Governments & Crypto Mining

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προτείνει ειδικό φόρο κατανάλωσης 30% στις εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

Μια διάταξη στο « Greenbook » του υπουργείου, τον κατάλογο φορολογικών προτάσεων και εξηγήσεων για την πρόταση προϋπολογισμού του Προέδρου των ΗΠΑ, θα δημιουργήσει έναν σταδιακό ειδικό φόρο κατανάλωσης με βάση το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, που θα επιβάλλεται στις εταιρείες «που χρησιμοποιούν computing resources» για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Αυτές οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να αναφέρουν πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνουν και τι τύπο ενέργειας χρησιμοποιήθηκε. Ο φόρος θα εισαχθεί σταδιακά τα επόμενα τρία χρόνια, αυξάνοντας κατά 10% κάθε χρόνο.

Η διάταξη αναφέρει ρητά ότι αυτός ο τύπος φόρου μπορεί να μειώσει τον συνολικό αριθμό μηχανών εξόρυξης στις Η.Π.Α.

«Η αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας που αποδίδεται στην ανάπτυξη της εξόρυξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχει αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μπορεί να έχει επιπτώσεις στην περιβαλλοντική δικαιοσύνη καθώς και να αυξήσει τις τιμές της ενέργειας για όσους μοιράζονται ένα δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας με εξορύκτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», σύμφωνα με το έγγραφο. «Η εξόρυξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δημιουργεί επίσης αβεβαιότητα και κινδύνους για τις τοπικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις τοπικές κοινότητες, καθώς η δραστηριότητα εξόρυξης είναι εξαιρετικά μεταβλητή και εξαιρετικά κινητή. Ένας ειδικός φόρος κατανάλωσης στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από εξορύκτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να μειώσει τη δραστηριότητα εξόρυξης μαζί με τις σχετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και άλλες βλάβες», προστίθεται στο έγγραφο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία πρέπει να εγκρίνουν έναν προϋπολογισμό που περιλαμβάνει αυτούς τους τύπους φορολογικών κανόνων που παράγουν έσοδα προτού εφαρμοστούν. Η Βουλή υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών είναι απίθανο να υιοθετήσει την πρόταση του Δημοκρατικού προέδρου ως έχει. Ωστόσο, η πρόταση υποδεικνύει τις δημοσιονομικές προτεραιότητες του Μπάιντεν καθώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ενημερώσεις φορολογικών κανόνων κρύπτο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε την πρότασή του για τον προϋπολογισμό του 2024 την Πέμπτη, τονίζοντας μια ξεχωριστή διάταξη που θα έκλεινε το λεγόμενο κενό wash sale στον φορολογικό κώδικα. Η κίνηση θα εμπόδιζε τους ανθρώπους να συλλέγουν τις φορολογικές τους απώλειες πουλώντας ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με ζημία, σημαδεύοντας το αποτέλεσμα όταν υποβάλλουν τους φόρους τους και στη συνέχεια αγοράζοντας ξανά τα ίδια περιουσιακά στοιχεία.

Το greenbook ανέφερε αυτή τη διάταξη, μαζί με μια τρίτη πρόταση που σχετίζεται με τα κρύπτο και η οποία θα επέκτεινε τους κανόνες για τα δάνεια τίτλων ώστε να συμπεριλάβουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

“Η πρόταση θα τροποποιήσει τους κανόνες μη αναγνώρισης δανείων τίτλων ώστε να προβλέπει ότι εφαρμόζονται σε δάνεια ενεργά διαπραγματεύσιμων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που καταγράφονται σε κρυπτογραφικά εξασφαλισμένα κατανεμημένα λογιστικά βιβλία, υπό την προϋπόθεση ότι το δάνειο έχει όρους παρόμοιους με εκείνους που απαιτούνται επί του παρόντος για δάνεια τίτλων”, αναφέρεται στο έγγραφο.

Μια άλλη διάταξη αφορά τους κανόνες του νόμου περί φορολογικής συμμόρφωσης ξένων λογαριασμών. Αναφερόμενος στη διάταξη περί φορολογικών αναφορών κρύπτο του νόμου για τις επενδύσεις σε υποδομές και τις θέσεις εργασίας του 2021 , το greenbook της Πέμπτης προτείνει τη σύλληψη ξένων κατόχων λογαριασμών στους κανόνες αναφοράς πληροφοριών ως μέρος των συνεχών προσπαθειών της κυβέρνησης για ανταλλαγή πληροφοριών για χρηματοοικονομικούς μεσίτες.

Ομοίως, μια πέμπτη διάταξη θα απαιτούσε από άτομα με ξένους χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς που διατηρούν τουλάχιστον 50.000 $ σε κρύπτο να αναφέρουν αυτές τις συμμετοχές στις φορολογικές τους εκθέσεις.

Οι κανόνες Mark-to-Market θα τροποποιηθούν για να συμπεριλάβουν τα κρύπτο σε μια έκτη διάταξη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/03/09/us-treasury-department-proposes-30-excise-tax-on-crypto-mining-firms/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X