Η ρυθμιστική αρχή αγορών του Βελγίου αναγκάζει την Binance να σταματήσει τις υπηρεσίες κρύπτο στη χώρα

Η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Αγορών (FSMA) του Βελγίου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαιτεί από το Binance, το δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, να σταματήσει τις υπηρεσίες του για τους Βέλγους πελάτες. Η ρυθμιστική αρχή ισχυρίζεται ότι η Binance παρέχει υπηρεσίες ανταλλαγής και φύλαξης πορτοφολιών για εικονικά νομίσματα και νόμιμα νομίσματα από χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), γεγονός που αποτελεί παραβίαση της απαγόρευσης που έχει θέσει η FSMA.

Στην ανακοίνωση, η FSMA αναφέρει ότι η Binance πρέπει να σταματήσει αμέσως να προσφέρει ή να παρέχει τέτοιες υπηρεσίες στο Βέλγιο. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στις ρυθμιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Binance, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ότι παραβίασε τη νομοθεσία περί κινητών αξιών. Επιπλέον, οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες του ανταλλακτηρίου. Ως αποτέλεσμα των ρυθμιστικών ζητημάτων, η Binance έχει επίσης αποσυρθεί από τις αγορές του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, συμπεριλαμβανομένων των Κάτω Χωρών και της Κύπρου.

Η εντολή της FSMA να διακόψει τις δραστηριότητές της στο Βέλγιο αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για την Binance, καθώς εντείνει τον έλεγχο της συμμόρφωσης του χρηματιστηρίου με τις κανονιστικές απαιτήσεις. Η Binance θα πρέπει να συμμορφωθεί με την οδηγία της ρυθμιστικής αρχής και να αξιολογήσει την προσέγγισή της για τη λειτουργία της σε διαφορετικές δικαιοδοσίες, καθώς πλοηγείται σε αυτές τις συνεχιζόμενες ρυθμιστικές προκλήσεις.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: