Η μετοχή της Coinbase αυξάνει κατά 50% μετά από μήνυση της SEC

Σε μια αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, η Coinbase, το δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, σημείωσε σημαντική άνοδο της αξίας της μετοχής της, παρά τη συνεχιζόμενη αγωγή για παραβίαση της νομοθεσίας περί κινητών αξιών που κατέθεσε εναντίον της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Μετά την αγωγή της SEC για την προσφορά μη εγγεγραμμένων τίτλους, οι μετοχές της Coinbase σημείωσαν αξιοσημείωτη αύξηση της αξίας τους κατά 50%. Τα δεδομένα από το TradingView δείχνουν ότι η μετοχή αυξήθηκε από περίπου 52 δολάρια στις 6 Ιουνίου σε 78,7 δολάρια στις 7 Ιουλίου. Τους τελευταίους έξι μήνες, η μετοχή έχει εκτοξευθεί κατά περίπου 133% και η ετήσια αύξησή της ανέρχεται σε περίπου 50%.

Είναι ενδιαφέρον ότι αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της Coinbase, συμπεριλαμβανομένου του CEO Brian Armstrong, πούλησαν πρόσφατα συνολικά 88.058 μετοχές αξίας περίπου 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι συναλλαγές, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν μέσω επίσημων καταθέσεων στην SEC, αφορούσαν την πώληση 4.580 μετοχών από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Coinbase Gokul Rajaram, 1.818 μετοχών από τον επικεφαλής νομικό σύμβουλο Paul Grewal και 7.335 μετοχών από την επικεφαλής λογιστικής Jennifer Jones. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Jones είχε προηγουμένως πουλήσει 74.375 μετοχές της Coinbase στις 29 Ιουνίου, αποκομίζοντας 5,2 εκατομμύρια δολάρια.

Παρά αυτές τις πωλήσεις από τα στελέχη της Coinbase, μεγάλοι επενδυτές, όπως η ARK Invest της Cathie Wood, επέλεξαν να διατηρήσουν τις μετοχές της Coinbase. Η ARK Invest, η οποία απέκτησε επιπλέον 400.000 μετοχές της Coinbase στις αρχές Ιουνίου, δεν έχει προβεί σε πωλήσεις σύμφωνα με τις ενημερώσεις του χαρτοφυλακίου της. Η Wood έχει εκφράσει σταθερά την πεποίθησή της ότι καθώς η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται, οι μετοχές της Coinbase θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Σε μια τολμηρή πρόβλεψη, η Wood επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την πεποίθησή της ότι η αξία του Bitcoin θα φτάσει τελικά το 1 εκατομμύριο δολάρια ανά νόμισμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στις 19 Ιουνίου. Με την πρόσφατη άνοδο της μετοχής της Coinbase και τη θετική στάση των επενδυτών με επιρροή, το μέλλον της εταιρείας φαίνεται να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, παρά τις συνεχιζόμενες νομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: