Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ασκεί έφεση στην απόφαση του δικαστή της Νέας Υόρκης να εγκρίνει την πώληση του Voyager στην Binance.US

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) κατέθεσε προσφυγή αργά το απόγευμα της Πέμπτης αμφισβητώντας την απόφαση του δικαστή της Νέας Υόρκης να επιτρέψει στο σχέδιο δισεκατομμυρίων δολαρίων της Binance.US να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία του χρεοκοπημένου Voyager Digital.

Η έφεση, η οποία κατατέθηκε από το Γραφείο Επιτρόπου των ΗΠΑ – ένα σκέλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι υπεύθυνο για την επίβλεψη των πτωχεύσεων – έρχεται μόλις μία ημέρα αφότου ο δικαστής Μάικλ Γουάιλς ενέκρινε τη συμφωνία μετά από μια αμφιλεγόμενη, τετραήμερη μαραθώνια ακρόαση.

Οι ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και διάφορες κρατικές ρυθμιστικές αρχές έχουν αντιταχθεί σθεναρά στην προτεινόμενη συμφωνία. Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε ένσταση για την αγορά του Voyager, υποστηρίζοντας ότι η Binance.US ενδέχεται να παραβιάζει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών λειτουργώντας ένα μη εγγεγραμμένο ανταλλακτήριο τίτλων στις ΗΠΑ

Ωστόσο, ο δικαστής Γουάιλς φάνηκε να μην συγκινείται από τις ανησυχίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, λέγοντας στους δικηγόρους που ήταν παρόντες στην ακρόαση ότι ο Πτωχευτικός Κώδικας «δεν προβλέπει μια ατελείωτη χρονική περίοδο».

«Πρέπει να γίνουν πράγματα. Έχουμε πιστωτές που περιμένουν και που εν μέσω όλης αυτής της αβεβαιότητας δεν έχουν πρόσβαση σε ακίνητα στα οποία έχουν επενδύσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, τις οικονομίες ζωής τους, επομένως πρέπει να λάβουμε κάποιο είδος δράσης», είπε ο Wiles. «Κάτι πρέπει να κάνουμε».

Σύμφωνα με την προτεινόμενη πώληση στην Binance.US , οι πελάτες της Voyager θα δουν ανάκαμψη κατά 73%. Το σχέδιο, το οποίο συγκεντρώθηκε μετά την αίτηση πτώχευσης της FTX – ο προηγούμενος πλειοδότης της Voyager – τον Νοέμβριο, υποστηρίχθηκε από το 97% των πιστωτών της Voyager.

Εάν η Voyager αποφασίσει να μην προχωρήσει στο τρέχον σχέδιο να πουλήσει τον εαυτό της στην Binance.US – ή εάν οι ρυθμιστικές αρχές καταφέρουν να μπλοκάρουν την πώληση – μια άλλη επιλογή είναι να ρευστοποιηθεί ο χρεοκοπημένος δανειστής, κάτι που πιθανότατα θα είχε πολύ μικρότερες αποδόσεις για τους πιστωτές .

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/03/10/us-doj-appeals-new-york-judges-decision-to-approve-voyagers-sale-to-binanceus/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: