Το XRP εκτοξεύεται για να γίνει το τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά τη νίκη της Ripple κατά της SEC

Σε μια σημαντική τροπή των γεγονότων, το XRP έχει εκτοξευθεί και έχει γίνει το τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς μετά τη νίκη της Ripple Labs κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στις 13 Ιουλίου.

Μέσα σε λίγες ώρες από την απόφαση, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του XRP γνώρισε μια εκπληκτική άνοδο 21,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φτάνοντας σε νέο ετήσιο υψηλό 46,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό εκτόξευσε το XRP από την 7η θέση και ξεπέρασε το USD Coin της Circle και το token BNB της Binance, εξασφαλίζοντας τη θέση του ως το τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Η εκτίναξη της αξίας του XRP ήταν μια άμεση απάντηση στη δήλωση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ότι η πώληση του XRP σε ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν συνιστά προσφορά και πώληση επενδυτικών συμβολαίων. Η απόφαση του δικαστηρίου ευνόησε την Ripple Labs στη συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη της με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ως αποτέλεσμα, η τιμή του XRP σημείωσε μια εντυπωσιακή άνοδο έως και 98% τις ώρες που ακολούθησαν την απόφαση, φτάνοντας στο μέγιστο των 0,93 δολαρίων, όπως αναφέρει το TradingView.

Η ξαφνική αύξηση της ζήτησης για το XRP προκάλεσε ακόμη και προσωρινές διακοπές των υπηρεσιών του αμερικανικού ανταλλακτηρίου Uphold λόγω μιας “άνευ προηγουμένου” αύξησης του όγκου. Η Uphold αναγνώρισε το ζήτημα, δηλώνοντας: “Ναι, είχαμε βλάβη, αλλά καμία πλατφόρμα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την 50πλάσια αύξηση του όγκου που είδαμε σήμερα”.

Ενώ ορισμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων με έδρα τις ΗΠΑ είχαν διαγράψει το XRP, το Uphold παρέμεινε ένα από τα λίγα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια που συνέχισαν να προσφέρουν το token. Ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση πυροδότησε ένα νέο κύμα δραστηριότητας επαναφοράς στην λίστα. Σημαντικά ανταλλακτήρια όπως το Coinbase, το Kraken και το iTrustCapital έκαναν αμέσως το XRP διαθέσιμο για διαπραγμάτευση στις πλατφόρμες τους. Το Gemini, το ανταλλακτήριο κρύπτο που ανήκει στα δίδυμα Winklevoss, έχει επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι σχεδιάζει μελλοντικά να επανακατατάξει το XRP.

Η νομική νίκη της Ripple Labs και η επακόλουθη άνοδος της αγοραίας αξίας του XRP έχουν αναδιαμορφώσει το τοπίο των κρυπτονομισμάτων, εδραιώνοντας τη θέση του XRP ως σημαντικού παίκτη στον κλάδο. Καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να εξελίσσεται, οι μελλοντικές επιπτώσεις αυτής της απόφασης και το νέο καθεστώς του XRP θα παρακολουθούνται στενά από τους συμμετέχοντες στην αγορά και τους λάτρεις της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: