμα της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: