Η Multichain διακόπτει τη λειτουργία της λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης

Η Multichain, ένα εξέχον πρωτόκολλο δρομολόγησης cross-chain, ανακοίνωσε τη δυσάρεστη απόφαση να σταματήσει τη λειτουργία της λόγω έλλειψης επιχειρησιακών κεφαλαίων. Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο μιας έκθεσης από την εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis, η οποία πρότεινε ότι εσωτερικοί εσωτερικοί υπάλληλοι ενδέχεται να έχουν ενορχηστρώσει ένα “rug pull” που οδήγησε σε σημαντικές αναλήψεις.

Σε ένα tweet από τον επίσημο λογαριασμό της Multichain στο Twitter στις 14 Ιουλίου, η ομάδα μετέφερε την οδυνηρή είδηση του επικείμενου κλεισίματός της. Επικαλέστηκαν μια ανυπέρβλητη πρόκληση που προέκυψε από την απουσία εναλλακτικών πηγών πληροφόρησης και των αντίστοιχων επιχειρησιακών κεφαλαίων, με αποτέλεσμα να μην έχουν τελικά άλλη επιλογή από το να σταματήσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Η ομάδα επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, που αναφέρεται ως “Zhaojun”, από τότε που συνελήφθη από τις κινεζικές αρχές. Σύμφωνα με την ομάδα, έχουν έρθει σε επαφή με την οικογένεια του Zhaojun, η οποία τους ενημέρωσε ότι οι υπολογιστές, τα τηλέφωνα, τα πορτοφόλια και οι μνημονικές φράσεις του κατασχέθηκαν από τις αρχές. Σε ανακοίνωσή τους, εξέφρασαν: “Η οικογένεια του Ζοτζάου Ζάονα δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι ο Ζοτζάουνα δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια:

“Από την έναρξη του έργου, όλα τα επιχειρησιακά κεφάλαια και οι επενδύσεις των επενδυτών βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Zhaojun. Κατά συνέπεια, όλα τα κεφάλαια της ομάδας και η πρόσβαση στον διακομιστή βρίσκονται στην κατοχή του Zhaojun, ο οποίος είναι πλέον απρόσιτος λόγω της κράτησής του από την αστυνομία”.

Επιπλέον, η ομάδα αποκάλυψε ότι η αδελφή του Zhaojun είχε ξεκινήσει μια πράξη διατήρησης περιουσιακών στοιχείων, μεταφέροντας ορισμένα κεφάλαια σε διευθύνσεις υπό τον έλεγχό της. Ωστόσο, στη συνέχεια έφτασε η είδηση ότι η αδελφή του Zhaojun είχε επίσης συλληφθεί από την αστυνομία και ήταν πλέον ανέφικτη. Κατά συνέπεια, η ομάδα Multichain ανακοίνωσε την απόφασή της να σταματήσει τις δραστηριότητές της.

Η δυσχερής θέση της Multichain ξεκίνησε τον Μάιο, όταν οι διαδρομές της πλατφόρμας ανεστάλησαν για αναβάθμιση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στις μεταφορές κεφαλαίων. Επιδεινώνοντας την κατάσταση, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance ανέστειλε την υποστήριξη καταθέσεων και αναλήψεων για ορισμένα tokens με γέφυρα Multichain λόγω των αβεβαιοτήτων που περιβάλλουν το πρωτόκολλο.

Επιδεινώνοντας περαιτέρω τα δεινά της πλατφόρμας, οι σημαντικές εκροές από την πλατφόρμα Multichain MPC bridge δημιούργησαν ανησυχίες για εκμετάλλευση. Στις 6 Ιουλίου, οι παρατηρητές της αλυσίδας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρωτόκολλο είχε υποστεί πειρατεία, καθώς αποσύρθηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τη γέφυρα Fantom στην πλευρά του Ethereum.

Καθώς η Multichain παλεύει με την έλλειψη λειτουργικών κεφαλαίων και τις αβέβαιες συνθήκες που περιβάλλουν τον CEO της, η ατυχής απόφαση να σταματήσει τη λειτουργία της σηματοδοτεί ένα αποκαρδιωτικό κεφάλαιο για το κάποτε πολλά υποσχόμενο πρωτόκολλο δρομολόγησης cross-chain.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: