Ο Ardoino της Tether αποκαλύπτει σημαντική επένδυση: $72,5 δισ. σε κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ

Η Tether, ένας εξέχων εκδότης stabelcoin, έχει κάνει μια αξιοσημείωτη εισβολή στον κόσμο των κρατικών ομολόγων των Ηνωμένων Πολιτειών, αποκαλύπτοντας μια σημαντική επένδυση σε αυτά τα χρηματοπιστωτικά μέσα. Ο Paolo Ardoino, ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας της Tether, μοιράστηκε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η έκθεση της Tether σε έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού Δημοσίου ανέρχεται στο εντυπωσιακό ποσό των 72,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το αξιοσημείωτο ποσό τοποθετεί την Tether στις τάξεις των 22 κορυφαίων κατόχων τέτοιων συναλλαγματικών, ξεπερνώντας ακόμη και αρκετές χώρες όπως η Ισπανία, το Μεξικό, η Αυστραλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Ardoino θεωρεί την κίνηση αυτή ως σαφή ένδειξη της αυξανόμενης σημασίας του USDT, του σταθερού νομίσματος της Tether, σε διάφορες αναδυόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το USDT προσφέρει στις κοινότητες μια κρίσιμη “σανίδα σωτηρίας” για να προστατευτούν από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό που επηρεάζει τα εθνικά τους νομίσματα.

Αφορμή για τα σχόλια του Ardoino στάθηκε μια ξεχωριστή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία υπογράμμιζε το μειούμενο επίπεδο της ιδιοκτησίας της Κίνας σε έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Κίνα μειώνει σταδιακά την έκθεσή της στο αμερικανικό χρέος, ενώ διαφοροποιεί τις επενδύσεις της σε περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαντική ιδιοκτησία της Tether σε έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου είχε ήδη γνωστοποιηθεί από την εταιρεία νωρίτερα φέτος. Στις 31 Ιουλίου, η Tether εξέδωσε βεβαίωση αποθεμάτων για το USDT, επιβεβαιώνοντας ότι διαθέτει πλεονάζοντα αποθέματα ύψους έως και 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη του stablecoin της.

Εν τω μεταξύ, η Tether παραμένει επικεντρωμένη στην επέκταση της παρουσίας της στο χρηματοπιστωτικό τοπίο. Στις 29 Αυγούστου, η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Britannia Bank & Trust, μια ιδιωτική τράπεζα με έδρα τις Μπαχάμες. Η συνεργασία αυτή επιτρέπει στην Tether να διευκολύνει τις μεταφορές δολαρίων εντός της πλατφόρμας της, προσθέτοντας την Britannia Bank & Trust στον κατάλογο των τραπεζικών συνεργατών της, ο οποίος περιλαμβάνει ήδη ιδρύματα όπως η Deltec Bank και η Capital Union Bank. Οι στρατηγικές κινήσεις της Tether στον κόσμο της οικονομίας συνεχίζουν να διαμορφώνουν το ρόλο της στο ευρύτερο οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: