Τολμηρή κίνηση του Ελ Σαλβαδόρ: Ενσωμάτωση της εκπαίδευσης Bitcoin στα σχολικά προγράμματα έως το 2024

Το Υπουργείο Παιδείας του Ελ Σαλβαδόρ έχει ξεκινήσει μια καινοτόμο συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση “Mi Primer Bitcoin” (MPB), που μεταφράζεται σε “Το πρώτο μου Bitcoin”, για την ενσωμάτωση της εκπαίδευσης στο Bitcoin στο πρόγραμμα σπουδών των δημόσιων σχολείων της χώρας έως το 2024.

Ο ιδρυτής της MPB, John Dennehy, επιβεβαίωσε ότι η πρωτοβουλία καθοδηγείται από το Υπουργείο Παιδείας, με την MPB να παρέχει την υποστήριξή της, σε συνεργασία με την Bitcoin Beach.

Ο κύριος εκπαιδευτικός πόρος για το πρόγραμμα σπουδών Bitcoin θα είναι το πρόγραμμα “Mi Primer Bitcoin”, το οποίο απονέμει στους σπουδαστές ένα δίπλωμα μετά την ολοκλήρωσή του. Ο Dennehy εξήγησε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, με το Bitcoin Beach να προσφέρει βοήθεια. Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει 150 εκπαιδευτικούς δημόσιων σχολείων που προέρχονται από 75 διαφορετικά σχολεία, εξοπλίζοντάς τους με μια θεμελιώδη κατανόηση του Bitcoin.

Ο Dennehy τόνισε τη σημασία αυτής της προσπάθειας, δηλώνοντας: “Ως το πρώτο έθνος που αγκαλιάζει το Bitcoin, το Ελ Σαλβαδόρ θα αποτελέσει παράδειγμα για τον κόσμο. Η υψηλής ποιότητας εκπαίδευση είναι το καλύτερο μέσο για να διασφαλίσουμε ότι αυτό το παράδειγμα θα είναι θετικό”.

Μετά την αρχική τους κατάρτιση, οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα αντίστοιχα σχολεία τους για να εφαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών που έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Παιδείας. Ο Dennehy εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας: “Αν το πρόγραμμα είναι επιτυχές, θα επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει κάθε σχολείο της χώρας το επόμενο έτος”.

Μοιράστηκε επίσης: “Όταν το My First Bitcoin ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, ένα από τα όνειρά μας ήταν να εκπαιδεύσουμε ένα ολόκληρο έθνος. Αυτό σηματοδοτεί ένα ουσιαστικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου”.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με το Bitcoin Beach, ο Roman Martínez, ο ηγέτης της κοινότητας, αποκάλυψε ότι πάνω από 25.000 μαθητές στο Ελ Σαλβαδόρ έχουν ήδη εισαχθεί στο Bitcoin στο πλαίσιο της τάξης.

Ενώ η τρέχουσα εστίαση είναι στο Ελ Σαλβαδόρ, ο Dennehy υπογράμμισε ότι η τελική αποστολή είναι να καταστήσει την εκπαίδευση στο Bitcoin προσιτή σε όλο τον κόσμο. “Το Ελ Σαλβαδόρ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημόσιας εκπαίδευσης στο Bitcoin και αναμένουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα έθνη. Ο κόσμος παρακολουθεί στενά την πρόοδό μας”, δήλωσε.

Ο Dennehy αποκάλυψε επίσης ότι η MPB βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με δύο άλλες κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν πρωτοβουλίες εκπαίδευσης στο Bitcoin παρόμοιες με αυτές του Ελ Σαλβαδόρ.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, η Bitcoin Cuba ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι εγγραφές άνοιξαν για την εναρκτήρια έκδοση της δικής της επανάληψης του προγράμματος Mi Primer Bitcoin. Η επέκταση αυτή αναδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση στο Bitcoin σε ολόκληρη την περιοχή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: