Η Visa επεκτείνει τις δυνατότητες πληρωμών USDC μέσω της ολοκλήρωσης με το Solana Blockchain

Η Visa, ο παγκόσμιος γίγαντας των πληρωμών, έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τη διεύρυνση των δυνατοτήτων πληρωμών σε stablecoin, υιοθετώντας το νόμισμα USD Coin (USDC) που διακανονίζεται στο Solana Blockchain. Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη επέκταση των προσφορών stablecoin της Visa.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Visa γνωστοποίησε ότι διεξάγει ενεργά ζωντανά και ολοκληρωμένα πιλοτικά προγράμματα με εκδότες και αποδέκτες, διευκολύνοντας την απρόσκοπτη μεταφορά εκατομμυρίων USDC token μεταξύ των εταίρων στα Blockchain Ethereum και Solana για διακανονισμό πληρωμών με βάση το fiat.

Η εξέλιξη της εμπλοκής της Visa με το USDC έχει δει μια εξέλιξη από τα αρχικά πιλοτικά προγράμματα που αφορούσαν την Crypto.com σε πιο εκτεταμένες ενσωματώσεις με επεξεργαστές πληρωμών εμπόρων, συγκεκριμένα τις Worldpay και Nuvei.

Η ενσωμάτωση του USDC, τόσο στο Ethereum όσο και στο Solana, στο οικοσύστημα της Visa αποτελεί σημαντική εξέλιξη. Δίνει τη δυνατότητα στο USDC να αξιοποιήσει τα συστήματα ταμειακής διαχείρισης και διακανονισμού της Visa, γεφυρώνοντας αποτελεσματικά το χάσμα μεταξύ της παραδοσιακής χρηματοδότησης και του αναδυόμενου τοπίου Web3. Ο Cuy Sheffield, επικεφαλής του τμήματος κρύπτο της Visa, υπογράμμισε ότι αυτή η ενσωμάτωση με stablecoins όπως το USDC, μαζί με blockchains όπως το Ethereum και το Solana, συμβάλλει σε ταχύτερες διαδικασίες διασυνοριακού διακανονισμού.

Το ταξίδι της Visa με το USDC ξεκίνησε το 2021, όταν συνεργάστηκε με την Crypto.com για να διερευνήσει τους διακανονισμούς σταθερών νομισμάτων στην πλευρά της έκδοσης.

Το αρχικό πιλοτικό πρόγραμμα χρησιμοποίησε το USDC που βασίζεται στο Ethereum για τη λήψη πληρωμών από την Crypto.com, ιδίως για τη διευκόλυνση των διασυνοριακών συναλλαγών μέσω του προγράμματος καρτών της Αυστραλίας.

Πριν από αυτή τη συνεργασία, οι διασυνοριακές αγορές που γίνονταν με κάρτες Visa της Crypto.com απαιτούσαν χρονοβόρες διαδικασίες μετατροπής νομίσματος και συνεπάγονταν έξοδα μεταφοράς εμβάσματος. Με την υιοθέτηση του USDC, το ανταλλακτήριο κρύπτο εξορθολογίζει τις υποχρεώσεις διακανονισμού για τις αυστραλιανές κάρτες Visa.

Επιπλέον, η Crypto.com αξιοποιεί έναν λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης της Visa με την Circle, τον εκδότη του USD Coin, για να διευκολύνει τις διασυνοριακές μεταφορές USDC στο blockchain Ethereum. Η προσέγγιση αυτή έχει απλοποιήσει σημαντικά τις διεθνείς μεταφορές, μειώνοντας τη διάρκεια και την πολυπλοκότητά τους.

Ο Jeremy Allaire, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Circle, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της συνεργασίας, χαρακτηρίζοντάς την ως θεμελιώδη καινοτομία blockchain με τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει τις πληρωμές και το εμπόριο. Το όραμα της Circle για το USDC ήταν να δημιουργήσει ένα ψηφιακό δολάριο που θα μπορούσε να λειτουργεί με ταχύτητα διαδικτύου, επιτρέποντας ασφαλείς και αξιόπιστες πληρωμές.

Η ενσωμάτωση του USDC στο οικοσύστημα της Visa ανοίγει επίσης το δρόμο για την εκταμίευση κεφαλαίων από τη Visa προς τους αποδέκτες του USDC, συμπεριλαμβανομένων των Worldpay και Nuvei. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιταχύνει τους χρόνους διακανονισμού για τους εμπόρους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. Οι επεξεργαστές πληρωμών, με τη σειρά τους, έχουν τη δυνατότητα να δρομολογούν τις πληρωμές USDC στους εμπόρους που εξυπηρετούν, συνδέοντας το παραδοσιακό οικοσύστημα fiat της Visa με τα stablecoins και τον ευρύτερο χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Ο Jim Johnson, πρόεδρος της Worldpay Merchant Solutions, τόνισε πώς η δυνατότητα διακανονισμού USDC της Visa θα προσφέρει στους εμπόρους αυξημένες επιλογές για τη λήψη κεφαλαίων και τον εξορθολογισμό των ταμειακών εργασιών.

Ο Nabil Manji, επικεφαλής του τμήματος Crypto και Web3 της Worldpay, σημείωσε ότι η εισαγωγή από τη Visa της υπηρεσίας διακανονισμού USDC αποτελεί το πρώτο βήμα για να δοθεί η δυνατότητα στους πελάτες της Worldpay να έχουν πρόσβαση σε ταχύτερους και πιο αποδοτικούς διακανονισμούς πληρωμών καταναλωτών. Ο ίδιος υπαινίχθηκε πιθανές μελλοντικές βελτιώσεις, όπως η διαθεσιμότητα διακανονισμού 24/7/365 και οι διακανονισμοί σε πραγματικό χρόνο ή πολλαπλές ημερήσιες διακανονισμοί, οι οποίοι μπορούν να επιταχύνουν το διασυνοριακό εμπόριο.

Σε προηγούμενες αναφορές, η Visa είχε ξεκινήσει διερευνήσεις για μια λύση για διακανονισμούς off-chain gas fee για το Ethereum, χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο συμβόλαιο Paymaster. Αυτά τα έξυπνα συμβόλαια έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν πληρωμές για τους χρήστες και να εκτελούν διάφορες δυνατότητες συναλλαγών.

Οι στρατηγικές κινήσεις της Visa για την ενσωμάτωση του USDC και τη διερεύνηση καινοτόμων λύσεων όπως τα συμβόλαια Paymaster σηματοδοτούν τη δέσμευσή της να παραμείνει στην πρώτη γραμμή του εξελισσόμενου τοπίου των ψηφιακών πληρωμών. Οι εξελίξεις αυτές είναι έτοιμες να αναμορφώσουν τις διασυνοριακές πληρωμές και να προσφέρουν βελτιωμένες επιλογές τόσο στους καταναλωτές όσο και στους εμπόρους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: