Το XRP ξεπερνά το Bitcoin στο Upbit: σε 24-ώρο όγκο συναλλαγών 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια

Το XRP, το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο που σχετίζεται με την Ripple, πέτυχε ένα αξιοσημείωτο ορόσημο στο δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας Upbit. Τις τελευταίες 24 ώρες, το ζεύγος συναλλαγών XRP/KRW κατέγραψε τον εκπληκτικό όγκο συναλλαγών των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας το Bitcoin (BTC) στην πλατφόρμα. Αυτή η αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας μπορεί να αποδοθεί στην πρόσφατη νομική νίκη της Ripple κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC).

Η ζήτηση για τα tokens XRP δημιούργησε μια φρενίτιδα αγορών, αντιπροσωπεύοντας το 46% του συνολικού όγκου συναλλαγών στην Upbit, ενώ το Bitcoin κατέλαβε μόνο το 5% του μεριδίου αγοράς. Η ανοδική δυναμική του XRP όχι μόνο εκτόξευσε τη δική του αξία, αλλά συνέβαλε επίσης σε διψήφιες αυξήσεις τιμών για διάφορα άλλα altcoins.

Η αύξηση της δημοτικότητας του XRP δεν περιορίστηκε μόνο στη Νότια Κορέα. Στις 13 Ιουλίου, η τιμή του token σημείωσε μια αξιοσημείωτη άνοδο της τάξης του 92%, φτάνοντας σε νέο υψηλό ενός έτους, στα 0,91 δολάρια. Αυτή η άνοδος εκτόξευσε το XRP από την έβδομη θέση στην τέταρτη θέση όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετά τη δικαστική απόφαση, η κεφαλαιοποίηση του XRP εκτινάχθηκε κατά εντυπωσιακά 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας σε νέο ετήσιο υψηλό 46,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ευνοϊκή δικαστική απόφαση του δικαστή Torres δήλωσε ότι το XRP δεν αποτελεί αξιόγραφο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απόφαση ισχύει ειδικά για τις πωλήσεις του token στα ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Παρ’ όλα αυτά, η κοινότητα του XRP χαιρέτισε την απόφαση, καθώς η αγωγή της SEC που κατατέθηκε το 2020 είχε οδηγήσει αρκετά ανταλλακτιστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες να διαγράψουν το XRP από το ανταλλακτήριο. Σημαντικά ανταλλακτήρια όπως τα Coinbase, Kraken, OKX και Gemini έχουν ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά τους για την επανεγγραφή του token.

Ενώ η κοινότητα των κρύπτο γιόρτασε αυτή τη νομική νίκη ως μια σημαντική στιγμή, ορισμένοι προειδοποιούν ότι πρόκειται μόνο για έναν μερικό θρίαμβο προς το παρόν. Ο δικηγόρος Stephen Palley επεσήμανε ότι η συνοπτική απόφαση είναι περιορισμένης εμβέλειας και δεν μπορεί να δημιουργήσει δεσμευτικό προηγούμενο. Υπενθύμισε επίσης στην κοινότητα ότι η SEC θα μπορούσε ενδεχομένως να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αφήνοντας το τελικό αποτέλεσμα ακόμη αβέβαιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: