Τολμηρή κίνηση της Amazon: Επένδυση 100 εκατ. δολαρίων σε Κέντρο Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης, σύμφωνα με αναφορές

Σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τους γίγαντες του κλάδου Microsoft και Google στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης (AI), η Amazon Web Services (AWS) πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις. Σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg, η AWS κατασκευάζει το AWS Generative AI Innovation Center, μια λύση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων που θα χρησιμεύσει ως κόμβος για τους ειδικούς της Amazon σε θέματα AI και μηχανικής μάθησης που θα συνεργάζονται με τους πελάτες της για την ανάπτυξη εφαρμογών αιχμής. Το Generative AI περιλαμβάνει την αξιοποίηση αλγορίθμων για τη δημιουργία νέου περιεχομένου, όπως ήχος, κώδικας, εικόνες, κείμενα, προσομοιώσεις και βίντεο.

Οι αρχικοί χρήστες του κέντρου καινοτομίας θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις Highspot, Twilio, Ryanair και Lonely Planet. Με τη δημιουργία αυτού του κέντρου, η Amazon στοχεύει να ενισχύσει τις πωλήσεις των υπηρεσιών cloud της, ιδίως καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά υποδομών cloud συνεχίζει να εντείνεται.

Πρόσφατη ανάλυση της Synergy Research Group αποκάλυψε ότι οι παγκόσμιες δαπάνες των επιχειρήσεων για λύσεις cloud έφτασαν τα 63 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η Microsoft και η Google παρουσίασαν τους ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε ετήσια βάση, με 23% και 10% αύξηση του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς, αντίστοιχα. Παρά τον ανταγωνισμό, η Amazon, ως ο σημερινός ηγέτης στις υποδομές cloud, διατήρησε το 32% του μεριδίου αγοράς της το πρώτο τρίμηνο.

Κατά τη διάρκεια του Tech Summit του Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της AWS Adam Selipsky εξέφρασε το σχέδιό τους να προσφέρουν την τεχνογνωσία των εσωτερικών εμπειρογνωμόνων της AWS σε πελάτες, ιδίως σε εκείνους με σημαντική παρουσία στην AWS, για να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους στην πρακτική εφαρμογή της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η στρατηγική κίνηση έχει ως στόχο να ξεπεράσει τις θεωρητικές συζητήσεις και να επιτρέψει απτά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της για την αντιμετώπιση των τεχνολογικών ανταγωνιστών της, η Amazon παρουσίασε πρόσφατα το Bedrock, μια λύση AI που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να αναπτύξουν τα δικά τους μοντέλα παρόμοια με το ChatGPT. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε το επερχόμενο Titan, το οποίο περιλαμβάνει δύο θεμελιώδη μοντέλα που δημιουργήθηκαν από την Amazon Machine Learning.

Ανοίγματα θέσεων εργασίας για μηχανικούς AI στο LinkedIn υποδεικνύουν ότι η Amazon ετοιμάζεται επίσης να ενσωματώσει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα στο διαδίκτυο μια λειτουργία “αναζήτησης” με τεχνητή νοημοσύνη με διεπαφή που μοιάζει με το ChatGPT. Αυτό αποδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση της Amazon να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της ΤΝ σε διάφορους τομείς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: